Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ TCL Plex: Δυναμική είσοδος στην μεσαία «κινητή» κατηγορία

TCL Plex: Δυναμική είσοδος στην μεσαία «κινητή» κατηγορία

απο John Leondaris

Ένα δυναμικό «μπάσιμο» στη μεσαία (και στη μεγαλύτερη, σε δεύτερο χρόνο) κατηγορία κινητών τηλεφώνων, επιχειρεί και στην Ελλάδα η TCL, που έχει εξαγοράσει το εμπορικό σήμα της Alcatel για τα κινητά τηλέφωνα.

Ενώ το brand της Alcatel είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και γνωστό στη χαμηλότερη οικονομική κατηγορία smartphones (από 150 ευρώ και κάτω), καθώς και στα feature phones, στις μεγαλύτερες κατηγορίες η εταιρεία ουσιαστικά δεν είχε παρουσία.

Αυτό φιλοδοξεί να το αλλάξει η εταιρεία με την διάθεση, από τις 20/12, του νέου TCL Plex, με το οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει τους χρήστες της «μέσης» οικονομικής κατηγορίας κινητών (όπου παρατηρείται και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός), με μία συσκευή που συγκεντρώνει ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά σε μία προσιτή τιμή (299 ευρώ).

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, το νέο TCL Plex διαθέτει μεγάλη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή LCD οθόνη μεγέθους 6,53 ιντσών με ανάλυση 1080 X 2340 pixels και αναλογία 19,5:9, 6GB RAM, 128GB εσωτερική μνήμη (που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας μνήμης με μέγεθος έως και 256 GB), καθώς και την τελευταία έκδοση Android 9.0 (Pie).

Επίσης, μπορεί να δεχτεί και να λειτουργήσει ταυτόχρονα 2 κάρτες SIM (εφόσον δε χρησιμοποιηθεί κάρτα μνήμης), ενώ διαθέτει την τελευταία έκδοση 5.0 του Bluetooth, που του δίνει τη δυνατότητα να συνδεθεί με έως και 4 Bluetooth συσκευές ταυτόχρονα.

Ακόμα, διαθέτει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 3820 mAh και υποστηρίζει Fast battery charging με φορτιστή 18W (ωστόσο αυτός που περιλαμβάνεται στη συσκευασία δεν είναι τέτοιος), με τον οποίο η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 50% της χωρητικότητας (εάν είναι εντελώς άδεια) μέσα σε 32 λεπτά.

Η εταιρεία δίνει χρόνο αναμονής έως και 396 ώρες (σε 3G δίκτυο), ενώ ο χρόνος ομιλίας μπορεί να φτάσει τις 12 ώρες (σε λειτουργία 2G), τις 16,5 ώρες (σε λειτουργία 4G) και τις 25 ώρες (σε λειτουργία 3G).

Σε ότι αφορά στην κάμερα, η συσκευή διαθέτει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος της. Μία με ανάλυση 48MP, αισθητήρα Sony, λειτουργία εγγραφής video με ανάλυση 4K και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, μία με ανάλυση 16MP και υπερευρυγώνιο φακό, και μία με ανάλυση 2 MP και εξαιρετικά ευαίσθητο αισθητήρα για λήψεις στο σκοτάδι.

Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 24MP και μπορεί να τραβήξει video με ανάλυση 1080p.

Το δε λογισμικό της συσκευής που υποστηρίζει τις κάμερες είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λειτουργίες, όπως η τεχνολογία θέασης NXTVISION, η δυνατότητα super slow replay (έως και 32 φορές πιο αργά) σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, και η τεχνολογία 4-σε-1 big pixel της μπροστινής κάμερας που συνδυάζει 4 pixel σε ένα κατά τη διάρκεια καταγραφής εικόνων, για καλύτερα αποτελέσματα και φωτεινότερες λήψεις.

Στις προηγμένες λειτουργίες του κινητού περιλαμβάνονται ακόμα και η δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής με δαχτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου, το νέο εύχρηστο UI TCL και η θύρα USB-C που ενσωματώνει.

Τέλος, σε επίπεδο συνδεσιμότητας υποστηρίζει όλα τα σημερινά Wi-Fi πρότυπα (802.11 a/b/g/n/ac).

Η νέα συσκευή θα διατίθεται από τις 20/12 αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote – Γερμανός, ενώ σε δεύτερη φάση θα διατίθεται και από τις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς η TCL σχεδιάζει να παρουσιάσει άλλες 3 συσκευές στην κατηγορία άνω των 300 ευρώ μέχρι το MWC της Βαρκελώνης, ενώ στην Ελλάδα φιλοδοξεί να κατακτήσει το 1% της αγοράς κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας της σε αυτή την κατηγορία κινητών, το 3% κατά το δεύτερο χρόνο, και το 10% κατά τον τρίτο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει ήδη τη διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων όπως τηλεοράσεις και sound bars, ώστε να ενισχύσει την προώθηση του «οικοσυστήματος» των συσκευών της, το οποίο θα μπορεί να ελέγχεται απευθείας από το κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, σε ότι αφορά στη χρήση του brand Alcatel, αυτό θα συνεχίσει για τις συσκευές με τιμή από 199 ευρώ και κάτω, ενώ για αυτές που θα κοστίζουν από 199 ευρώ και πάνω θα διατηρηθεί το brand της TCL.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights