Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: Premium Smartwatch, με μοναδική ομορφιά

HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: Premium Smartwatch, με μοναδική ομορφιά

απο Kostas Gliatiotis

Ένα Smartwatch πρέπει να μετράει τους παλμούς μας (όντως πρέπει…), ένα Smartwatch πρέπει να παρακολουθεί την υγεία μας και με περισσότερους τρόπους (όντως, είτε πρέπει είτε είναι χρήσιμο να μπορεί να το κάνει). Είναι πολύ εύκολο λοιπόν, σε οποιοδήποτε «έξυπνο» ρολόι, να επιλέξει να το κρίνει κάποιος, με τα συνηθισμένα, και συνήθως καθόλου ουσιαστικά σε καθημερινή χρήση, κριτήρια αυτού του είδους.

Είναι εύκολο να «ψάξει» για ακρίβεια στις μετρήσεις, χωρίς να αναρωτηθεί αν έχει νόημα πάντα αυτή. Γιατί αν ένα έξυπνο ρολόι δείχνει ότι έχουμε 87 παλμούς το λεπτό, και ένα άλλο 84, δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ αν έχει κάποιο… νόημα η διαφορά αυτή. Όπως επίσης πιθανότατα και να βεβαιώσει με κάποιον αξιόπιστο τρόπο, ποιο είναι αυτό που τελικά έχει την καλύτερη ακρίβεια.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για πολλές ακόμα «μετρήσεις» που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει κανείς για να κάνει μια σαφώς πρόχειρη και όχι απαραίτητα όσο αξιόπιστη πρέπει δοκιμή. Γιατί άλλωστε αν στο… περπάτημα μας, ένα ρολόι «μετρήσει» 1.365 βήματα και ένα άλλο 1.299, είναι αυτά τα επιπλέον 66 βήματα που θα καθορίσουν το πόσο αξιόπιστα έχει καταγράψει την άθληση μας.

Παραδείγματα αυτού του είδους υπάρχουν δυστυχώς… αμέτρητα, και κανένα από αυτά δεν λαμβάνει υπόψιν του έναν απλό σχετικά, αλλά πολύ σημαντικό παράγοντα. Ένα έξυπνο ρολόι, έρχεται να αντικαταστήσει στο χέρι του ιδιοκτήτη του, είτε ένα παλαιότερο είτε ακόμα περισσότερο ένα «κανονικό» ρολόι που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Θα κριθεί λοιπόν, και με όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που για δεκαετίες ολόκληρες, κρίνονταν και συνεχίζουν να κρίνονται και τα μη… έξυπνα ρολόγια. Θα πρέπει λοιπόν να είναι ποιοτικά κατασκευασμένο, με τα υλικά που ταιριάζουν στην κατηγορία τιμής του. Θα πρέπει επίσης να έχει την εμφάνιση που όχι μόνο και πάλι ταιριάζει στο κόστος του, αλλά και στις προτιμήσεις του κοινού που απευθύνεται.

Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς για παράδειγμα… ακρίβειας, ένα ακριβό smartwatch (και όχι μόνο…) της Garmin σαν το μοναδικό και όχι πάντα όπως είπαμε σημαντικό κριτήριο για να σχηματίσει μια γνώμη.

Θα ξεχάσει να… κοιτάξει όμως απλά, το ρολόι που χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα και μέτρο σύγκρισης (αν το έχει στα χέρια του, και δεν βασίζεται απλά σε μια αφηρημένη ιδέα ακρίβειας που συνοδεύει μια εταιρεία…) και να θυμηθεί απλά ότι η εμφάνιση, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του, δεν απευθύνονται στο σύνολο του αγοραστικού κοινού.

Θα ξεχάσει επίσης, ότι για πολλούς, ένα ρολόι μόνο, έξυπνο ή όχι, δεν είναι αρκετό, ακριβώς επειδή μπορεί ανάλογα με την περίσταση, το… ντύσιμο και όχι μόνο, να θέλουν κάτι διαφορετικό. Αν αυτό είναι μια φορά … γεγονός για το ανδρικό κοινό, που υπό συνθήκες μπορεί και να κάνει κάποιου είδους παραχώρηση, είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν ισχύει αντίστοιχα και για το γυναικείο κοινό.

Ακόμα και αν μια γυναίκα λοιπόν, χρειάζεται για την άσκηση της ένα έξυπνο ρολόι που να έχει την εμφάνιση, την ακρίβεια και την αντοχή σαν κατασκευή ακόμα, που καλύπτει τις απαιτήσεις της αυτές, είναι απόλυτα βέβαιο ότι όταν επιλέξει ένα έξυπνο ρολόι για την καθημερινότητα της ή ακόμα περισσότερο για πιο…. Επίσημη χρήση, ένα smartwatch με την εμφάνιση αυτών της … garmin είναι απίθανο να το επιλέξει ότι και αν της πει κανείς για «πλεονεκτήματα» που απλά δεν την ενδιαφέρουν.

Αφού λοιπόν χρειάστηκε.. 525 λέξεις απλά για να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν επιλέγουν όλοι με τα ίδια κριτήρια ένα έξυπνο ρολόι, να αφιερώσουμε μερικές ακόμα για κάτι που δυστυχώς δεν είναι επίσης… αυτονόητο ενώ θα έπρεπε. Κανείς δεν επιλέγει το έξυπνο ρολόι του όπως θα επιλέξει ένα κινητό. Αυτό με την ίδια ακριβώς … ευκολία, κάνει αντίστοιχα «άκυρα» πολλά από τα επιχειρήματα που αντίστοιχα εύκολα θα χρησιμοποιήσει κανείς κακώς για να το κρίνει με τον ίδιο τρόπο.

Τα είπαμε όλα αυτά λοιπόν, τα ξεκαθαρίσαμε, και με καθυστέρηση που ήταν δυστυχώς απαραίτητη, πάμε να δούμε με μια λίγο πιο … σφαιρική «ματιά» το HUAWEI Watch GT 3 42mm. Πριν όμως το κάνουμε αυτό, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε προφανώς ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι κάποιου είδους «δικαιολογία» για κάποια περιορισμένη ακρίβεια που έχει το νεότερο Smartwatch της εταιρείας στις μετρήσεις που μπορεί να καταγράψει.

Αντιθέτως, όπως και κάποια ακόμα νεότερα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας, διαθέτει το νεότερο προφανώς και βελτιωμένο σύνολο αισθητήρων αλλά και λογισμικού που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλες τις μετρήσεις που υποστηρίζει. Οι οποίες μάλιστα είναι και πολύ περισσότερες από ότι περιμένει κανείς, αν απλά το δει και πόσο μάλλον το πιάσει στα χέρια του.

Αυτό είναι άξιο αναφοράς, ακριβώς επειδή όταν κάποιος το πιάσει στο χέρι του (γιατί είναι κρίμα να σχηματίσει γνώμη από μια… φωτογραφία, όσο όμορφη και αν είναι αυτή), είναι πιθανόν αφού σίγουρα εντυπωσιαστεί από την εμφάνιση, την ποιότητα κατασκευής του, και την προσοχή στην λεπτομέρεια, να θεωρήσει ότι εκεί περιορίζεται και η … χρήσιμότητα του.

Όμως το HUAWEI Watch GT 3 42mm συνδυάζει όλα αυτά, με αντίστοιχα όλες τις δυνατότητες και τις επιλογές που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια πλέον. Γιατί φυσικά αναγνωρίζει ότι ένα έξυπνο ρολόι πρέπει να είναι ταυτόχρονα ικανό αλλά και… πανέμορφο.

Είναι όμως αυτός ο χαρακτηρισμός του σαν «πανέμορφο» που είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο να γίνει πιο αναλυτικός και συγκεκριμένος. Όχι γιατί είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το πως είναι κατασκευασμένο το HUAWEI Watch GT 3 42mm, αλλά γιατί αυτό δεν αρκεί.

Όμως επειδή θα ήταν κρίμα, να μην δώσει κανείς στην εταιρεία, την αναγνωριση που της αξίζει για το σύνολο που είναι το συγκεκριμένο έξυπνο ρολόι, αξίζει σίγουρα μια προσπάθεια.

Υπάρχουν έξυπνα και μη ρολόγια που είναι κατασκευασμένα από ατσάλι. Υπάρχουν έξυπνα και μη ρολόγια που είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, και πραγματικά το συγκεκριμένο υλικό ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο και για την πολυτέλεια, και για την αντοχή αλλά και για την εμφάνιση του.

Είναι όμως σπάνιο έως και σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς, ένα smartwatch κατασκευασμένο σχεδόν στο σύνολο του από… κεραμικό υλικό, όπως είναι το HUAWEI Watch GT 3 42mm. Η πολυτέλεια του κεραμικού, ο συνδυασμός της αντοχής με το χαμηλότερο βάρος, είναι πλεονεκτήματα που πρέπει μια εταιρεία να είναι διατεθιμενη να τα προσφέρει σε ένα ρολόι, και να έχει την δυνατότητα αλλά και την θέληση να πετύχει την σαφώς πιο δύσκολη κατασκευή του.

Θα μπορούσε λοιπόν η HUAWEI να αρκεστεί σε αυτό, και το ρολόι να είναι και πάλι απλά εντυπωσιακό. Όμως η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι αυτή που τελικά κάνει την διαφορά, και για αυτό το HUAWEI Watch GT 3 42mm καταφέρνει να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

Από το περίγραμμα της στεφάνης γύρω από την οθόνη, που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, μέχρι την περιστρεφόμενη κορώνα χειρισμού του που είναι από τιτάνιο.

Πόσο μάλλον αν υπολογίσει κανείς στο σύνολο και το κρύσταλλο από ζαφείρι που προστατεύει την οθόνη του, ένα υλικό του οποίου η αντοχή σε γρατζουνιές κάνει κάθε είδους γυαλί, για ρολόγια, smartphones και όχι μονο, να δείχνει … αστεία.

Επιστρέφοντας όμως στο ότι πρέπει να δει κανείς από κοντά το HUAWEI Watch GT 3 42mm για να εκτιμήσει το τι ακριβώς είναι, υπάρχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό του που μόνο όταν το πιάσει κανείς στο χέρι του θα αντιληφθεί πραγματικά πόσο ξεχωριστό είναι.

Για μια ακόμα φορά η HUAWEI απλά θέλησε να ξεπεράσιε τον εαυτό της, και κατασκεύασε και το …. Μπρασελέ του HUAWEI Watch GT 3 42mm από κεραμικό υλικό. Είναι από απλά ασυνήθιστο έως… αστείο το πόσο διαφορετική αίσθηση δίνει στο χέρι το συγκεκριμένο μπρασελέ, και είναι πραγματικά κάτι που θα αντιληφθεί εύκολα κάποιος ή κάποια μόλις δοκιμάσει να το βγάλει και να βάλει ένα άλλο ρολόι στο χέρι του.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος του συγκεκριμένου διαφορετικού “review” είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθεί κανείς που είναι οι συνηθισμένες… αναφορές σε μετρήσεις, δυνατότητες και όχι μόνο.

Η απάντηση είναι πολύ απλή και χρήσιμο το ότι δεν χρειάζεται επιπλέον… ανάλυση. Το HUAWEI Watch GT 3 42mm είναι το ίδιο ικανό σε όλα αυτά, με τα Watch GT 3, Watch GT Runner και πολύ απλά συνεχίζει επάξια την άριστη παράδοση της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα.

Με την εμφάνιση όμως των συγκεκριμένων έξυπνων ρολογιών απλά να μην ταιριάζει σε όλους και όλες, πρέπει απλά να αναγνωρίσει κανείς στην HUAWEI ότι φροντίζει για όσους και όσες αναζητούν αυτά τα πάντα σημαντικά προφανώς χαρακτηριστικά, και σε ένα έξυπνο ρολόι με έναν πραγματικά πολυτελή χαρακτήρα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Γιάννης 20/08/2022 - 16:40

Κώστα καλησπέρα. Παρακολουθώ τα άρθρα και τις παρουσιάσεις σου από το 2015 και θεωρώ ότι κάνεις πολύ αξιόλογη δουλειά ενημερώνοντας το κοινό κατά τρόπο κατατοπιστικό αλλά και αμερόληπτο. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και να ζητήσω μία σχετική διευκρίνιση [αν σε έχει απασχολήσει και το έχεις ψάξει και αυτό το θέμα]. Απέκτησα πρόσφατα το huawei gt 3 pro titanium στην έκδοση με τα 46 mm. Και πρόκειται ομολογουμένως για ένα εξαιρετικό κατά την άποψή μου προϊόν που με καλύπτει απολύτως [ενώ μάλιστα το κινητό μου τηλέφωνο είναι samsung]. Κανένα παράπονο από τις λειτουργίες του ρολογιού λοιπόν.
Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι το εξης:
Παρατήρησα [και αν κάνω λάθος παρακαλώ διόρθωσέ με] ότι δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το bluetooth. Με δεδομένο ότι είναι τέτοια η διάρκεια της μπαταρίας που ξεχνιέται κανεις και μπορεί να φοράει το ρολόι για ώρες ή για μέρες, πόσο ασφαλές είναι αυτό [δηλαδή η διαρκής επαφή με το ρολόι] με δεδομένο ότι καθ όλη αυτήν την διάρκεια[ακόμη και κατά τον ύπνο] εκπέμπεται ακτινοβολία μέσω του bluetooth? Ίσως η ερώτηση να είναι χαζή αλλά σε ρωτώ επειδή δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις [αλλά ούτε βέβαια και τις ιατρικές] για να αξιολογήσω το αν πρόκειται για εντελώς ασήμαντη λεπτομέρεια ή για έλλειψη του software με αξιοσημείωτη επίπτωση στην υγεία. Ευχαριστώ θερμά. Καλή συνέχεια.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights