Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook X Pro Unboxing video: Στην κορυφή των Ultrabook

Huawei Matebook X Pro Unboxing video: Στην κορυφή των Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei έχει πλέον κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει να κατακτήσει μια αξιόλογη θέση και στην αγορά των φορητών υπολογιστών. Η εταιρεία έκανε την είσοδο της πριν λίγο καιρό στην συγκεκριμένη αγορά, με δύο διαφορετικές προτάσεις που για την κατηγορία τιμής τους, “προκαλούν” τον ανταγωνισμό τους με τα χαρακτηριστικά και τον σχεδιασμό για την τιμή τους. Φυσικά, η πορεία αυτή δεν περιορίζεται σε δύο μόνο φορητούς υπολογιστές, και η huawei θα ξεκινήσει σύντομα και την διάθεση δύο ακόμα προτάσεων της, αυτή την φορά στην πιο “ιδιαίτερη” κατηγορία των Ultrabook. Το Matebook X Pro που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην επίσημη παρουσίαση του πριν μερικούς μήνες στην Βαρκελώνη, είναι η κορυφαία και με διαφορά πιο εντυπωσιακή πρόταση της εταιρείας, που τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να πωλείται επίσημα και στη χώρα μας.

Είναι δεδομένο ότι η Huawei γνωρίζει πολύ καλά πως να σχεδιάζει ένα κορυφαίο Ultrabook, που να προσφέρει  όλα όσα θεωρεί κανείς δεδομένα στην κατηγορία αυτή, και να φέρει μαζί και μερικές… εκπλήξεις. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Matebook X Pro και στη χώρα μας, και στο συγκεκριμένο βίντεο κάνουμε παραδοσιακά πλέον το… Unboxing της συσκευασίας του για να το δούμε και εμείς για πρώτη φορά από κοντά.

Το Matebook X Pro έρχεται με μια οθόνη 13.9 ιντσών, με διαφορετική αναλογία πλευρών στο 3:2 που την κάνει πιο “βολική” για επαγγελματική χρήση και όχι μόνο. Η οθόνη αυτή έχει και εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση στα 3000×2000 pixels, που διατηρεί και την πυκνότητα της σε επίπεδα που δεν έχουμε συνηθίσει στην αγορά των Laptops. Όμως είναι και ένα ιδιαίτερα ικανό τεχνικά Panel με υποστήριξη για την προβολή HDR περιεχομένου, 100% κάλυψη του χρωματικού προτύπου sRGB και αντίθεση που φτάνει το 1000:1. Σε συνδυασμό με την μέγιστη φωτεινότητα των 450nits, πρόκειται για μια οθόνη που ξεπερνά τον μέσο όρο ακόμα και σε αυτή την ιδιαίτερα υψηλή κατηγορία τιμής.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Matebook X Pro, η εταιρέια δεν έχει κάνει καμία απολύτως “παραχώρηση”. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο 10ης γενιάς Intel i7-10510U επεξεργαστής και συνδυάζεται με 16GB μνήμης RAM. Μάλιστα υπάρχει και μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα η MX250 της Nvidia που έχει και την δική της έστω και “μικρή” μνημη RAM στα 2GB. Το σύνολο ολοκλήρώνει ένας εντυπωσιακά γρήγορος NVMe SSD δίσκος με χωρητικότητα… 1ΤΒ για να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σε απαοθηκευτικό χώρο που μπορεί να έχει κάποιος.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η Huawei σέβεται τον αγοραστή του Matebook X Pro και δεν προσπαθεί να “βγάλει” επιπλέον χρήματα χωρίς λόγο. Έτσι στην συσκευασία του Ultrabook περιέχεται και ένα Docking Station που προσφέρει επιπλέον επιλογές συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές. Περιλαμβάνει μια USB Type-A θύρα κανονικού μεγέθους, συν αυτή που έχει στην δεξιά πλευρά του το ίδιο το Matebook X Pro, και μαζί με αυτή έχει και μια HDMI θύρα, μια VGA έξοδο οθόνης αλλά και μια ακόμα USB Type-C θύρα. Μάλιστα το Docking Station υποστηρίζει την ταυτόχρονη λειτουργία όλων των περιφερειακών αυτών αλλά και την σύνδεση του φορτιστή την ίδια στιγμή.

Σε μερικές ημέρες από σήμερα θα ακολουθήσει φυσικά και το αναλυτικό μας Review, μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή με την λεπτομέρεια και τον… σεβασμό που αρμόζει σε ένα τόσο κορυφαίο Ultrabook.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ευαγγελος Νικολαου 27/05/2020 - 13:16

Καλησπέρα. Έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το matebook x pro?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights