Το Oneplus 10 Pro έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό πλέον και εκτός Κίνας, και αυτό είναι με καθυστέρηση έστω, το αναλυτικό του Review. Τη συσκευή μου την έδωσε για να την δοκιμάσω ο Λεωνίδας από το group των Smartholics στο Facebook και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό ! Η OnePlus έχει πάψει να είναι η εταιρεία που ήταν πριν μερικά χρόνια, και σχεδιάζε Smartphones που προσέφεραν ότι χρειάζεται κανείς, σε ανταγωνιστική τιμή πώλησης.
Το OnePlus 10 Pro κοστίζει τα ίδια χρήματα με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του, χωρίς όμως να ξεχωρίζει από αυτόν. Το Xiaomi 12 Pro, Realme GT2 Pro, Galaxy S22 Plus, και φυσικά το Vivo X80 Pro που θα δούμε σύντομα, είναι είτε αντίστοιχα ικανά είτε συνολικά καλύτερα Smartphones με παρόμοιο κόστος.
Η συνεργασία της OnePlus με την Hasselblad στο αμέσως προηγούμενο OnePlus 9 Pro, δεν απέδωσε αυτά που περίμενε η εταιρεία εμπορικά, ενώ δεν είχε και στην πράξη κάποια ουσιαστική χρησιμότητα. Πλέον, η OPPO εκμεταλλεύεται τη συνεργασία αυτή, στα δικά της κορυφαία Smartphones, και το OnePlus 10 Pro είναι πρακτικά το ίδιο αν όχι και με κάποιες αλλαγές προς το χειρότερο, από τον προκάτοχο του.
Η βσική του κάμερα, διατηρεί τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα των 50mp, με τα 48 να είναι εκμεταλλεύσιμα σε φωτογραφίες, με ένα φυσικό μέγεθος που δεν αποτελεί πλέον κάτι το ιδιαίτερο. Αυτή όμως με τον Ultrawide φακό, είναι μια κάμερα που έχει αλλάξει προς το χειρότερο, με ένα μικρότερο σε μέγεθος αισθητήρα από τον ιδιαίτερα ποιοτικό IMX766 της Sony που είχε στην δική του αντίστοιχη κάμερα το προηγούμενο OnePlus 9 Pro.
Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα που είχε για χρόνια η Oneplus ήταν το OxygenOS. Η αμεσότητα στην απόκριση, η απλότητα στην εμφάνιση και οι αναβαθμίσεις λογισμικού, είναι πλεονεκτήματα που δεν έχει πλέον το OnePlus 10 Pro σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Ειδικά σε ότι αφορά τις ενημερώσεις λογισμικού, η εταιρεία καθυστερεί πλέον σημαντικά να τις κάνει διαθέσιμες, ενώ ταυτόχρονα πολλές από αυτές, ειδικά για παλαιότερα μοντέλα, έρχονται με προβλήματα και ατέλειες που δεν έπρεπε να υπάρχουν.
Aν υπάρχει παρόλα αυτά κάτι που έχει βελτιώσει η Oneplus στο νεότερο της Smartphone, είναι η μπαταρία του. Έχει μεγαλύτερο μέγεθος στις 5.000mAh, με σημαντικά καλύτερη απόδοση στην πράξη. Φορτίζει και πιο γρήγορα με 80W, αφού η Oneplus χρησιμοποιεί το ίδιο πρότυπο με τις OPPO και Vivo, απλά με διαφορετική ονομασία.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας