Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ CHECK POINT SOFTWARE TECHNOLOGIES

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ CHECK POINT SOFTWARE TECHNOLOGIES

απο Kostas Gliatiotis

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021.

Πρώτο τρίμηνο 2021

  • Συνολικά Έσοδα: 508 εκατομμύρια $, αύξηση 4% σε ετήσια βάση
  • Ετεροχρονισμένα έσοδα : 1.458 εκατομμύρια $, αύξηση 8% σε ετήσια βάση
  • Λειτουργικά έσοδα GAAP: 215 εκατομμύρια $, που αντιπροσωπεύουν το 42% των εσόδων
  • Λειτουργικά έσοδα Μη-GAAP: 246 εκατομμύρια $, που αντιπροσωπεύουν το 49% των εσόδων
  • GAAP EPS: 1,33 $, αύξηση 8% σε ετήσια βάση
  • Μη-GAAP EPS: 1,54 $, αύξηση 9% σε ετήσια βάση

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021. Τα έσοδα και τα κέρδη Μη-GAAP ανά μετοχή ήταν προς στο υψηλότερο σημείο που αναμέναμε, με επιτυχή, διψήφια ανάπτυξη του CloudGuard», δήλωσε ο Gil Shwed, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Check Point Software Technologies. «Οι απειλές στον κυβερνοχώρο έχουν φτάσει σε νέα επίπεδα κινδύνου και απαιτείται μια ολιστική αρχιτεκτονική ασφάλειας για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας στον κυβερνοχώρο. Η δική μας λύση, Infinity μπορεί να αντιμετωπίσει με μοναδικό τρόπο αυτές τις ανάγκες και να παγιώσει την ασφάλεια για τον χρήστη, το δίκτυο και το cloud οπότε να αποτρέψει διαδικτυακές επιθέσεις πέμπτης γενιάς.»

Τα κυριότερα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2021

  • Συνολικά έσοδα: 508 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 486 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 4% σε ετήσια βάση.
  • Λειτουργικά έσοδα GAAP: 215 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 201 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 42% και το 41% των εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2021 και του 2020, αντίστοιχα.
  • Λειτουργικά έσοδα Μη-GAAP: 246 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 231 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 49% και το 48% των εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2021 και του 2020, αντίστοιχα.
  • Καθαρά έσοδα GAAP και Απομειωμένα Κέρδη ανά Μετοχή: Τα καθαρά έσοδα GAAP ήταν 183 εκατομμύρια δολάρια έναντι 179 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα απομειωμένα κέρδη GAAP ανά μετοχή ήταν 1,33$ σε σύγκριση με 1,23$ το πρώτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 8 τοις εκατό σε ετήσια βάση.
  • Καθαρά έσοδα Μη-GAAP και Απομειωμένα Κέρδη ανά Μετοχή: Τα Μη-GAAP καθαρά έσοδα εκτός GAAP ήταν 211 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 206 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα απομειωμένα κέρδη Μη-GAAP ανά μετοχή ήταν 1,54 σε σύγκριση με 1,42$ το πρώτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 9 τοις εκατό σε ετήσια βάση.
  • Ετεροχρονισμένα έσοδα: Από τις 31 Μαρτίου 2021, τα ετεροχρονισμένα έσοδα ήταν 1.458 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 1.349 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου 2020, αύξηση 8% σε ετήσια βάση.
  • Cash Balances, Marketable Securities & Short Term Deposits: 4.063 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με 4.000 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
  • Ρευστότητα: Διαθέσιμο ρευστό από εργασίες ύψους 375 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 359 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020.
  • Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 20201, η εταιρεία επαναγόρασε περίπου 2,7 εκατομμύρια μετοχές με συνολικό κόστος περίπου 325 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 επιγραμματικά

Η λύση του 2021 Check Point Infinity υποστηρίζεται από τρεις πυλώνες: τον Check Point Harmony για την ασφάλεια των χρηστών, το Check Point Quantum για την ασφάλεια του δικτύου και το Check Point CloudGuard για την ασφάλεια του cloud.

  • Check Point CloudGuard: Η Check Point επέκτεινε τις δυνατότητες της ενοποιημένης πλατφόρμας CloudGuard Cloud Native Security με την κυκλοφορία της νέας Check Point CloudGuard Application Security (AppSec), μιας πλήρως αυτοματοποιημένης Web-εφαρμογής λύσης προστασίας API, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν τις cloud-native εφαρμογές τους εναντίον γνωστών και μη επιθέσεων. Η Check Point CloudGuard AppSec που είναι μέρος των δυνατοτήτων του Check Point CloudGuard Workload Protection, εξαλείφει την ανάγκη χειροκίνητου συντονισμού και υψηλού βαθμού false-positive alerts που σχετίζονται με παλαιότερα Web Application Firewalls, χρησιμοποιώντας contextual AI για την αποτροπή επιθέσεων σε εφαρμογές cloud, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να επωφελούνται στο έπακρο από την ταχύτητα και την ευελιξία του
  • Check Point Harmony: Η νέα πραγματικότητα της εξ ’αποστάσεως εργασίας καθιστά την ασφάλεια αυτών των χρηστών προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, καθώς το 81% έχει υιοθετήσει μαζικώς την απομακρυσμένη εργασία και το 74% σχεδιάζει αυτή να γίνει μόνιμη. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η μετατόπιση, παρουσιάσαμε το Check Point Harmony, την πρώτη ενοποιημένη λύση που επιτρέπει την ασφαλή σύνδεση με οποιονδήποτε πόρο οπουδήποτε και την παροχή απόλυτης προστασίας στους χρήστες σε οποιαδήποτε συσκευή. Το Check Point Harmony έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τόσο τις εταιρικές όσο και τις συσκευές BYOD, καθώς και τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο από γνωστές και μη επιθέσεις, ενώ παρέχει στο Zero-Trust πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές με μια εύκολη στη διαχείριση λύση.

Βασικό στοιχείο του Check Point Harmony, είναι το Check Point Harmony Browse, μια λύση ασφάλειας για το διαδίκτυο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία από κακόβουλο zero-day λογισμικό, ηλεκτρονικό ψάρεμα και κλοπή προσωπικών δεδομένων απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης. Το Check Point Harmony Browse επιτρέπει στους εργαζόμενους να περιηγηθούν με ασφάλεια στο Διαδίκτυο, από όπου κι αν βρίσκονται. Προστατεύει τους οργανισμούς και τους υπαλλήλους τους από διαδικτυακές απειλές, ελέγχοντας στο 100% το SSL traffic με τη χρήση ενός καινοτόμου nano agent που αναπτύσσεται με το πρόγραμμα περιήγησης.

  • Check Point Quantum: Κατά τη διάρκεια του τριμήνου επεκτείναμε την βασική οικογένεια ασφάλειας δικτύου, επεκτείνοντας τη σειρά gateways για να υποστηρίξουμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) οποιουδήποτε μεγέθους και να επεκτείνουμε τη δυνατότητά των λύσεων μας για διαχείριση και hyperscale:

Τον Φεβρουάριο, ανακοινώσαμε την κυκλοφορία μιας πλήρους σειράς security gateways, το Check Point Quantum Spark™ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή η σειρά έξι gateways θέτει νέα πρότυπα προστασίας εναντίον των πιο προηγμένων κυβερνοεπιθέσεων για ΜΜΕ με υψηλή απόδοση πρόληψης απειλών (2Gb), προσφέροντας ασυναγώνιστη ευκολία ανάπτυξης (αυτόματη ρύθμιση σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα) και διαισθητική διαχείριση εν κινήσει.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου συνεχίσαμε να εστιάζουμε στην παροχή gold-standard ασφαλείας. Παρουσιάσαμε τέσσερα νέα μοντέλα των Smart-1 security management appliances (Quantum Smart-1 6000-L για μεγάλες επιχειρήσεις, 6000-XL για κέντρα δεδομένων, Quantum 600-S & 600-M για ΜΜΕ) που επιτρέπουν στους διαχειριστές ασφαλείας να κλιμακώνουν τον αριθμό των διαχειριζόμενων gateways on demand καθιστώντας δυνατό τον διπλασιασμό της χωρητικότητας σε μόλις πέντε λεπτά. Έτσι προσφέρεται πλήρης ορατότητα απειλών και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο σύστημα για τον χειρισμό της ανάπτυξης του δικτύου και της χωρητικότητας καταγραφής σε ολόκληρη την υποδομή ενός οργανισμού.

Για να υποστηρίξουν το μετασχηματισμό του κέντρου δεδομένων και να προσφέρουν cloud level elasticity στην ασφάλεια δικτύου, όλα τα Check Point Quantum Security Gateways είναι Hyperscale ready και ικανά να χειριστούν την ανάπτυξη on demand με τη λύση Check Point Maestro Hyperscale Network solution. Ανακοινώσαμε τη διάθεση του νέου Orchestrator Check Point High-end – MHO-175 – που παρέχει χωρητικότητα 3,2 Tbps. Το Maestro επιτρέπει την ενορχήστρωση του Check Point Quantum στην χωρητικότητα και την απόδοση των 52 gateways σε λίγα λεπτά, προσφέροντας στις εταιρείες ευελιξία και επιτρέποντας τεράστια απόδοση Terabit ανά δευτερόλεπτο για την πρόληψη απειλών.

Σχετικά με την Check Point Software Technologies Ltd.

Η Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) είναι κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας σε κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Οι λύσεις που παρέχει μέσω του χαρτοφυλακίου της, Infinity, προστατεύουν τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς από κυβερνοεπιθέσεις 5ης γενιάς με κορυφαία ποσοστά ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, ransomware και άλλων απειλών. Το Infinity περιλαμβάνει τρεις πυλώνες που παρέχουν ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς και πρόληψη από απειλές 5ης γενιάς σε εταιρικά περιβάλλοντα, το Check Point Harmony, για απομακρυσμένους χρήστες, το Check Point CloudGuard, για την αυτοματοποιημένη ασφάλεια των clouds και το Check Point Quantum, για την προστασία των περιμέτρων του δικτύου και των κέντρων δεδομένων, όλα ελεγχόμενα από το πιο ολοκληρωμένο και εύχρηστο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας ενός σημείου. Η Check Point προστατεύει περισσότερους από 100.000 οργανισμούς κάθε μεγέθους.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights