Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A31 Review: Υπερτιμημένο πλαστικό

Samsung Galaxy A31 Review: Υπερτιμημένο πλαστικό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το Galaxy A31 έχει τέσσερις συνολικά κάμερες στο πίσω μέρος τους. Ο αριθμός τους και μόνο, είναι… μεγαλύτερος σε σύγκριση με το Galaxy A41 και πάλι, κάτι που και αυτό με στην σειρά του δημιουργεί μια… σύγχιση για το ποιο από τα δύο είναι τελικά «καλύτερο».

Η βασική από αυτές τις κάμερες, έχει την υψηλή ονομαστική ανάλυση των 48ΜΡ που πλέον περιμενει κανείς ακόμα και σε ένα Smartphone στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Samsung φαίνεται ότι θεωρεί πως αυτή η ανάλυση από μόνη της είναι ικανή να «πείσει» το αγοραστικό κοινό, απλά και μόνο επειδή στα χαρτιά είναι υψηλή και αντίστοιχη αυτής σε συσκευές του ανταγωνισμού της.

Galaxy A31

Όμως η κάμερα αυτή έρχεται με δύο διαφορές που δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να δικαιολογηθούν. Το περιορισμένο διάφραγμα στο f/2.0 και φυσικά την ενοχλητική απουσία του Night mode για φωτογραφίες σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικές. Παραδοσιακά το Galaxy A31 προσπαθεί μονίμως να αποτυπώσει πιο ζωντανά και έντονα χρώματα, προκειμένου η τελική φωτογραφία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη οπτικά.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν όμως δεν είναι ικανοποιητική, και αυτός είναι περιορισμός του Hardware στο εσωτερικό του Smartphone, με τον οποίο θα ασχοληθούμε αναλυτικά στο αντίστοιχο κομμάτι του Review μας.

Όπως ήδη αναφέραμε, το Galaxy A31 δεν έχει ξεχωριστό Night mode. Από την στιγμή που η ύπαρξη του ή όχι είναι καθαρά θέμα λογισμικού, είναι εμφανές ότι και εδώ, όπως και στο Galaxy A41, η απουσία του είναι ένας «τεχνητός» τρόπος ώστε η εταιρεία να τα διαχωρίσει από τα αμέσως ακριβότερεα μοντέλα της σειράς, το Galaxy A51 και το Galaxy A71.

Αναμενόμενα λοιπόν, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με απλά χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, είναι δραματικά χειρότερες από κάθε άλλη συσκευή με παρόμοιο κόστος. Την εποχή που η Xiaomi διαθέτει επίσημα στη χώρα μας το Redmi Note 9 Pro στην ίδια τιμή, με μια εντυπωσιακά καλύτερη κάμερα με υψηλότερη μάλιστα ανάλυση, και ακόμα και συσκευές όπως το Realme 6 Pro είναι σημαντικά καλύτερες, μια κάμερα αυτού του είδους, και μάλιστα τεχνητά περιορισμένη, από μια εταιρεία όπως η Samsung είναι αδικαιολόγητη.

Οι φωτογραφίες έχουν υψηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, αφού η μοναδική επιλογή που έχει το Smartphone για να βγάλει λίγο πιο «φωτεινή» την φωτογραφία, είναι να αυξήσει σημαντικά την τιμή του ISO. Η λεπτομέρεια τους είναι επίσης ενοχλητικά χαμηλή, ενώ και χρωματικά τις περισσότερες φορές απέχουν από το ιδανικό.

Η δεύτερη κάμερα του Galaxy A31 τώρα, μπορεί να … δικαιολογηθεί λίγο καλύτερα. Έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, και αναλυση 8ΜΡ, όσο θεωρείται πλέον συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ικανοποιητικές, και τουλάχιστον δεν απέχουν από αυτές που μπορεί να βγάλει αντίστοιχη κάμερα σε συσκευές του ανταγωνισμού της Samsung.

Προφανώς και εδώ, το Smartphone προσπαθεί να αποτυπώσει έντονα και ζωντανά χρώματα, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε στην συγκεκριμένη κάμερα ότι δεν αλλοιώνει σημαντικά τα σχήματα στις άκρες της φωτογραφίας.

Τώρα, το Galaxy A31 έχει και μια Τρίτη κάμερα, που είναι και η τελευταία που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες. Πρόκειται και εδώ για μια κάμερα με Macro φακό, για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Η ονομαστική της ανάλυση στα 5ΜΡ την φέρνει ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη κάμερα των A51 και A71 της εταιρείας.

Όπως και αυτά όμως, η κάμερα έρχεται χωρίς Auto focus, κάτι που περιορίζει την χρήση της σε μια συγκεκριμένη απόσταση από το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Ναι, για μια ακόμα φορά, ο ανταγωνισμός στα ίδια χρήματα προσφέρει Macro  κάμερα με αντίστοιχη ανάλυση και Auto focus, κάτι που κάνει την χρήση της σημαντικά πιο εύκολη.

Τέλος, το Galaxy A31 έχει μια ακόμα κάμερα στο πίσω μέρος του,  που δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες. Εϊναι και εδώ ένας αισθητήρας «βάθους» και χρησιμοποιείται πάντα σε συνδυασμό με την βασική κάμερα προκειμένου να θολώνει καλύτερα το φόντο σε φωτογραφίες πορτραίτου.

Το Galaxy A31 λοιπόν, σε σύγκριση με το αμέσως μεγαλύτερο αριθμητικά και μόνο, Galaxy A41 έχει τέσσερις αντί για τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του. Ακόμα και αν η μια από αυτές είναι μια Macro κάμερα, προσφέρει περισσότερες επιλογές φωτογραφίας, και για μια ακόμα φορά κάνει την … πολιτική της ονομασίας των συσκευών της εταιρείας λίγο περίεργη.

Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε και την απουσία εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4Κ, κάτι που επίσης ο ανταγωνισμός του Galaxy A31 προσφέρει «απλόχερα» στην κατηγορία αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights