Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ TCL: Συνεχίζει την σωστά σχεδιασμένη πορεία της.

TCL: Συνεχίζει την σωστά σχεδιασμένη πορεία της.

απο Kostas Gliatiotis

Η TCL είναι γνωστό ότι έχει επιλέξει μια «διαφορετική» πορεία στον χώρο των Smartphones σε σύγκριση με πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού της. Δίνοντας έμφαση στα πραγματικά πλεονεκτήματα των δικών της προτάσεων, και αποφεύγοντας τους υπερβολικούς ισχυρισμούς, σχεδιάζει τα Smartphones της με τρόπο που να διαφέρουν με χρήσιμο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC 2022 στη Βαρκελώνη, η εταιρεία είχε το δικό της Show Room σε ξεχωριστό χώρο, προκειμένου πολύ σωστά, να μπορεί να δημιουργήσει το περιβάλλον και τις συνθήκες που επέτρεπαν στους επισκέπτες να γνωρίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις νέες τις προτάσεις. Μαζί με αυτές όμως, που θα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια, έδειξε και τι μπορεί να κάνει σε έναν ακόμα τομέα, αυτόν των Foldable Smartphones.

Σε σύγκριση με τους περισσότερους «ανταγωνιστές» της στον χώρο των Smartphones (και όχι μόνο…) η TCL έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Κατασκευάζει η ίδια τα Panels των οθονών που χρησιμοποιεί σε Smartphones, κάτι που εκτός των άλλων της επιτρέπει να αναπτύσσει και να δοκιμάζει τις δικές της λύσεις και στον τομέα των αναδιπλούμενων εύκαμπτων οθονών.

Με πολλά διαφορετικά Concept phones λοιπόν, η TCL έδειξε το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς ανάλογα με τις ανάγκες του, μια οθόνη αυτού του είδους για να δημιουργήσει διαφορετικά Smartphones. Από συσκευές με οθόνη που διπλώνει και προς τις δύο πλευρές, μέχρι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Foldable Smartphone το οποίο έχει την δυνατότητα να διπλώνει αλλά και να «τυλίγει» την οθόνη του ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία.

Πιο κοντά όμως στο στάδιο της παραγωγής, είναι το Foldable με την κωδική ονομασία «Chicago» που πριν μερικούς μήνες αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία επέλεξε να μην κυκλοφορήσει στην αγορά, παρότι η ανάπτυξη του είχε πρακτικά ολοκληρωθεί. Ο λόγος ήταν η πολύ συγκεκριμένη απόφαση που έχει πάρει η TCL να προσφέρει Foldable Smartphones σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή που θα τα κάνει προσβάσιμα από μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Οι συνεχόμενες ελλείψεις σε επεξεργαστές και γενικότερα ημιαγωγούς, δεν θα επέτρεπαν στην TCL να πετύχει τον στόχο της για την τιμή πώλησης του “Chicago” και προς τιμήν της, επέλεξε να συνεχίσει την ανάπτυξη του διαδόχου του. Οι άνθρωποι της εταιρείας ήταν ξεκάθαροι ότι τον διάδοχο αυτό θα τον δούμε στην αγορά μέσα στο 2022 και σχετικά σύντομα.

Επιστρέφοντας όμως τώρα στο κομμάτι που έχει νόημα στην καθημερινότητα μας, η TCL είχε διαθέσιμα για να δούμε πολλά διαφορετικά μοντέλα της σειράς TCL 30. Από αυτά, πέντε θα έρθουν επίσημα στην Ευρώπη και έχουν ενδιαφέρον για το πως αποτυπώνουν τους προσεκτικούς και σωστούς στόχους που έχει θέσει η εταιρεία.

Συνολικά η σειρά TCL 30 δίνει έμφαση στο πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το συνηθισμένο, σε λογικό κόστος και προφανώς με την τεχνογνωσία της εταιρείας να προσφέρει το κάτι διαφορετικό στον τομέα της οθόνης και όχι μόνο.

Τα κορυφαία TCL 30 5G, TCL 30+ και TCL 30 είναι τρία διαφορετικά Smartphones τα οποία είναι δύσκολο πραγματικά να ξεχωρίσει κανείς μεταξύ τους τουλάχιστον οπτικά. Η εταιρεία επέλεξε να μοιραστεί τον ίδιο εξωτερικό σχεδιασμό και στα τρία μοντέλα, μια απόφαση που έχει το «πλεονέκτημα» ότι κανένα δεν δείχνει λιγότερο… κορυφαίο από το άλλο.

Για τον σχεδιασμό αυτό, είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, η TLC επιλέγει να δώσει έμφαση και στις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές, με έναν τρόπο όμως που φτάνει στα… όρια το τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία με τον περιορισμό της τελικής τιμής πώλησης. Έχει καταφέρει να συνδυάσει έξυπνα και διαφορετικά χρώματα στο πίσω μέρος των τριων Smartphones με μια «ματ» επιφάνεια που είναι με διαφορά η καλύτερη που έχουμε δει στην κατηγορία στο να μην αποτυπώνει έντονα τις δαχτυλιές.

Όποιο από τα τρία TCL 30 όμως και αν επιλέξει κανείς, αυτό που θα «απολαύσει» είναι η OLED οθόνη τους που φυσικά κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρεία. Είναι επίσης προφανές ότι είναι σχεδιασμένη να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας NXTVISION, πλέον μάλιστα και σε παιχνίδια. Είναι ένα ιδιαίτερα φωτεινό OLED Panel που μπορεί να φτάσει έως και τα 900Nits φωτεινότητας σε εξωτερικούς χώρους, επίπεδο που είναι κάτι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Αντίστοιχα, και στο φωτογραφικό κομμάτι, τα τρία TCL 30 είναι σχεδιασμένα να μην διαφέρουν με τρόπο που να κάνει το ένα «κατώτερο» από το άλλο. Η βασική κάμερα είναι ακριβώς ίδια και στα τρία με έναν αισθητήρα των 50mp και με ένα ιδιαίτερα φωτεινό f/1.8 διάφραγμα στον φακό της. Η μοναδική διαφορά που πρέπει και πάλι κάποιος να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να την «ανακαλύψει», είναι η Selfie Κάμερα των 12mp στα TCL 30 5G και TCL 30+ που αλλάζει με μια των 8mp στο TCL 30. Όπως επίσης ότι το μικρότερο από τα τρία έχει 64GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου αντί για 128 στις άλλες δύο συσκευές της νέας οικογένειας.

Τα TCL 30 SE και TCL 30 E είναι οι δύο άλλες ακόμα πιο οικονομικές προτάσεις της νέας σειράς, που δίνουν και πάλι έμφαση στην διατήρηση του κόστου σε χαμηλότερα επίπεδα. Εδώ αυτός είναι ο βασικότερος στόχος, χωρίς όμως κανένα από τα δύο και πάλι να κάνουν «θυσίες» που θα αποτρέψουν την άνετη και απροβλημάτιστη καθημερινή τους χρήση.

Όπως είπαμε λοιπόν και στην αρχή του συγκεκριμένου άρθρου, η TCL είναι μια εταιρεία που ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει, και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ξέρει και πως θα το κάνει. Συνεχίζοντας επιτυχημένα να αποφεύγει τις «υπερβολές» και Smartphones που κάνουν θυσίες για να ξεχωρίσουν με έναν τρόπο, πολλές φορές με αμφίβολη επιτυχία ή ακόμα περισσότερο χρησιμότητα, δείχνει την σοβαρότητα της αλλά και τον τρόπο που γνωρίζει τι θέλει να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights