Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Apple: Τα νέα iPad και MacBook έρχονται με Mini-LED οθόνες!

Apple: Τα νέα iPad και MacBook έρχονται με Mini-LED οθόνες!

απο John Leondaris

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρία ετοιμάζει πιο εξελιγμένες οθόνες από ποτέ για τα iPad και MacBook επόμενης γενιάς. Τα panels θα βασίζονται σε τεχνολογία mini-LED και περιμένουμε να κυκλοφορήσουν στην αγορά κάποια στιγμή από τα τέλη του 2020 μέχρι τα μέσα του 2021.

Οι οθόνες αναμένεται να έχουν 10.000 περίπου LEDs. Πρόκειται για μια σημαντικότατη βελτίωση, αν σκεφτούμε πως η  επερχόμενη οθόνη Pro Display XDR της Apple φέρει 576  LEDs. Κάθε LED φαίνεται πως θα έχει μέγεθος μικρότερο από 200 microns. Η οθόνη του νέου iPad Pro αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12 ιντσών, ενώ του MacBook Pro μεταξύ 15 και 17 ιντσών.

Μιας και οι OLED οθόνες γίνονται διαρκώς φθηνότερες και ευκολότερες στην κατασκευή, εύκολα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως η Apple δε θα στρεφόταν αλλού μέχρι να εδραιωθεί και ωριμάσει η microLED τεχνολογία. Όμως, σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρίας, τα Mini-LED panels έχουν μικρότερο κίνδυνο για burn-in. Εκτός αυτού, έτσι θα μειωθεί η εξάρτηση της Apple από την Samsung, η οποία έχει αναδειχθεί στον κυρίαρχο των μικρών και μεσαίων OLED οθονών.

Οι νέες Mini-LED οθόνες, θα επιτρέψουν λεπτότερη και ελαφρύτερη σχεδίαση, προσφέροντας παρόμοια απόδοση με τα OLED panels.Apple

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple θα συνεργαστεί με την LG Display ως τον κύριο προμηθευτή για τις Mini-LED οθόνες, με ταυτόχρονη βοήθεια από τις Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding και TSMT.

Το νέο Μini-LED iPad αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ενώ λίγο αργότερα θα το δούμε στο MacBook Pro.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights