Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ H Huawei Ξανα στην πρώτη θέση παγκοσμίως

H Huawei Ξανα στην πρώτη θέση παγκοσμίως

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από λίγο καιρό, η Counterpoint είχε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της για δύο συνεχόμενους μήνες στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, με βάση τα οποία, η Huawei είχε περάσει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς των Smartphones. Τώρα, η Canalys έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία διατηρεί την πρώτη αυτή θέση και για το σύνολο του δεύτερου τριμήνου για το 2020. 

Μάλιστα, η Canalys δημοσιεύει τα αποτελέσματα της, που εκτός από την πρώτη αυτή θέση για την Huawei, δείχνουν  και την πορεία της Samsung, η οποία σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, έχει χάσει ένα ποσοστό 30% του συνόλου των πωλήσεων της. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, η πανδημία ήταν αυτή που μείωσε σημαντικά τις πωλήσεις των δύο εταιρειών και όχι μόνο, με την Huawei όμως να ανακάμπτει νωρίτερα και στην εγχώρια για την ίδια αγορά της Κίνας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Huawei διέθεσε στην αγορά 55.8 εκατομμύρια Smartphones με την Samsung στη δεύτερη θέση με 53.7 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την Canalys, η πανδημία και οι επιπτώσεις της σε αγορές όπως η Ευρώπη, η Βραζιλία, η Ινδία και οι Ηνωμένες πολιτείες, ήταν ο βασικός λόγος που η Samsung έχασε ένα τόσο μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων της λόγω της. Παρόλα αυτά, σε αγορές όπως η Ινδία, που η Samsung έχει χάσει προ πολλού την πρώτη θέση από την Xiaomi, είναι έτσι και αλλιώς “δύσκολες” για την Κορεάτικη εταιρεία.

Η Huawei κατέχει πλέον το 70% της εγχώριας αγοράς της Κίνας, ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό. Σύμφωνα με την Canalys, η σταδιακή ανάκαμψη των αγορών στην Ευρώπη και όχι μόνο, είναι μια ευκαιρία και για άλλες εταιρείες όπως η Xiaomi, η OnePlus, η Realme και όχι μόνο, να αυξήσουν το δικό τους μερίδιο, στερώντας και αυτές από την Samsung τις πωλήσεις που έχει ανάγκη για να ανακάμψει στην πρώτη θέση της αγοράς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights