Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Huawei: Ενεργοποίηση κέντρων δεδομένων νέας γενιάς με αποτελεσματική διαχείριση ισχύος

Huawei: Ενεργοποίηση κέντρων δεδομένων νέας γενιάς με αποτελεσματική διαχείριση ισχύος

απο Kostas Gliatiotis

Η ζήτηση για τα κέντρα δεδομένων έχει αυξηθεί καθώς τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζουν να προσθέτουν καινοτόμες νέες τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), cloud computing, big data, analytics, 5G και Wi-Fi 6 συνδεσιμότητα, στις καθημερινές διαδικασίες των επιχειρήσεων.

Πρόσφατη μελέτη της «Research and Markets» διαπίστωσε ότι η υποδομή των κέντρων δεδομένων αναμένεται να επεκταθεί κατά 38,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με CAGR 9,4%, έως το 2025. Για μια ώριμη τεχνολογία όπως τα κέντρα δεδομένων, αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι εντυπωσιακά μεγάλος.

Τέτοιες επενδύσεις είναι αναγκαίες επειδή όλες αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες απαιτούν τεράστια υπολογιστική ισχύ. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI), για παράδειγμα, αυξάνει τη υπολογιστική ισχύ μέσω της χρήσης έξυπνων εφαρμογών, οι οποίες ενεργοποιούν περισσότερη κίνηση δεδομένων. Επιπλέον, τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) οδηγούν τα κέντρα δεδομένων προς την ψηφιοποίηση πλήρους κύκλου ζωής στον τρόπο που σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και βελτιστοποιούνται. Για να είναι επιτυχής αυτή η μετάβαση, τα κέντρα δεδομένων πρέπει να είναι πιο έξυπνα και ψηφιακά διαχειριζόμενα. Εν συντομία, η πίεση που ασκούν αυτές οι τεχνολογίες στην εξέλιξη των κέντρων δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Αυτές οι νέες εφαρμογές οδηγούν επίσης σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο πρακτικά κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται τα κέντρα δεδομένων. Κάποτε τα κέντρα δεδομένων ήταν παραδοσιακές πλατφόρμες υποστήριξης, τώρα κατασκευάζονται ταχύτερα. Ο κύκλος εγκατάστασης έχει συμπυκνωθεί σε λιγότερο από έξι μήνες, ενώ μέχρι πρότινος θα έπαιρνε ένα έτος.

Αυτά τα πιο σύντομα χρονοδιαγράμματα προέκυψαν λόγω αρθρωτού σχεδιασμού, όπου τα κέντρα δεδομένων είναι κατασκευάζονται σε αρχιτεκτονικές μονάδες. Αυτό επιτρέπει την ταχεία κατασκευή, επιτρέποντας παράλληλα στις επιχειρήσεις να κάνουν με απλή διαχείριση την όποια επέκταση χωρητικότητας με υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Τι κάνει ένα εξαιρετικό κέντρο δεδομένων;

Για υπάρξει όφελος από τις ευκαιρίες που προσφέρουν αυτά τα νέα κέντρα δεδομένων, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τα κέντρα δεδομένων τους να είναι πιο αξιόπιστα, αποτελεσματικά και απλά. Μια αξιόπιστη αρχιτεκτονική τροφοδοσίας είναι επίσης απαραίτητη, καθώς οι επιχειρήσεις στηρίζονται πλέον αποκλειστικά στη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας που θα μπορούσε να αναστείλει την δραστηριότητα της επιχείρησης. Η μελέτη της «Research and Markets» δείχνει ότι η παροχή ενέργειας μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερο από 8,9% με την πάροδο του χρόνου – ένας τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης είναι αρκετά σημαντικός ώστε οι επιχειρήσεις να πρέπει να γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενέργειας σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά.

Ανατρέχοντας στους αριθμούς, οι εγκαταστάσεις ενός κέντρου δεδομένων θα είναι πολύ πυκνότερες και πιο συμπαγείς, με την ισχύ να αναμένεται να φτάσει από 6-8kW κατά μέσο όρο σε 15-20kW ανά rack έως το 2025.

