Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Amazon: Πρόστιμο 1.3 δισεκατομύρια ευρώ από την Ιταλία

Amazon: Πρόστιμο 1.3 δισεκατομύρια ευρώ από την Ιταλία

απο Kostas Gliatiotis

Η Ευρωπαϊκή ένωση γενικότερα, και κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτή, ειδικότερα, έχουν δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι δεν είναι το ίδιο ανεκτικές σε εταιρείες όπως η Amazon και η σχεδόν πάντα άδικη πολιτική τους. Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την Ιταλία, όπου η επιτροπή κατά των μονοπωλίων επέβαλε στην Amazon πρόστιμο 1.3 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η Amazon ουσιαστικά “ανάγκασε” πωλητές και καταστήματα τρίτων, να χρησιμοποιήσουν την δική της υπηρεσία Logistics και παράδοσης προϊόντων Fulfilment by Amazon (FBA). Ασκώντας πίεση με την προβολή που έχει το Amazon, και την υπηρεσία Amazon prime που είναι διαθέσιμη μόνο για καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η εταιρεία εκμεταλλεύεται την θέση της προκειμένου να έχει σαν όφελος ένα ποσοστό των κερδών του κάθε πωλήτη/καταστήματος.

Μάλιστα η συμμετοχή στο Fulfilment by Amazon (FBA) πρόγραμμα, απαγορεύει στους πωλητές να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν κάποια εναλλακτική μέθοδο παράδοσης και διαχείρισης, με αποτέλεσμα να τους περιορίζει στην χρήση των δικών της υπηρεσιών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights