Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Huawei Kirin 990 5G: Ένα πανίσχυρο “πακέτο” τεχνολογίας

Huawei Kirin 990 5G: Ένα πανίσχυρο “πακέτο” τεχνολογίας

απο Kostas Gliatiotis

Στην αγορά των High end Smartphones, ο «αγώνας» των όλο και καλύτερων επιδόσεων είναι συνεχόμενος και ιδιαίτερα σκληρός. Στον αγώνα αυτό όμως, είναι πολλές οι εταιρείες που κάνουν και λάθη… εστιάζοντας σε μια μέγιστη απόδοση που δεν είναι όμως δυνατόν να την εκμεταλλευτεί κανείς στην πράξη. Η Huawei έχει πλεόν μια ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των δικών της επεξεργαστών, εμπειρία που της επιτρέπει να αποφύγει τέτοιου είδους… λάθη. Ο νεότερος και καλύτερος λοιπόν επεξεργαστής της εταιρείας, ο Kirin 990 5G, που «δίνει ζωή» στην αντίστοιχα νέα και εντυπωσιακή σειρά των P40 Smartphones της εταιρείας, έρχεται με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν κορυφαίο, και την προσοχή στην λεπτομέρεια που τον κάνουν και πραγματικά αποδοτικό.

Kirin 990

Παρότι με την πρώτη ματιά ο Kirin 990 5G δεν θα εντυπωσιάσει τους «φανατικούς» των αριθμών και των … Benchmarks, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να εκτιμήσει τις δυνατότητες του, είναι να δει πως αποδίδει σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής χρήσης. Η Huawei έχει επιλέξει ένα σύνολο από πυρήνες επεξεργασίας, κάρτας γραφικών και φυσικά μονάδας τεχνητής νοημοσύνης που συνδυάζουν μια κορυφαία απόδοση με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Kirin 990

Αυτή η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, σε  συνδυασμό με την σωστά σχεδιασμένη… ψύξη των τριών P40, βοηθούν τον Kirin 990 5G να διατηρεί τις επιδόσεις του στην κορυφή ακόμα και σε συνεχόμενη έντονη χρήση. Ο Kirin 990 5G δεν θα αναγκαστεί ποτέ να μειώσει την απόδοση του αυτή, είτε ο ιδιοκτήτης ενός P40 επεξεργάζεται βίντεο είτε παίζει κάποιο απαιτητικό παιχνίδι.

Kirin 990

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η Huawei έχει εξοπλίσει τον Kirin 990 5G όχι με μια αλλά με τρείς διαφορετικές NPU. Οι δύο από αυτές είναι ισχυρότερες, και αναλαμβάνουν τις πιο απαιτητικές εργασίες, όπως την διαχείριση των δεδομένων από την κάμερα, την έξυπνη αναγνώριση του σκηνικού σε κάθε φωτογραφία αλλά και την λειτουργία της XD Fusion Engine. Προκειμένου όμως η κατανάλωση ενέργειας να διατηρείται σε αυτά τα πολύ χαμηλά επίπεδα, υπάρχει και μια Τρίτη μικρότερη NPU η οποία αναλαμβάνει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που εκμεταλλεύεται το EMUI 10.1, το  γραφικό περιβάλλον πάνω από το Android 10 της Google.

Kirin 990

Αυτή η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να μάθει τις συνήθειες του χρήστη, τις εφαρμογές που αυτός χρησιμοποιεί πιο συχνά, και να χρησιμοποιεί τους πόρους του Smartphone στο σύνολο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι κάθε ένα από τα P40 πετυχαίνει ακόμα καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας του, μαζί με στιγμιαία απόκριση σε κάθε εντολή του ιδιοκτήτη του.

Όμως ο Kirin 990 5G δεν έχει  τυχαία αυτή την … ονομασία. Η Huawei είναι η μοναδική εταιρεία μέχρι σήμερα, που έχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία να ενσωματώσει το 5G Modem στον ίδιο τον Kirin 990 5G. Σε πλήρη αντίθεση με κάθε ανταγωνιστή της, η εταιρεία έχει πετύχει κάτι που έχει άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή χρήση των Smartphones με αυτόν στο εσωτερικό της.

Kirin 990

Από την πιο απλή κατασκευή, με συσκευές που έχουν μικρότερο μέγεθος αλλά και βάρος από τους ανταγωνιστές της, μέχρι στην σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο ο Kirin 990 5G προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων από το… μέλλον, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες των P40 Smartphones την αντοχή στο χρόνο που πρέπει να έχει ένα κορυφαίο Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights