Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 camera Review

Sony Xperia 5 camera Review

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από αρκετά χρόνια, και συσκευές που όσο και αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό από τον ανταγωνισμό τους, η Sony Mobile έχει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, αναγνωρίσει ότι πρέπει πλέον και αυτή να ακολουθήσει την… εποχή της. Από το εντυπωσιακό σε κάθε τομέα Xperia XZ3 και μετά, η Sony Mobile επέστρεψε στην χρήση καμερών με λογική ανάλυση, και χαρακτηριστικά που πραγματικά θέλει ο κόσμος να έχει στο Smartphone του, και ειδικά στην κορυφαία κατηγορία τιμής.

Το Xperia 1 με τη σειρά του, έφερε το OIS στην βασική κάμερα των συσκευών της εταιρείας, με μια εντυπωσιακή καθυστέρηση αρκετών χρόνων, και μαζί με αυτό, ήταν και το πρώτο Smartphone της με συνολικά τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του. Παρότι η απόδοση τους δεν ήταν απαραίτητα αντίστοιχη με αυτή των προτάσεων του ανταγωνισμού του, η διαφορά είναι τόσο μικρή πλέον που πρακτικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μάλιστα περιορίζεται περισσότερο σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτογράφισης και βίντεο, και όχι στην απλή καθημερινή χρήση της κάμερας.

Το νέο Xperia 5 τώρα της Sony mobile, είναι ουσιαστικά μια διαφορετική έκδοση του Xperia 1 με μικρότερη οθόνη και ελάχιστες αλλαγές στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν έχει αλλάξει ευτυχώς, είναι οι τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές, παραμένει στα 12ΜΡ, και έρχεται με ένα ιδιαίτερα αποδοτικό f/1.6 διάφραγμα αλλά και το OIS που έφερε ο μεγαλύτερος “αδερφός” του. Προσφέρει όμως και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, που βελτιώνει δραματικά το χρόνο που απαιτείται για να “κλειδώσει” το αντικείμενο που θέλει να φωτογραφίσει ο ιδιοκτήτης του.

Η απόδοση της βασικής αυτής κάμερας στην πράξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή πλέον φτάνει στα επίπεδα ποιότητας του ανταγωνισμού. Οι φωτογραφίες είναι λεπτομερείς, και με καλό δυναμικό εύρος φωτισμού. Η Sony Mobile συνεχίζει να θεωρεί ότι οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν υπερβολικά και έντονα χρώματα, και ουσιαστικά έχει απόλυτο δίκιο.

Το Xperia 5 όμως έχει δύο ακόμα κάμερες στο πίσω μέρος του. Η μια από αυτές έρχεται με υπερ ευρυγώνιο φακό, που της επιτρέπει να “βλέπει” ένα πολύ μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Ο φακός της όμως έχει ένα αρκετά πιο περιορισμένο διάφραγμα με f/2.4 κάτι που δυσκολεύει την λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Λόγω του μεγαλύτερου πλάνου, οι φωτογραφίες από αυτή την κάμερα έχουν ελάχιστα χαμηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας, ακριβώς επειδή η ανάλυση της παραμένει ίδια με αυτή της βασικής στα 12ΜΡ.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει και ένα ξεχωριστό Night mode, που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, χωρίς όμως να φτάνει να επίπεδα των εταιρειών του ανταγωνισμού. Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα και όχι μόνο όταν η κάμερα κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο. Θετική είναι πάντως η λειτουργία του και με τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του Xperia 5.

Η τρίτη από αυτές τις κάμερες, είναι και η λιγότερο χρήσιμη πρακτικά, όπως και σε κάθε άλλη συσκευή που έρχεται με κάτι αντίστοιχο στο πίσω μέρος της. Προσφέρει ένα 2Χ οπτικο zoom, που φέρνει δύο φορές πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας. ¨Εχει και αυτή OIS, κάτι ασυνήθιστο για την Sony Mobile, ενώ η ανάλυση της είναι και εδώ στα 12ΜΡ.

Επειδή όμως έχει και αυτή ένα περιορισμένο διάφραγμα με f/2.4 όπως και αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, η απόδοση της κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ελάχιστα κατώτερη σε σύγκριση με την βασική κάμερα.

Στον τομέα του βίντεο, η Sony Mobile έχει σχεδιάσει μια ξεχωριστή εφαρμογή, μαζί με την Cine ALta, την θυγατρική της Sony που σχεδιάζει επαγγελματικές κάμερες για παραγωγή ταινιών. Η εφαρμογή αυτή προσφέρει εντυπωσιακά πολλές δυνατότητες προσαρμογής της εικόνας, του φωτισμού αλλά και του πλάνου ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του Xperia 5.

Μάλιστα, με την εγγραφή να γίνεται αποκλειστικά σε 4k και με κωδικοποίηση σε H265 HEVC, τα τελικά αρχεία έχουν και εντυπωσιακή ποιότητα αλλά και χρωματική απόδοση.

Είναι δεδομένο ότι το Xperia 5 αποτελεί μια ακόμα “συνέχεια” στην προσπάθεια της SOny Mobile να γίνει και πάλι ανταγωνιστική στον τομέα των Smartphones. Οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του έχουν την απόδοση που θα το βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του, και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις αλλά και την εντυπωσιακή οθόνη, κάνουν το Xperia 5 μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση για αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights