Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HUAWEI Watch GT 3 Review: Αυτό που πρέπει να είναι ένα Smartwatch

HUAWEI Watch GT 3 Review: Αυτό που πρέπει να είναι ένα Smartwatch

απο Kostas Gliatiotis

Για πολλά χρόνια (και για πολύ κόσμο…) ο ορισμός του τι είναι ένα έξυπνο ρολόι, αλλάζει ανάλογα με τις προτιμήσεις του είτε σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, είτε ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκείνη τη στιγμή. Όμως όταν ένα ρολόι μπορεί να καταγράψει στατιστικά στοιχεία και όχι μόνο, για την υγεία και την άθληση του ιδιοκτήτη του, όταν μπορεί να τον ενημερώσει για τις ειδοποιήσεις του, να τον… ψυχαγωγήσει με μουσική, να τον ενημερώσει για τον καιρό (και να τον ειδοποιήσει για απότομες αλλαγές αυτού) τότε δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν θεωρείται Smartwatch ή όχι.

Το να μπορεί να εγκαταστήσει σε αυτό επιπλέον εφαρμογές έχει νόημα μόνο όταν αυτές είναι πραγματικά χρήσιμες, αφού στον πραγματικό κόσμο κανένας δεν θα καθίσει να δει ένα βίντεο στην οθόνη ενός ρολογιού, ακόμα και αν αυτό μπορεί να το κάνει. Πόσο μάλλον όταν συνήθως, οι επιπλέον αυτές εφαρμογές έρχονται «πακέτο» με μια αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, ειδικά σε έξυπνα ρολόγια που έτσι και αλλιώς δεν φημίζονται για την διάρκεια ζωής της.

Για την HUAWEI, ο ορισμός ενός έξυπνου ρολογιού ήταν πάντα ξεκάθαρος και παραμένει. Πρέπει να είναι ένας «σύμμαχος» στην καθημερινοτητα του ιδιοκτήτη του, και να την κάνει ευκολότερη ή/και διαφορετική με πρακτικό και χρήσιμο τρόπο. Αυτό με κάθε νέο Smartwatch της εταιρείας αλλάζει σαν ορισμός, όμως πάντα προς το καλύτερο, και με την προσθήκη όλο και περισσότερων πραγματικά χρήσιμων επιλογών και δυνατοτήτων.

Αν τα κορυφαία Watch 3 και ειδικά το Watch 3 Pro έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το τι μπορεί να κάνει η εταιρεία στην αγορά των Smartwatch, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Watch GT 3 είναι αυτό που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πως αυτές οι ακόμα περισσότερες δυνατότητες μπορούν να είναι χρήσιμες (αλλά και οικονομικά προσβάσιμες) από ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Ίσως μέχρι ένα σημείο, να είναι και ένα πιο λογικό σύνολο δυνατοτήτων που είναι περισσότερο απαραίτητες, χωρίς κάποιες επιπλέον που αυξάνουν το κόστος για όσους δεν τις χρειάζονται στην καθημερινότητα τους.

Ακόμα λοιπόν και αν η ονομασία τους είναι παρόμοια, το Watch GT 3 και η σειρά Watch 3 είναι δύο διαφορετικά είδη Smartwatch. Το Watch GT 3 κάνει ξεκάθαρο με την ονομασία του ότι αποτελεί τον «διάδοχο» του εντυπωσιακού μέχρι και σήμερα Watch GT 2 της HUAWEI. Ίσως μάλιστα στο μέλλον να δούμε και μια ακόμα πιο πολυτελή έκδοση του με την ονομασία Pro, που θα ακολουθεί τα… χνάρια του εντυπωσιακού σε πολυτέλεια Watch GT 2 Pro.

Οι αλλαγές που έχει κάνει όμως η HUAWEI σε σύγκριση με το GT 2 είναι αυτές που έχουν σημασία και όχι η άμεση σύγκριση του με τα δύο Watch 3. Έτσι λοιπόν, το νέο Smartwatch έρχεται με ένα πραγματικά έξυπνο λειτουργικό σύστημα, το Harmony OS που εκτός των δυνατοτήτων που προσφέρει, δείχνει και την ικανότητα της HUAWEI να το προσαρμόσει σε πολλών διαφορετικών ειδών και επιδόσεων Hardware.

Το Harmony OS λοιπόν, που φέρνει μαζί του πολλές αλλαγές όπως η χρήσιμη υπό συνθήκες δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών, «τρέχει» σε ένα διαφορετικό Hardware σχεδιασμένο να διατηρήσει την παράδοση της σειράς GT στο να προσφέρει εντυπωσιακούς χρόνους λειτουργίας για ένα έξυπνο ρολόι. Άλλωστε ότι και να πει κανείς, όσα και αν μπορεί να κάνει ένα Smartwatch, δεν είναι ποτέ χρήσιμο αν ο ιδιοκτήτης του πρέπει να το βγάζει από το χέρι του για να το φορτίσει ενοχλητικά συχνά.

Όμως είναι εύκολο (και λάθος) να εστιάσει κανείς στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Watch GT 3 και να θεωρήσει ότι η απόδοση του δεν θα είνα αυτή που περιμένει. Ο τρόπος που το Harmony OS μπορεί να είναι τόσο άμεσο και χωρίς «κολλήματα» στην λειτουργία του, σε ένα Smartwach του οποίου η διαθέσιμη RAM μετριέται σε… MΒ είναι η καλύτερη απόδειξη των ικανοτήτων και της εταιρείας αλλά και του λειτουργικού συστήματος.

Οι αλλαγές που φέρνει το Harmony OS όμως στην πράξη είναι ακόμα πιο σημαντικές από το αν υπάρχει απλά σαν λειτουργικό σύστημα. Από το σαφώς πιο «πλούσιο» σε γραφικά περιβάλλον χρήσης του Watch GT 3, μέχρι τις επιπλεόν δυνατότητες καταγραφής δεδομένων υγείας και άθλησης, και τον τρόπο παρουσίασης τους.

Από την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής αυτόνομα από το ίδιο το Watch GT 3, μέχρι τον τρόπο που χρησιμοποιεί το Wi-fi για να… επιταχύνει την μεταφορά αρχείων από και προς το Smartphone μας. Εδώ μάλιστα, είναι και ο τρόπος που η HUAWEI δείχνει έξυπνα το πως μπορεί ένα χαρακτηριστικό να είναι χρήσιμο, χωρίς να σπαταλά άσκοπα πόρους συστήματος και ακόμα περισσότερο πολύτιμη ενέργεια. Γιατί ρεαλιστικά, ένα Smartwatch δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να είναι το ίδιο συνδεδεμένο σε Wi-fi δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το Smartphone μας, και εκμεταλλεύεται την δική του πρόσβαση στο internet. Ούτε είναι τόσα πολλά αυτά που θα χρειαστεί κανείς να κάνει αυτόνομα με ένα Smartwatch σε εκείνες τις λίγες περιπτώσεις που θα βρεθεί σε χώρο με Wi-fi και δεν θα έχει το Smartphone του μαζί.

Με την ίδια ακριβώς λογική, η απουσία της eSIM από τις δύο εκδόσεις του Watch GT 3 είναι επίσης «λογική» επιλογή λόγω του στόχου της HUAWEI να το προσφέρει σε χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάποιες από αυτές είναι… περίεργο που έρχονται για πρώτη φορά στο Watch GT 3, κάνοντας το να «υπερτερεί» σε σύγκριση με τα Watch 3 και Watch 3 Pro.

Η υποστήριξη της Dual Band λήψης δορυφορικού σήματος, είναι κάτι ασυνήθιστο για πιο πολύπλοκα προϊόντα τεχνολογίας, όπως ένα Smartphone και πόσο μάλλον για ένα έξυπνο ρολόι. Είναι όμως εδώ στο Watch GT 3 για να προσφέρει εντυπωσιακή ακρίβεια στον εντοπισμό της θέσης του ιδιοκτήτη του.

Όχι όμως μόνο για το σημείο στο οποίο βρίσκεται αλλά και για το… ύψος σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο βαρόμετρο. Η πληροφορία αυτή, όσο και αν δεν είναι εύκολο να βρει κανείς σε τι είναι χρήσιμη,βοηθάει εκτός των άλλων στην καλύτερη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας μιας ασκησης, όταν το ρολόι μας μπορεί να αντιληφθεί με ακρίβεια ότι όχι απλά περπατάμε για παράδειγμα αλλά ανεβαίνουμε μια έντονη ανηφόρα.

Ενα ρολόι όμως είναι έξυπνο όταν βρίσκει νέους και χρήσιμους τρόπους να εκμεταλλεύτει αυτά που διαθέτει. Αν λοιπόν το Dual Band GPS (με υποστήριξη και για GNSS και Baidu) μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια του βαρόμετρου για τον υπολογισμό του ύψους, το βαρόμετρο αυτό μπορεί να βρει και άλλη χρησιμότητα.

Στο Watch GT 3 λοιπόν, μπορεί να παρακολουθεί για απότομες αλλαγές στην βαρομετρική πίεση, οι οποίες είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι μπορεί να αλλάξει απότομα και ο καιρός στον χώρο που βρισκόμαστε. Το Watch GT 3 είναι αρκετά έξυπνο σαν ρολόι, ώστε να το αναγνωρίσει αυτό και να μας ενημερώσει, εκτός φυσικά από την δυνατότητα παρακολούθησης και ενημέρωσης για τον καιρό που έχουν παραδοσιακά τα Smartwatch της εταιρείας.

Πίσω στην παρακολούθηση των στατιστικών και της άθλησης μας, το Watch GT 3 είναι βελτιωμένο με έναν ακόμα σημαντικό τρόπο. Έχει ένα νέο σύνολο 8 αισθητήρων στο κάτω μέρος του, που μάλιστα βρίσκονται πίσω από ένα βελτιωμένο υλικο που επιτρέπει την παρακολούθηση με ακόμα μεγαλυτερη ακρίβεια.

Φυσικά, ένα Smartwatch σε αυτή την κατηγορία, πρέπει αφού πετύχει όλα αυτά που προσφέρει το Watch GT 3, να έχει και την εμφάνιση, την πολυτέλεια και την ποιοτική κατασκευή που «περιμένει» κανείς. Εδώ προφανώς και η Huawei Γνωρίζει πολύ καλά, και ίσως καλύτερα από σχεδόν κάθε ανταγωνιστή της πως να το πετύχει αυτό.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο όπως το Watch 3 Pro, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα υλικό με την ποιότητα, την στιβαρότητα αλλά και την πολυτελεια που αναφέραμε. Μάλιστα εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για άλλες εταιρείες, σαν υλικό είναι «ικανοποιητικό» για να δικαιολογήσει κόστος ακόμα και σχεδόν διπλάσιο από αυτό του Watch GT 3.

Αντίστοιχα και το Gorilla Glass 3 πάνω από την οθόνη του, πρέπει κανείς να … θυμάται ότι σαν υλικό έρχεται από την εποχή που η αντοχή στα χτυπήματα ήταν πιο σημαντική από το πόσο… λεπτό είναι, ένας αγώνας δρόμου στις επόμενες εκδόσεις που δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα.

Όταν λοιπόν μια εταιρεία προσφέρει όλα αυτά σε ένα Smartwatch, σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος από την αμέσως προηγούμενη πρόταση της, και τα προσφέρει σε συνδυασμό με μια μπαταρία που μπορεί να το κρατήσει ενεργό για δέκα ημέρες σε πραγματικές συνθήκες, δεν μπορεί κανείς να μην της αναγνωρίσει ότι είναι ίσως η πιο ικανή στην συγκεκριμένη αγορά.

Το Watch GT 3 λοιπόν, είναι ένα Smartwatch σχεδιασμένο να είναι έξυπνο με τρόπο που να έχει … νόημα και να κάνει τη ζωή του ιδιοκτήτη του καλύτερη και πιο εύκολη. Είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί αυτά που έχουν σημασία και να ενημερώνει για αυτά που χρειάζεται. Είναι σχεδιασμένο πλέον να «τρέχει» ένα λειτουργικό σύστημα που ναι, μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές, αλλά στο μέτρο που και αυτό έχει πραγματικά νόημα και χρησιμότητα.

Είναι τελικά σχεδιασμένο να είναι το επόμενο Smartwatch για όποιον θέλει ένα έξυπνο ρολόι που να είναι πραγματικά έξυπνο χωρίς άσκοπες υπερβολές, και σε απόλυτα λογικό κόστος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights