Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ ARM: Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei

ARM: Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei

απο John Leondaris

Η βρετανική εταιρεία ARM δήλωσε ότι θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Huawei. Υπενθυμίζουμε, πως τον Μάιο διέκοψε τους δεσμούς της με την κινεζική εταιρεία. Τότε, η ARM είχε ζητήσει από τους εργαζομένους της να αναστείλουν τις ενεργές συμβάσεις και την υποστήριξη προς τη Huawei και τις θυγατρικές της. Αυτό, ήρθε ως αποτέλεσμα της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Πλέον, η ARM έχει αναθεωρήσει τη στάση της. Θεωρεί, ότι η τεχνολογία της προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι από τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η συνεργασία με την Huawei δεν αποτελεί παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι επεξεργαστές της θυγατρικής της Huawei, της HiSilicon, βασίζονται στην αρχιτεκτονική της ARM. Η αρχιτεκτονική της ARM, v8-A καθώς και η επόμενη γενιά της, δεν έχουν τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης. Επομένως, η εταιρία δήλωσε πως οι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν ισχύουν.

ARM

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας φάνηκε να καταρρακώνει την Huawei, μιας και η εταιρία ήταν αδύνατο να συνεργαστεί με Αμερικανούς προμηθευτές. Στη συνέχεια όμως, οι αρχικώς περιοριστικοί όροι φάνηκαν να χαλαρώνουν και πριν από ένα μήνα η Qualcomm ανακοίνωσε τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων με την Huawei. Με την ARM να συνεχίζει τη συνεργασία της με την Huawei, το μέλλον της κινέζικης εταιρίας φαίνεται πλέον να είναι πιο λαμπρό. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Mate 30 Pro εξακολουθούν ακόμη να είναι χωρίς Google Play Services.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights