Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Τέλος στη διαμάχη των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Huawei
verizon

Τέλος στη διαμάχη των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών κατάφερε να επιβεβαίωσει ταυτόχρονα και την τουλάχιστον περίεργη πολιτική που ακολουθεί, αλλά και το ότι η διαμάχη της χώρας του με την Huawei ήταν απλά ένας “μοχλός” πίεσης στην συνεχιζόμενη ένταση με την Κίνα και την δική της κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της συνόδου των G20, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο ομόλογος του στην Κινεζική κυβέρνηση, κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία ώστε να αρχίσουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά την μεταξύ τους εμπορική πολιτική. Αμέσως μετά από αυτό, ο πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών, “‘εσπευσε” να δηλώσει ότι πλέον θα… επιτρέψει στις εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα του, να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Huawei.

Μάλιστα οι δηλώσεις του, που ώς συνήθως με το ζόρι βγάζουν νόημα αφού στερούνται λογικής συνέχειας, αποκαλύπτουν την ενόχληση των Αμερικανικών εταιρειών. Τις τελευταίες ημέρες, μερικές από αυτές τις εταιρείες είχαν ξεκινήσει να βρίσκουν “παράθυρα” στη νομοθεσία, και είχαν ξεκινήσει έτσι και αλλιώς να συνεργάζονται και πάλι με τη Huawei.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών άφησε να εννοηθεί ότι η τεχνολογία που δημιουργεί η χώρα του είναι “απαραίτητη” στην Huawei και όχι μόνο, κάτι που απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα. Η συνεργασία της εταιρείας με την Google της κάνει πιο εύκολο να χρησιμοποιήσει το Android σαν λειτουργικό σύστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό διαθέσιμο. Αντίστοιχα και στην περίπτωση της Qualcomm, η Huawei έχει αντικαταστήσει πλέον τους επεξεργαστές της εταιρείας με δικούς της, σχεδόν σε όλες τις συσκευές της.

Οι λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα αρθεί νομικά ο περιορισμός που ισχύει αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Μάλιστα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών, συνεχίζοντας να θεωρεί ότι διοικεί μια επιχείρηση και όχι μια χώρα, ανέφερε ότι αυτές θα ξεκαθαρίσουν μόλις οι συζητήσεις για την εμπορική συμφωνία έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights