Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ eBay στην Ελλάδα: Γόνιμο το 2021

eBay στην Ελλάδα: Γόνιμο το 2021

απο Kostas Gliatiotis

Παρά την πανδημία, το 2021 ήταν μια γόνιμη χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους περισσότερους από 2.500 πωλητές της eBay στην Ελλάδα, οι οποίοι ανέπτυξαν την επιχείρησή τους μέσα από ένα διευρυμένο πελατολόγιο, σε κορυφαίες διεθνείς αγορές. Με βάση τη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr το 2021 καθώς και με το Growth Program, η eBay παραμένει προσηλωμένη στις ελληνικές ΜΜΕ, βοηθώντας τις να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε ένα διεθνές περιβάλλον.

 

Μόνο το 2021, οι Έλληνες πωλητές της eBay αναπτύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία μεταξύ πελατών από κορυφαίες διεθνείς αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Σχετικά με τις πωλήσεις, οι πωλητές της eBay στην Ελλάδα επωφελήθηκαν από κορυφαίες κατηγορίες, όπως α) Ανταλλακτικά και Αξεσουάρ αυτοκινήτου, β) Συλλεκτικά αντικείμενα, γ) Δίσκους Βινυλίου, δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο, καθώς και ε) Ένδυση, Παπούτσια και Αξεσουάρ για γυναίκες. Οι κορυφαίες κατηγορίες ειδών που αγόρασαν οι πελάτες ήταν α) Γραμματόσημα, β) Ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου, γ) Συλλεκτικά είδη, δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο και ε) Νομίσματα και χαρτονομίσματα.

 

Στα πιο ακριβά και ενδιαφέροντα προϊόντα που πωλήθηκαν το 2021 από ελληνικές επιχειρήσεις στην eBay ήταν μια συλλεκτική κάρτα Black lotus Alpha (30.000 $), η Ολυμπιακή δάδα του 1956 (18.000 $), ένα Synthesizer Roland Jupiter 8 (17,50 $), ένα αυτόγραφο υπογεγραμμένο από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ από την Τουρκία (13.500 $), καθώς και μια πλήρη συλλογή Arabian Nights MTG (11.000 $).

 

Όπως φαίνεται από αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα, στόχος της eBay είναι να υποστηρίζει με συνέπεια την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Γι’ αυτό, η eBay τους προσκαλεί στο μοναδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Growth Program) για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), αξίας χιλιάδων δολαρίων ανά συμμετέχοντα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να λάβουν υποστήριξη για την επιχείρησή τους ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε 152 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης είναι ένα πρόγραμμα προσωπικής εκπαίδευσης για επιχειρήσεις και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξατομικευμένη υποστήριξη από τον σύμβουλο ανάπτυξης (Growth Manager) της eBay, μεγάλη πίστωση πωλήσεων για γρήγορη ανάπτυξη και δωρεάν συνδρομή στο κατάστημα eBay για 3 μήνες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το 2021 μια βραβευμένη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr, η οποία πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gold e-volution, στην κατηγορία «International eCommerce». Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το δίκτυο του BestPrice.gr, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του eBay και να λάβουν σημαντικά εφόδια για να ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα, μέσω της πλατφόρμας eBay. Η συνεργασία ήταν πολύ επιτυχημένη, αφού 160 ελληνικές επιχειρήσεις BestPrice.gr έκαναν αίτηση για το Growth Program και πολλές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούν στην eBay και να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους, παγκοσμίως.

 

O Alon Paster, Head of Commercial Development, Global Emerging Markets ανέφερε: «Το 2021 ήταν μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τους πωλητές της eBay στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εκατοντάδες ή / και εκατομμύρια αναζητήσεις καθημερινά. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και τις προοπτικές της, γι’ αυτό επιλέγουμε να επενδύσουμε σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος eBay Growth, ενισχύοντας την ανάπτυξή τους και την εξωστρέφεια σε 190 αγορές και 152 εκατομμύρια πελάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με την BestPrice.gr και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της, μια συνεργασία της οποίας η επιτυχία αναγνωρίστηκε πρόσφατα από τα βραβεία e-volution. Επιδιώκουμε ισχυρές συνέργειες που δημιουργούν αμοιβαία οφέλη για όλους και ειδικά για τους πωλητές μας».

 

“Η βραβευμένη συνεργασία μας με το eBay έχει βοηθήσει εκατοντάδες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους πέρα από τα ελληνικά σύνορα.” σχολίασε ο Μιχάλης Παπαδάκης, CEO της BestPrice.gr. “Με το 2022 προ των πυλών, παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας: να μεταφέρουμε αξία σε όλο το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.”

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights