Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΕ: «Λευκός καπνός» για τη συλλογική σύμβαση

ΟΤΕ: «Λευκός καπνός» για τη συλλογική σύμβαση

απο John Leondaris

Αίσιο τέλος σε μία αντιπαράθεση που κράτησε περισσότερους από 2 μήνες στον ΟΤΕ και δημιούργησε πολλά προβλήματα τόσο στους συνδρομητές του, όσο και στους συνδρομητές των άλλων παρόχων, έδωσε η σημερινή συνεδρίαση της ΟΜΕ – ΟΤΕ η οποία, με ψήφους 27 υπέρ, σε σύνολο 35 μελών που έδωσαν το «παρών», αποφάσισε να κάνει δεκτή τη βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης του ομίλου για τη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ειδικότερα, η βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης του ΟΤΕ προβλέπει τα εξής:

– Αύξηση για τους νέους εργαζόμενους (όσοι προσλήφθηκαν από το 2015 και μετά) στο 9% (5,5% + 3,5%) αντί για 7,5% (5,5% +2%) που ήταν η αρχική πρόταση.

– Πλήρης περιγραφή στη ΣΣΕ σχετικά με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 240/2006, το οποίο αφορά όλο το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ΣΣΕ, σε οποιαδήποτε μεταβολή τυχόν αποφασιστεί από την εταιρεία.

– Για τους παλαιούς εργαζόμενους (όσους είχαν προσληφθεί πριν το 2015) αύξηση 4,5% από 1/1/2020 με επαναφορά στο 35ωρο, και επιπλέον αύξηση 3,5% στις 31/7/2021.

– Κατάργηση του όρου περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας για οικονομοτεχνικούς λόγους.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με την ΕΣΣΕ αυτή επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά όσων προσλήφθηκαν μετά το 2015, παραμένοντας βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε.».

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ προσθέτει επίσης, στη δική της ανακοίνωση, για τη ΣΣΕ: «Τροποποιήθηκε ο κανονισμός μεταθετότητας. Αποφασίστηκε η μισθοδοσία να καταβάλλεται μηνιαίως. Καθώς επίσης συμφωνήθηκε η σύσταση Επιτροπών άμεσα για:
– Κεφάλαιο Αλληλοβοήθειας.
– Διευθέτηση ωραρίου καταστημάτων.
– Δώρο γάμου.
– Χρηματικά βραβεία.
– Έξοδα φύλαξης τέκνων.».

Η ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ καταλήγει αναφέροντας ότι «καμία ΣΣΕ δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα που ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι όμως μια έντιμη συμφωνία που θα δώσει το δικαίωμα και σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων να συζητήσουν ουσιαστικά για τα σχέδια μετασχηματισμού της εταιρείας.».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights