Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Huawei στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς Smartphones

Η Huawei στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Μια ενδιαφέρουσα είδηση έγινε γνωστή σήμερα πριν λίγες ώρες, με την Huawei να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς των Smartphones. Ο στόχος αυτός είχε τεθεί από την ίδια την εταιρεία το 2018, όταν ξεπέρασε την Apple και βρέθηκε τότε στην δεύτερη θέση, στόχος που είναι σίγουρο ότι θα είχε επιτευχθεί νωρίτερα αν η εταιρεία δεν είχε την γνωστή πλέον άδικη αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την Counterpoint research, η Huawei κατάφερε τον απρίλιο να βρεθεί στην πρώτη αυτή θέση, με ένα ποσοστό που αποτελεί το 21,4% του συνόλου. Ταυτόχρονα, η Samsung που πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση, είδε στο ίδιο χρονικό διάστημα το δικό της ποσοστό να μειώνεται στο 19.1% μια πτώση που σαφώς πρέπει πλέον να αρχίσει να… ανησυχεί την Κορεάτικη εταιρεία. Η Counterpoint research δίνει περισσότερες από μια εξηγήσεις για αυτη την εντυπωσιακή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Huawei. Μια από αυτές έχει να κάνει με την αγορά της Κίνας, η οποία ανέκαμψε σημαντικά πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πλανήτη από τις επιπτώσεις των μέτρων στην περίοδο της πανδημίας.

Η επιτυχημένη πορεία της Huawei και η άνοδος της στην κορυφή, οφείλεται εκτός όλων των άλλων και στην συνεχή παρουσίαση νέων προϊόντων από την ίδια αλλά και την “θυγατρική” της Honor, προϊόντων που σχεδόν στο σύνολο τους είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένα από αυτά του βασικού ανταγωνιστή της. Η σειρά P40 έφτασε στην αγορά με ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της φωτογραφίας, ακόμα και σε σύγκριση με τα εντυπωσιακά μέχρι σήμερα P30 Pro και Mate 30 pro, ενώ από την έναρξη της διάθεσης τους μέχρι και σήμερα, αυτοί που τα απέκτησαν δεν χρειάστηκε να περιμένουν “μαγικές” αναβαθμίσεις προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που … υποσχέθηκε ο κατασκευαστής τους.

Παρά την “διαμάχη” της εταιρείας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και την πίεση που αυτές ασκούν σε χώρες που αποτελούν συμμάχους τους, η Huawei παραμένει ηγέτης και στον χώρο του 5G και σε ότι αφορά τα ίδια τα Smartphones αλλά και την υποδομή δικτύων.

Όμως ο υπόλοιπος πλανήτης βρίσκεται ακόμα σε ένα στάδιο ανάκαμψης, με την Ευρωπαϊκη αγορά αλλά και αυτή των Ηνωμένων πολιτειών να είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος “χαμένος” σε αυτή την υπόθεση, αφού η αγορά των Ηνωμένων πολιτειών ειδικά, ποτέ δεν συνέβαλε στην συνεχόμενη αύξηση του ποσοστού της Huawei. Είναι βέβαιο ότι αν η εταιρεία είχε την δυνατότητα να διαθέτει τα προϊόντα της και σε αυτή, οι πωλήσεις της θα είχαν ξεπεράσει αυτές της Samsung πολύ νωρίτερα.

Για την Samsung, είναι ένα ακόμα πρόβλημα η απογοητευτική πορεία της νέας σειράς Galaxy S20 στην παγκόσμια αγορά. Η ίδια η εταιρεία αποδίδει τις μειωμένες πωλήσεις στα προβλήματα της αγοράς λόγω της πανδημίας, αν και εδώ την “βολεύει” να ξεχνάει ότι η διάθεση των Galaxy S20 ξεκίνησε σημαντικά νωρίτερα, με τις αναφορές για χαμηλές πωλήσεις ειδικά στην Νότιο κορέα να εμφανίζονται πολύ νωρίτερα.

Είναι βέβαιο ότι το επόμενο τρίμηνο αλλά και μέχρι το τέλος του χρόνου, η Samsung θα προσπαθήσει τουλάχιστον, να διεκδικήσει πάλι την πρώτη θέση στην αγορά. Με την εταιρεία να έχει παρουσιάσει όμως το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων της για το 2020, και σχεδόν όλες όσες ανήκουν στην μεσαία κατηγορία που φέρνει τον όγκο των πωλήσεων, παραμένει αμφίβολο το αν θα το πετύχει. Εκτός αν ακολουθήσει και αυτη μια τακτική προσφορών κάθε είδους, τακτική για την οποία μέχρι σήμερα έκανε αρνητικά σχόλια για κάθε της ανταγωνιστή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.