Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Μείωση 56% στα κέρδη της Samsung

Μείωση 56% στα κέρδη της Samsung

απο Kostas Gliatiotis

H Samsung έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο Απριλίου έως και τον Ιούνιο, και φάινεαι ότι σαν εταιρεία αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα στα κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος σαν σύνολο είχε κέρδη 5.56 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που είναι κατά 56% μειωμένο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Προφανώς και το αποτέλεσμα αυτό αφορά το σύνολο του ομίλου της Samsung, και όχι μόνο το τμήμα που σχεδιάζει και κατασκευάζει Smartphones. Αυτό όμως με τη σειρά του παρουσιάζει παρόμοι αποτελέσματα. Αρχικά οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν περίπου κατά 8% κυρίως λόγω της σημαντικά καλύτερης πορείας που έχουν στην αγορά τα Smartphones της σειράς Galaxy A για το 2019. Όμως οι συνεχώς μικρότερες πωλήσεις της εταιρείας στην High end κατηγορία είχαν και εδώ επίπτωση, με τα συνολικά κέρδη της Samsung Mobile να είναι μειωμένα κατά 42%.

Το τμήμα ημιαγωγών, που κατασκευάζει μνήμες RAM, επεξεργαστές αλλά και ολοκληρωμένα κυκλώματα μνήμης, είδε και αυτο σημαντική μείωση στις πωλήσεις του, που παρόλα αυτά ήταν αναμενόμενη αφού η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο. Η Samsung θεωρεί ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο τμήμα θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες λόγω της αυξημένης ζήτησς σε μνήμες κάθε είδους που αναμένεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.