Δεν είναι μόνο ότι τα κέντρα δεδομένων πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια κλιμάκωση των απαιτήσεων ισχύος. Απαιτείται επίσης μια απλοποιημένη αρχιτεκτονική τροφοδοσίας που επιτρέπει στα κέντρα δεδομένων να ελαχιστοποιούν το αποτύπωμά τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω καλής σχεδίασης, μαζί με βελτιστοποιήσεις των ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις, IT, chipsets, data και cloud. Σε κάθε στάδιο, υπάρχει μια ευκαιρία για βελτιστοποίηση και αποτελεσματικότητα, και αυτό όχι μόνο οδηγεί σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον κέντρο δεδομένων, αλλά διευκολύνει επίσης τη διαχείριση της τροφοδοσίας και τον εντοπισμό βλαβών.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενώ οι μονάδες αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS) με μπαταρίες μολύβδου-οξέος εξακολουθούν να αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό σε πολλά κέντρα δεδομένων, οι μονάδες UPS δεν είναι σε θέση να παρέχουν την απαιτούμενη απόδοση σε εγκαταστάσεις επόμενης γενιάς.

Για να καλύψουν αυτήν την ανάγκη, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν νέες προσκλήσεις σε ό,τι αφορά τα κέντρα δεδομένων και θα πρέπει να εξετάσουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για το μέγεθος, το αποτύπωμα, τους κύκλους φόρτισης και τις γενικές δυνατότητες ως λύση.

Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με μια συντονισμένη λειτουργία τροφοδοσίας, έτσι ώστε εάν το δίκτυο τροφοδοσίας γίνει ασταθές ή δεν ανταποκρίνεται κατά τις ώρες αιχμής, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου να εξακολουθούν να είναι σε θέση να παρέχουν ενέργεια για να εξασφαλιστεί η αποτροπή των διακοπών. Αυτό θα επιτρέψει στα κέντρα δεδομένων – εάν συνδυαστούν με έξυπνες διαδικασίες διαχείρισης – να ενταχθούν τέλεια στον κύκλο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν κόστος.

Η διαφορά SmartLi

Η λύση UPS SmartLi της Huawei έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ενεργειακές απαιτήσεις των κέντρων δεδομένων. Η λύση περιλαμβάνει ένα αρθρωτό UPS υψηλής πυκνότητας ισχύος και μπαταρίες λιθίου υψηλής πυκνότητας ενέργειας που βελτιστοποιούν την λειτουργία του κέντρου δεδομένων. Η πυκνότητα υψηλής ισχύος θα βοηθήσει επίσης στην εξοικονόμηση 50% του αποτυπώματος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τροφοδοτικά και ο έξυπνος έλεγχος μπορεί να διατηρήσει σταθερή τροφοδοσία για να διασφαλίσει ότι το κέντρο δεδομένων είναι πάντα σε λειτουργία.

Ως πρόσθετο όφελος, η λύση UPS SmartLi εφαρμόζει μια μοναδική τεχνολογία χρήσης ενεργού ρεύματος που υποστηρίζει τη μικτή χρήση παλαιών και νέων γραμμών, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις επιχειρήσεις που πρόκειται να κάνουν τη μετάβαση από μπαταρίες μολύβδου σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η τεχνολογία που έχει ενσωματώσει η Huawei στη λύση UPS SmartLi σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με μονάδες UPS ανταγωνιστών. Με κύκλο ζωής 5.000 φορές αποφόρτιση στο 50% (Depth of Discharge (DOD)), συνεπάγεται ότι μια επιχείρηση δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσει τη μονάδα της για 10 χρόνια, μειώνοντας το συνολικό κόστος (TCO) και επιτρέποντας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν οικονομικά πλεονεκτήματα μέσω της επένδυσης στα συστήματά τους.

Η Frost & Sullivan, ανέφερε στην έκθεσή της «Global Modular Uninterrupted Power Supply (UPS)» η πρόβλεψη αγοράς για το 2023, είναι ότι το αρθρωτό UPS SmartLi της Huawei θα είχε ως αποτέλεσμα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κόσμο.

Και ο λόγος είναι, οι καινοτομίες του UPS SmartLi.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights