Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Exynos 990 : Ο επεξεργαστής του Galaxy S11

Exynos 990 : Ο επεξεργαστής του Galaxy S11

απο Kostas Gliatiotis

Τον επόμενο της κορυφαίο επεξεργαστή παρουσίασε πριν λίγη ώρα η Samsungπαρουσίασε πριν λίγη ώρα η Samsung, σχεδιασμένο για High end smartphones. Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος Exynos 990 ειναι τόσες πολλες που… δικαιολογούν και τη διαφορετική ονομασία του. Μια απο τις σημαντικότερες απο αυτες, ειναι οτι πλεον ο Exynos 990 υποστηρίζει εξωτερικό 5G modem, κατι που μεχρι σήμερα δεν προσφέρουν πολλες λύσεις του ανταγωνισμού του.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, η Samsung συνεχίζει να σχεδιάζει τους δικούς της custom πυρήνες επεξεργασίας, και ο Exynos 990 εχει στο εσωτερικό του την 5η έκδοση τους. Σύμφωνα με την εταιρεία η απόδοση τους ειναι κατα 20% υψηλότερη σε σύγκριση με τους Μ4 του Exynos 9825.Exynos 9825. Μαζι με δυο απο αυτούς τους custom M5 πυρήνες, υπάρχουν αλλά δυο «σετ» για εργασίες με διαφορετικές απαιτήσεις. Το … μεσαίο σετ απο αυτά βασίζεται σε δυο Α-76 πυρήνες επεξεργασίας της ARM κατι που δείχνει ποσό ισχυρότεροι ειναι οι Μ5 της Samsung. Τέλος, για εξοικονόμηση ενέργειας σε απλές εργασίες, υπάρχουν και τέσσερις ακόμα Α-55 που αποτελούν το «στάνταρ» σε αυτη την κατηγορία.

Μαζι όμως με την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, ο Exynos 990 φέρνει μια ακόμα πιο ισχυρή κάρτα γραφικών. Ειναι το πρώτο SoC που εχει στο εσωτερικό του την αντίστοιχα νέα Mali G77, σε διάταξη με έντεκα (?) μονάδες παραγωγής γραφικών. Οι πληροφορίες που ήθελαν την Samsung να συνεργάζεται με την AMD για τον σχεδιασμό δικών της καρτών γραφικών φαίνεται οτι δεν επιβεβαιώνονται τουλαχιστον όχι για αυτη τη χρόνια που μας έρχεται.

Παραδοσιακά, οι επεξεργαστες της Samsung έχουν πλεον τη δίκη τους μονάδα τεχνητής νοημοσύνης που και αυτη με τη σειρά της ειναι σημαντικά βελτιωμένη. Με δυο «πυρήνες» και εδώ, η εταιρεία ισχυρίζεται οτι η απόδοση της φτάνει τα…. 10 τρισεκατομμύρια ξεχωριστών διεργασιών. Σε συνδυασμό με το αντίστοιχα βελτιωμένο DSP ο Exynos 990 θα εχει τη δυνατότητα να προσφέρει νέες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Περισσότερες λεπτομερείες για την συχνότητα λειτουργία σκάσε υποσυστήματος του Exynos 990 δεν υπάρχουν ακόμα. Η Samsung βελτιώνει συνεχως τις μονάδες παραγωγής της, με αποτέλεσμα να αποφασίζει σε επόμενο στάδιο τη συχνότητα για τις συσκευές που έχουν κάθε νέο επεξεργαστή της στο εσωτερικό τους. Ο Exynos 990 κατασκευάζεται και αυτός με λιθογραφία 7nm αφου φαίνεται οτι η εταιρεία δεν ειναι ακόμα έτοιμη να κάνει τη μετάβαση στα 5nm.

Εκτός αν αλλάξει κατι πολυ δραματικά, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα ειναι αυτός που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του επόμενου Galaxy S11 της εταιρειας, και σε κάποια βελτιωμένη έκδοση του και στο επόμενο Galaxy Note.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights