Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Lenovo καταγράφει αποτελέσματα ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Η Lenovo καταγράφει αποτελέσματα ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

απο Kostas Gliatiotis

Η Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα ρεκόρ για τον Όμιλο, τόσο για το τέταρτο τρίμηνο όσο και για το σύνολο του οικονομικού έτους, με εκπληκτική ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες του Όμιλου. Τα αποτελέσματα δείχνουν την ευελιξία και την ικανότητα του Ομίλου να επιτυγχάνει ισορροπημένη, συνεπή και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς συνεχίζει τον μετασχηματισμό του, σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν στο 48% από έτος σε έτος και ανήλθαν σε 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τα κέρδη κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε δύο χρόνια – με έσοδα προ φόρων που έφτασαν τα 380 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και καθαρό εισόδημα 260 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ – αύξηση που ανέρχεται σε 392% και 512% αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου ολοκληρώνουν ένα ρεκόρ έτος, με τα ετήσια έσοδα του Ομίλου να ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης, με έσοδα προ φόρων που ανέρχονται σε σχεδόν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και καθαρό εισόδημα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ – σημειώνοντας και τα δύο άνω του 70% αύξηση, από έτος σε έτος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo δήλωσε τελικό μέρισμα 3,09 σεντς ΗΠΑ ή 24 σεντς ανά μετοχή, για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021.

Βασικά Οικονομικά Στοιχεία:

  FY 20/21

Εκ.US$

FY 19/20

Εκ. millions

Διαφορά

 

  Q4 20/21

Εκ US$

Q4 19/20

Εκ US$

Διαφορά

 

Έσοδα 60,742 50,716 20% 15,630 10,579 48%
Μικτά Κέρδη 1,774 1,018 74% 380 77 392%
Net Έσοδα

(profit attributable to equity holders)

1,178 665 77% 260 43 512%
   
Έσοδα ανά μετοχή    (US cents) 9.54 5.58 3.96 2.19 0.36 1.83

 

«Το περασμένο τρίμηνο ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρίμηνο σε σχεδόν μια δεκαετία, ενώ το οικονομικό έτος ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας το ορόσημο των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα, σημειώνοντας παράλληλα σημαντική αύξηση και νέο ρεκόρ κερδών. Τα εκπληκτικά αυτά αποτελέσματα επιτευχθήκαν μέσω της αξιοποίησης των βασικών ικανοτήτων μας, της ξεκάθαρης στρατηγικής μας, των καινοτόμων προϊόντων, αλλά και της επιχειρησιακής αριστείας και του παγκόσμιου-τοπικού επιχειρησιακού μοντέλου που εφαρμόσαμε για την κάλυψη των αναγκών της νέας πραγματικότητας που ζούμε όλοι.” δήλωσε ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε και να εκμεταλλευόμαστε τις τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης που δημιουργούνται από τις τάσεις της αγοράς για αναβάθμιση προϊόντων τεχνολογίας, υποδομής και εφαρμογών, για να επιτύχουμε μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ακόμη πιο έξυπνο μέλλον τα επόμενα χρόνια».

Το τέταρτο τρίμηνο κατέγραψε διψήφια αύξηση εσόδων σε όλες τις βασικές επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου

  • Πρόκειται για το καλύτερο τέταρτο τρίμηνο στη ιστορία της επιχειρησιακής μονάδας του PC and Smart Devices (PCSD), με έσοδα 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αύξηση 46% από έτος σε έτος, και την ψηλότερη κερδοφορία όλων των εποχών που ανήλθε σε 6,7%.
  • Η επιχειρησιακή μονάδα του PCSD σημείωσε διψήφια αύξηση εσόδων, με πωλήσεις που ξεπέρασαν την αγορά – ενισχύοντας περαιτέρω την παγκόσμια #1 κατάταξη της εταιρείας σε Η/Υ.
  • Τα tablets επίσης σημείωσαν ένα καταπληκτικό τρίμηνο, με τις αποστολές να αυξάνονται κατά 157% από έτος σε έτος – περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα από την υπόλοιπη αγορά.
  • Τα τμήματα υψηλής ανάπτυξης και premium προϊόντων (Gaming, Thin & Light, Chromebooks, Visuals) συνεχίζουν να ξεπερνούν την αγορά και να καταγράφουν διψήφιους και τριψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.
  • Τα έσοδα από το Mobile Business Group (MBG) σημείωσαν υπέρ-ανάπτυξη, με αύξηση 86% σε ετήσια βάση που ανήλθαν σε 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – επιτυγχάνοντας έσοδα προ φόρων ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ – αποτελέσματα που αποτελούν ρεκόρ και είναι τα υψηλότερα από την εξαγορά της Motorola.
  • Οι διευρυμένες σχέσεις με τις εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων 5G, είδαν τον όγκο στην κατηγορία smartphone να αυξάνεται με τριπλά ψηφία στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και την Ασίας-Ειρηνικού.
  • Το μερίδιο αγοράς των smartphone στη Λατινική Αμερική, που είναι και η ισχυρότερη αγορά για την Motorola, έφτασε νέο ρεκόρ με 21%.
  • Τα έσοδα για το Data Center Group (DCG) ήταν επίσης ισχυρά, σημειώνοντας αύξηση 32% από έτος σε έτος, και ανήλθαν σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σηματοδοτώντας το πέμπτο συνεχές τρίμηνο της αύξησης του premium-to-market. Η κερδοφορία βελτιώθηκε κατά 4,4 μονάδες, από έτος σε έτος.
  • Η επιχειρησιακή μονάδα του Cloud Service Provider αύξησε τα έσοδά της κατά 73% από έτος σε έτος, σημειώνοντας 61μονάδες πάνω από την αγορά.
  • Τα Server, Storage, Software Defined Infrastructure, Software και HPC/AI κατέγραψαν επίσης ρεκόρ εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο, με το παραδοσιακό Storage να σημειώνει ανάπτυξη της τάξης του 73%, από έτος σε έτος.
  • Το Burgeoning Edge δείχνει ισχυρά σημάδια μελλοντικής ανάπτυξης.
  • Τα Transformation businesses σημείωσαν επίσης αύξηση ρεκόρ, τροφοδοτούμενη από τη συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση των εσόδων από services και software* που αυξήθηκαν έως και 44% από έτος σε έτος. Τα έσοδα από Managed Services * (DaaS, TruScale) σχεδόν διπλασιάστηκαν, ενώ παράλληλα τα έσοδα από Solutions* αυξήθηκαν κατά 65% από έτος σε έτος.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους βασίζονται στην αξιοποίηση των βασικών ικανοτήτων μας, στην ξεκάθαρη στρατηγική μας, στα καινοτόμα προϊόντα, την επιχειρησιακή αριστεία μας, και τέλος, στο Global/Local μοντέλο παραγωγής μας.

  • Για πρώτη φορά, τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, προσθέτοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 20% ετήσια αύξηση σε ένα μόνο έτος.
  • Τόσο η επιχειρησιακή μονάδα Intelligent Devices Group (PCSD και MBG), αλλά και η επιχειρησιακή ομάδα Data Center Group, σημείωσαν αύξηση εσόδων 20% και 15% αντίστοιχα.
  • Ο Serviceled μετασχηματισμός με του Ομίλου προχωρά με γρήγορα βήματα. Τα έσοδα από Software και Services αυξήθηκαν δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με τα συνολικά έσοδα του Ομίλου, φτάνοντας το 40% σε ετήσια βάση, που ανέρχεται σε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – και πλέον αποτελεί το 8% * των συνολικών εσόδων του Ομίλου.

Αλλαγές στη Λειτουργία του Ομίλου

  • Από την 1η Απριλίου 2021, ο Όμιλος Lenovo συγκέντρωσε ομάδες από τους τομείς των Services και Solutions από όλη την εταιρεία για να δημιουργήσει μια νέα επιχειρησιακή ομάδα – το Solutions & Services Group (SSG). Η επιχειρηματική μονάδα αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο συνδεδεμένων υπηρεσιών μας, θα αυξήσει και θα επεκτείνει τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες, ενώ θα αναπτύξει λύσεις σε βασικούς τομείς της βιομηχανίας.
  • Η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Lenovo συνεχίζει να είναι η καλύτερη στην κατηγορία της, με το παγκόσμιο αποτύπωμά της να επεκτείνεται ώστε να συμπεριλάβει ένα νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2021. Πρόσφατα η Gartner κατέταξε τη αλυσίδα εφοδιασμού της Lenovo ανάμεσα στις 25 κορυφαίες στον κόσμο, με ειδική μνεία στο πελατοκεντρικό μοντέλο μετασχηματισμού του Ομίλου, αλλά και τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως το 5G, το blockchain και τη τεχνητή νοημοσύνη, για τη βελτιστοποίηση της παράδοσης προϊόντων και λύσεων στους πελάτες της σε 180 αγορές ανά τον κόσμο.
  • Η πρόοδος προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του Ομίλου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς, με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 1 και 2 να μειώνονται κατά 92% την τελευταία δεκαετία, καθώς και τη θέσπιση νέων, επιθετικών στόχων για το 2030. Η Lenovo έχει επίσης αναγνωριστεί ως μία από τις 100 εταιρείες στον κόσμο με βιώσιμο μοντέλο λειτουργείας, από τον ετήσιο δείκτη Corporate Knights
  • Επίσης, η Lenovo αναδείχθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο από την Boston Consulting Group – κατακτώντας την 25η θέση στις κορυφαίες 50.

Επιχειρηματικές προοπτικές

Οι προκλήσεις της χρήσης 20/21 συνεχίζονται, σε διαφορετικές εντάσεις, κατά το νέο έτος. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της επιτάχυνση μόνιμων αλλαγών στην αγορά κατά τον προηγούμενο χρόνο, οι προοπτικές του Ομίλου για το υπόλοιπο του 2021, καθώς και τη χρήση 21/22, παραμένουν θετικές. Οι αλλαγές της αγοράς τον περασμένο χρόνο τροφοδοτούν τρεις σημαντικές τάσεις, τις οποίες και αξιοποιεί η Lenovo. Πρώτον, την αύξηση της κατανάλωσης, με τους πελάτες να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους, να αγοράζουν περισσότερο και να αναβαθμίζουν πιο συχνά. Δεύτερον, την αναβάθμιση της υποδομής, με τους πελάτες να επιλέγουν ολοκληρωμένες λύσεις υποδομής αντί για data centers. Και τέλος, την αναβάθμιση των εφαρμογών, με την ψηφιοποίηση να επιταχύνεται και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με την βοήθεια του Α.Ι. , να γίνεται πραγματικότητα. Με δεδομένη την επιτυχημένη πορεία της Lenovo ως σήμερα, το Global/Local μοντέλο παραγωγής και λειτουργίας του της, αλλά και η νέα οργανωτική δομή της, η Lenovo είναι έτοιμη να προσφέρει τα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες που φέρνουν οι νέες αυτές τάσεις, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα του Ομίλου για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights