Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Χωρίς … γλυκό η επόμενη έκδοση Android 10.

Χωρίς … γλυκό η επόμενη έκδοση Android 10.

απο Kostas Gliatiotis

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έκανε σήμερα η Google, που αφορά την επόμενη έκδοση του Android που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή σαν Android Q. Το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, θα πάψει να έχει ονομασία εκτός από τον αριθμό της έκδοσης του, και έτσι θα ονομάζεται απλά Android 10.

Από την τρίτη έκδοση του λειτουργικού πριν αρκετά χρόνια πλέον, μέχρι και σήμερα, η Google έδινε μια ονομασία σε κάθε νέα έκδοση. Η ονομασία αυτή προερχόταν από κάποιο γλυκό, και ακολουθούσε αλφαβητική σειρά. Το Android 9 που μέχρι σήμερα είναι η νεότερη διαθέσιμη έκδοση, είχε την ονομασία Pie, και όλοι περιμέναμε να δούμε τι …. Γλυκό θα βρει από το γράμμα Q η εταιρεία

Το Android 10 πλέον, δεν θα έχει καμία άλλη ονομασία εκτός από τον αριθμό της έκδοσης του, ενώ μαζί με αυτή την αλλαγή, το ρομπότ που αποτελεί τη… Μασκότ του, δέχεται και αυτό μερικές περιορισμένες αλλαγές.

Πλέον το χρώμα του θα είναι ελάχιστα διαφορετικό, κάτι ανάμεσα σε πράσινο και μπλε, ενώ υπάρχει μια μικρή αλλαγή και στο σχέδιο του. Η Google ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα… Ξεμείνει από γράμματα στο αγγλικό αλφάβητο, αλλά είχε αντιμετωπίσει και προβλήματα με δύσκολες ονομασίες όπως το Marshmallow, μια λέξη που δεν προφέρεται το ίδιο εύκολα με το Oreo και το Pie.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.