Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Mediatek Dimensity 1000: το υψηλότερο σκορ στο Antutu

Mediatek Dimensity 1000: το υψηλότερο σκορ στο Antutu

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής από την κορυφή των επεξεργαστών για φορητές συσκευές, φαίνεται ότι η Mediatek σκοπεύει να επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά. Το νέο Dimensity 1000 Chipset της εταιρείας, πέτυχε ένα εντυπωσιακά υψηλό σκορ στο Anturu benchmark, με λίγο περισσότερους από 511.000 “πόντους”. Πρόκειται ταυτόχρονα και για το πρώτο 5G Chipset της εταιρείας, που πρόκειται να μπει σε μαζική παραγωγή.

Στο εσωτερικό του Dimensity 1000 η Mediatek έχει “χωρέσει” τέσσερις Α-77 πυρήνες επεξεργασιας της ARM, και είναι προς το παρόν η πρώτη εταιρεία που έχει παρουσιάσει ένα νέο ολοκληρωμένο αυτού του είδους. Μάλιστα περιέχει και την αντίστοιχα νέα Mali G77 κάρτα γραφικών, που παρά την ονομασία της που δηλώνει μικρές αλλαγές από την αμέσως προηγούμενη Mali G76, είναι στην ουσία μια νέα αρχιτεκτονική.

Το σκορ που πέτυχε το Dimensity 1000 είναι υψηλότερο ακόμα και από αυτό που πετυχαίνει ο A13 Bionic στο εσωτερικό των νέων iPhone 11 της Apple. Παρότι η σύγκριση αυτή δεν είναι απόλυτα αντικειμενική, δείχνει πόσο ισχυρός είναι ο νέος επεξεργαστής της Mediatek.

Έχει σημασία όμως, το ότι δεν γνωρίζουμε σε ποια συσκευή βρίσκεται τοποθετημένος. Είναι συχνό φαινόμενο οι πρωτότυπες εκδόσεις να έχουν υψηλότερη απόδοση από τελικά μοντέλα παραγωγής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights