Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Huawei P40 Series: Οι κάμερες που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν

Huawei P40 Series: Οι κάμερες που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei γνωρίζει πολύ καλά ότι τα Mpixels δεν είνα αυτά που καθορίζουν από μόνα τους την ποιότητα σε μια φωτογραφία. Αυτό όμως που γνωρίζει ακόμα καλύτερα η εταιρεία, είναι ότι ένας αισθητήρας σε ψηφιακή κάμερα, αποδίδει καλύτερα όσο μεγαλύτερος είναι σε φυσικό μέγεθος. Έτσι η βασική κάμερα στα νέα P40 και P40 Pro, έχει πλέον ανάλυση 50ΜΡ, το βασικότερο όμως είναι ότι αποτελεί με διαφορά την μεγαλύτερη σε φυσικό μέγεθος κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό οποιουδήποτε Smartphone μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία όμως δεν περιορίστηκε εκεί, και η βασική κάμερα των P40 και P40 Pro είναι ένα εντυπωσιακό σύνολο από τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο μεγάλος αυτός αισθητήρας είναι για μια ακόμα φορά αρχιτεκτονικής RYYB, που του επιτρέπει να βλέπει ακόμα περισσότερο φως, έως και 40% σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Όμως διαθέτει και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν τεχνικά αδύνατον σε μια κάμερα με τόσο υψηλή ανάλυση.

Σημασία έχει όμως πως αποδίδουν όλα αυτά στην πράξη, και εκεί το P40 Pro δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο δίκιο έχει η Huawei στο να μην εμπλακεί στον αγώνα των Mpixel. Η κάμερα του Smartphone μπορεί να βγάλει φωτογραφίες που μέχρι σήμερα κανείς δεν θεωρούσε δυνατόν με ένα Smartphone ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Όμως οι δυνατότητες των νέων Smartphones δεν τελειώνουν εδώ. Η Huawei εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» του Kirin 990 5G επεξεργαστή στο εσωτερικό του, και έχει σχεδιάσει μια … μηχανή επεξεργασίας με την ονομασία XD Fusion Engine.

Αυτό που κάνει στην πράξη, είναι να βγάζει συνεχόμενες λήψεις αυτόματα όταν θέλουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία. Στην συνέχεια αναλύει κάθε μια από αυτές τις λήψεις, προκειμένου να «βρει» το καλύτερο κομμάτι από το σύνολο όσων έχουν αποτυπωθεί. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί την τελική φωτογραφία σαν ένα… σύνολο των στοιχείων από κάθε μια λήψη, με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Το P40 Pro όμως, έχει και μια δεύτερη, αντίστοιχα εντυπωσιακή, Cine lens κάμερα σχεδιασμένη με έμφαση την λήψη εντυπωσιακών βίντεο και όχι μόνο. Με ανάλυση 40ΜΡ αποτελεί και εδώ μια πρωτοπορία της εταιρείας, σε μια αγορά που ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε πολύ … διαφορετικό επίπεδο.

Ο αισθητήρας σε αυτή την κάμερα, έχει και αυτός ένα εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος στο 1/1.54” , όμως έχει και μια ακόμα σημαντική διαφορά. Έχει αναλογία πλευρών 3:2 κάτι που τον κάνει ιδανικό για την λήψη βίντεο. Εδώ βοηθάει και το f/1.8 διάφραγμα του φακού του, ένα διάφραγμα πολύ πιο φωτεινό από το συνηθισμένο.

Όμως το P40 και φυσικά το P40 Pro δεν θα μπορούσαν να μην προσφέρουν κάτι καινοτόμο και στον τομέα της φωτογραφίας με Zoom. Η Huawei ήταν η εταιρέια που πριν ένα χρόνο παρουσίασε το πρωτοποριακό P30 Pro με περισκοπική κάμερα, με 5Χ οπτικό Zoom, αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα σε αυτό το είδος φωτογραφίας. Το P40 Pro έρχεται να βελτιώσει την περισκοπική αυτή κάμερα ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας την ανάλυση της στα 12ΜΡ, και ίσως ακόμα πιο σημαντική είναι η επιλογή ενός RYYB αισθητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, η περισκοπική κάμερα μπορεί να δει έως και 40% περισσότερο φως για… κοντινές λήψεις με ποιότητα σε όλες τις συνθήκες.

Βίντεο.

Αυτό που έχει σημασία όμως, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει πλέον και το DxO Mark, είναι ότι το P40 Pro μπορεί να βγάλει εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ποιοτικά βίντεο. Η Ultra wide Cine lens κάμερα είναι αυτή που κάνει το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα να ξεχωρίζει.

Όμως το P40 και το P40 Pro έρχονται να ξεχωρίσουν με την δυνατότητα λήψης βίντεο ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού, εκμεταλλευόμενα τις δυνατότητες της κάμερας των 50ΜΡ με δυνατότητα αύξησης της ευαισθησίας ISO έως και 51.200 κατά τη… διάρκεια της εγγραφής. Με μέγιστη ανάλυση 4k και με 60 fps, το βίντεο θα έχει πάντα ομαλή και φυσική κίνηση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Για τους φίλους της φύσης και όχι μόνο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε πολύ αργή κίνηση, που φτάνει μέχρι και τα… 7.680 fps στο P40 Pro. Τίποτα δεν θα είναι πλέον τόσο γρήγορο που να μην μπορεί να το καταγράψει η κάμερα και στην συνέχεια να το προβάλλει σε ένα μοναδικό βίντεο αργής κίνησης.

Η Huawei συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά, να δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η φωτογραφία είναι ένας τομέας που γνωρίζει καλύτερα από κάθε ανταγωνιστή της. Τα πολλά Megapixels δεν έχουν νόημα σε μια κάμερα που δεν είναι σχεδιασμένη σωστά σε κάθε άλλο τομέα της, και αυτό η εταιρεία το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο στο P40 και P40 Pro. Με πραγματικές καινοτομίες, και έμφαση στην ποιότητα, τα δύο νέα Smartphones έρχονται με δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τον ανταγωνισμο στην κατηγορία που ανήκει το καθένα.

Όμως οι φίλοι της φωτογραφίας, έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές από την νέα σειρά P40 της Huawei. Το P40 Lite και το ακόμα πιο οικονομικό P40 Lite E, έρχονται και αυτά με κάμερες που ξεπερνούν το συνηθισμένο για την κατηγορία τους, ενώ διαθέτουν και ένα σύνολο από μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights