Μπαταρία.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μπαταρία του Galaxy A31 είναι και ο μοναδικός τομέας όπου η συσκευή δεν υστερεί σημαντικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της. Η χωρητικότητα της στα 5.000 mAh είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Βέβαια και εδώ κάποιος θα έπρεπε να εξηγήσει τι γίνεται με το Galaxy Α41 και την δική του ενοχλητικά μικρή μπαταρία των 3.500mAh.
Παρόλα αυτά, στην πράξη η συγκεκριμένη μπαταρία προσφέρει ιδιαίτερα ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Το Galaxy A31 μπορεί να βγάλει ακόμα και δύο ημέρες χρήσης με άνεση, χρονικό διάστημα που καλύπτει κάθε είδους απαίτηση.
Σε μια προσπάθεια όμως να μην αφήσει και αυτόν τον τομέα χωρίς κάποια έλλειψη, η Samsung θεωρεί ότι τα 15W χαρακτηρίζονται ταχεία φόρτιση σε ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας. Την εποχή που και πάλι κάθε ανταγωνιστής σε αυτά τα χρήματα προσφέρει φόρτιση με διπλάσια ταχύτητα στα 30W, το Galaxy A31 ζητάει από τον ιδιοκτήτη του να περιμένει περισσότερο από 1.5 ώρα για να γεμίσει την μεγάλη έστω μπαταρία του.
Συμπέρασμα.
Είναι προφανές σε κάθε τομέα, ότι το Galaxy A31 απλά δεν είναι ανταγωνιστικό. Ακόμα και σε ότι αφορά την οθόνη του, η Xiaomi είναι (ευτυχώς) εδώ για να δείχνει ότι πλέον ένα AMOLED panel σε αυτή την κατηγορία δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της Samsung, και μάλιστα να προσφέρει συνολικά καλύτερες συσκευές στις δικές της προτάσεις.
Οι κάμερες έχουν επίσης παραχωρήσεις που δεν είναι αποδεκτές ακόμα και σε αυτά τα χρήματα, και το Galaxy A31 χάνει κατά κράτος από κάθε άλλο Smartphone. Όμως αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι οι υπόλοιπες επιλογές της εταιρείας στο Hardware στο εσωτερικό του. Ένας επεξεργαστής που πριν ένα χρόνο όταν παρουσιάστηκε ήταν οριακά αποδεκτός για οικονομικές συσκευές στο κάτω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, δεν έχει καμία θέση σε ένα Smartphone των 300+ ευρώ.
Για μια ακόμα φορά λοιπόν, η Samsung «ζητά» από το αγοραστικό κοινό να κοιτάξει πρώτα το… όνομα στο πίσω μέρος του Galaxy A31 και όχι το τι πραγματικά προσφέρει. Ένα όνομα που χρειάστηκε χρόνια για να το «χτίσει», πλέον είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχει για να προσπαθήσει να παραμείνει ζωντανή στην μεσαία κατηγορία τιμής.
Με το αγοραστικό κοινό όμως να είναι σημαντικά πιο ενημερωμένο πλέον, και όλες τις εταιρείες του ανταγωνισμού να έχουν αποδείξει περίτρανα την αξία τους, το όνομα αυτό έχει πάψει να εγγυάται πωλήσεις, και αυτό είναι πλέον εμφανές στην χώρα μας και όχι μόνο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας