Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H εξελιγμένη τεχνολογία της e-sim από την Cosmote

H εξελιγμένη τεχνολογία της e-sim από την Cosmote

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από πολλά χρόνια πλέον, η κάρτα sim, που περιέχει τον αριθμό μας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είχε το μέγεθος μιας… τηλεκαρτας, που και αυτή με τη σειρά της αποτελεί ανάμνηση.

Την εποχή των smartphones όμως, με δυνατότητες που θα ζήλευαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φωτογραφικές μηχανές, η κάρτα sim, ακόμα και σημαντικά πιο μικρή σε μέγεθος πλέον, δείχνει ξεπερασμένη. Λύση σε αυτό το “πρόβλημα” υπάρχει, με την e-sim, που ουσιαστικά … εξαφανίζει την κάρτα sim από τη συσκευή μας.

Στη χώρα μας, το μοναδικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει την e-sim είναι αυτό της Cosmote. Προκειμένου να διευκολύνει τους συνδρομητές της, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε η μετάβαση από την κανονική κάρτα sim, να γίνεται χωρίς κανενός είδους ταλαιπωρία για τον συνδρομητή. Το μόνο που χρειάζεται, είναι αυτός να έχει μία από τις συμβατές συσκευές, και να επισκεφθεί ένα κατάστημα Cosmote ή Γερμανό. Αυτή την στιγμή, στη χώρα μας οι συμβατές συσκευές είναι τα iPhone Xs, Xs Max, 11, 11 pro και 11 pro Max της Apple, καθώς και συγκεκριμένα smartwatch της Samsung.

Μάλιστα πρέπει να τονίσουμε, ότι η Cosmote δεν “υποχρεώνει” τον συνδρομητή να έχει αγοράσει τη συσκευή από δικό της κατάστημα. Η ενεργοποίηση της e-sim γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε συσκευές που έχουν αγοραστεί από οποιοδήποτε κατάστημα.

Η λογική πίσω από την λειτουργία της είναι ιδιαίτερα απλή. Πρακτικά ενσωματώνει στην ίδια τη συσκευή, το σύνολο των εξαρτημάτων που κανονικά θα περιείχε μια κάρτα sim. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο συνδρομητής της Cosmote , είναι να συνδέσει τη συμβατή συσκευή του σε ένα ασύρματο δίκτυο, και να την ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας τον QR κωδικό που θα πάρει από το κατάστημα Γερμανός / Cosmote.

N5006

Μάλιστα, αν χρειαστεί να επιστρέψει σε μια κανονική κάρτα sim, σε περίπτωση που η συσκευή του παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία και πρέπει να σταλεί για επισκευή, η διαδικασία της αλλαγής δεν έχει κάποια επιπλέον χρέωση.

Οι συσκευές που ενσωματώνουν μια e-sim δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά κάποιο νέο smartphone. Επειδή ακριβώς δεν χρειάζεται να υπάρχει στο εσωτερικό ο απαραίτητος χώρος για την φυσική κάρτα sim (μαζί με την υποδομή που την “διαβάζει”) , η υποστήριξη της γίνεται πιο εύκολη σε έξυπνα ρολόγια, Tablets αλλά και περισσότερες έξυπνες συσκευές στο μέλλον

Πρακτικά η καθημερινή χρήση ενός Smartphone με e-sim δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Απλά ο ιδιοκτήτης του γνωρίζει ότι εκμεταλλεύεται την νεότερη τεχνολογία και υποδομή του δίκτυο της Cosmote.

Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και τις εντυπωσιακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το δίκτυο της Cosmote, ταχύτητες που θεωρητικά φτάνουν τα 500mbps αλλά και πρακτικά ξεπερνούν τα … 180mbps σε εξωτερικούς χώρους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.