Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός smartphone, και η διάθεση του στην συνέχεια στην αγορά, είναι τρία αρκετά διαφορετικά στάδια μιας διαδικασίας και το καθένα έχει προφανώς τις δυσκολίες του. Το τι μπορεί να σχεδιάσει μια εταιρεία, το αν έχει τυχόν καλές και «πρωτοποριακές» ιδέες, είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Το αν μπορεί όμως να τις … μεταφέρει σε ένα προϊόν το οποίο στη συνέχεια μπορεί να το κατασκευάσει στις ποσότητες που χρειάζεται, είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία.
Η ΟΡΡΟ είναι βέβαιο ότι έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία, αλλά και την ικανότητα να… σκεφτεί διαφορετικά, ώστε να σχεδιάσει ένα τόσο ενδιαφέρον και πρακτικό σε έναν δύσκολο τομέα Smartphone, όπως είναι το Find N Foldable που παρουσίασε πριν μερικούς μήνες πλέον. Όμως το εντυπωσιακό αυτό foldable smartphone που είναι και το αντικείμενο του συγκεκριμένου μας review, δεν έγινε ποτέ επίσημα διαθέσιμο από την εταιρεία εκτός Κίνας.
Εδώ, η διαφορά του έξυπνα σχεδιασμένου προϊόντος, με αυτό που μπορεί να παραχθεί μαζικά σε ποσότητες ικανές να καλύψουν την ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν ένας από τους λόγους έστω που περιόρισαν την κυκλοφορία του Find N μόνο στην εγχώρια για την ΟΡΡΟ, αγορά της Κίνας. Όμως το Find N ακόμα και έτσι, εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί ακόμα, έναν διαφορετικό «στόχο» της εταιρείας. Να δείξει τι είναι ικανή να σχεδιάσει, και μέχρι ένα σημείο να λύσει με αυτό κάποιους από τους περιρισμούς που έχουν άλλα Foldable Smartphones που χρησιμοποιούν την ίδια βσική ιδέα στον σχεδιασμό τους.
Αυτό που έχει σημασία όμως τελικά, είναι ότι το Find N είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό, και πρακτικό έστω και με «περιορισμούς» αναδιπλούμενο smartphone που δείχνει και στην πράξη τι μπορεί να πετύχει η ΟΡΡΟ.
Η λογική πίσω από τον σχεδιασμό του.
Σε κάθε Foldable Smartphone αυτού του είδους, με μια μεγάλη σε μέγεθος εσωτερική οθόνη, υπάρχει ένας συγκεκριμένος περιορισμός. Το μέγεθος και κυρίως το είδος της εξωτερικής του οθόνης, καθορίζει πόσο θα είναι το… μισό συνολικό του μέγεθος, και αντίστοιχα το πόσο μεγάλη και με τι αναλογία πλευρών θα είναι και η εσωτερική του οθόνη.
Η ΟΡΡΟ «αναγνώρισε» έναν περιορισμό σε συσκευές αυτού του είδους, που παρά την μεγάλη και εντυπωσιακή εσωτερική τους οθόνη, όταν ήταν κλειστά, το μέγεθος που είχε το κάθε… μισό τους κομμάτι, έκανε υποχρεωτική την χρήση μιας ασυνήθιστης εξωτερικής οθόνης. Οι συσκευές της Samsung είναι ίσως το καλύτερο και πιο γνωστό παράδειγμα αυτής της λογικής, με μια άκρως εντυπωσιακή και μεγάλη εσωτερική οθόνη, αλλά μια μάλλον μη πρακτική ψηλή και στενή εξωτερική οθόνη.
Το Find N έρχεται να «λύσει» το συγκεκριμένο πρόβλημα με έναν μάλλον απλό αλλά έξυπνο τρόπο. Η εωτερική του οθόνη έχει μια πιο συνηθισμένη αναλογία πλευρών στο 18:9 που είναι σαφώς πιο εύχρηστη για περισσότερα από τις απλές καθημερινές εργασίες μας. Καθορίζει όμως και τις συνολικές διαστάσεις αλλά και το μέγεθος του ίδιου του Find N, το οποίο ομολογουμένως είναι το πιο «μαζεμένο» αν όχι μικρό smartphone του είδους του.
Όμως αυτή η επιλογή έρχεται και με μια… παραχώρηση σε ότι αφορά την εσωτερική του οθόνη. Για τους λόγους που περιγράψαμε και πιο πάνω, αυτή δεν μπορεί να έχει σημαντικά διαφορετική αναλογία πλευρών, και αυτή του Find N καταλήγει να είναι σχετικά μεγάλη προφανώς στις 7.1 ίντσες, με μια πιο wide όμως αναλογία πλευρών. Αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει κάποιος για περισσότερο Multimedia ή επαγγελματική χρήση.
Για προβολή βίντεο, παρότι και η οθόνη του Find N έχει προφανώς ένα μαύρο πλαίσιο γύρω από το κάδρο του βίντεο αυτό, είναι ομολογουμένως σημαντικά μικρότερο από το συνηθισμένο. Είναι όμως και πιο «κοντή» σε ύψος κάτι που αποτελεί … μειονέκτημα στην ανάγνωση κειμένου σε κάθετη μορφή.
Ο τρόπος που διπλώνει η οθόνη.
Παρότι η ΟΡΡΟ δεν κρύβει, και δεν έχει λόγο να κρύψει ότι η εντυπωσιακή εσωτερική οθόνη του Find N είναι κατασκευασμένη από την Samsung που άλλωστε έχει και την εμπειρία που χρειάζεται, είναι επιλογή της ΟΡΡΟ το πως αυτή η οθόνη θα … διπλώνει.
Ο μηχανισμός στο κέντρο του Find N και ο τρόπος που κλείνει και λυγίζει η οθόνη στο εσωτερικό του, είναι σημαντικά διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιεί η Samsung στις δικές της συσκευές.
Το πλεονέκτημα που έχει, είναι ότι δεν «αναγκάζει» την οθόνη να … τσακίσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα στο κέντρο αυτής να μην υπάρχει η ενοχλητική … γραμμή που δείχνει σε πιο σημείο διπλώνει. Αυτό είναι άμεσα ορατό και ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο Find N σε σύγκριση με πολλές άλλες συσκευές του είδους του. Ο μηχανισμός μάλιστα, και ο τρόπος που διπλώνει την οθόνη, επιτρέπει στο Find N να κλείνει πλήρως τα δύο τμήματα του, χωρίς κάποιο ορατό κενό μεταξύ τους.
Προφανώς, και το «πρόβλημα» του να μπει κάτι ανάμεσα όταν το έχουμε στην τσέπη μας, δεν είναι απαραίτητα… σοβαρό, αφού ποτέ δεν πρόκειται να είναι λογικό να έχει κανείς ένα smartphone αυτού του είδους και με αυτό το κόστος, στην ίδια τσέπη με αντικείμενα που μπορεί να περάσουν στο σημείο που διπλώνει και να προκαλέσουν ζημιά στην οθόνη.
Παρότι είναι προφανώς κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην ΟΡΡΟ και το Find N, δεν είναι ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που πρεπει να υπάρχει.
Μια περίεργη όμως εργονομία.
Παρά την έμφαση και την προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στον σχεδιασμό και την λογική του Find N, το τηλέφωνο έχει μερικές… ατέλειες στην εργονομία του που είναι ασυνήθιστες και για συσκευές που είναι σημαντικά πιο απλές και έχει αφιερωθεί λιγότερη … προσπάθεια στον σχεδιασμό τους.
Για παράδειγμα, τα πλήκτρα της έντασης βρίσκονται στο «πάνω μισό» όταν είναι κλειστό το Find N και το πλήκτρο για την ενεργοποίηση και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα στο κάτω μισό του. Όμως είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο και μάλιστα πολύ, από το ιδανικό, να βρει κανείς με την πρώτη προσπάθεια αυτό που θέλει τελικά να πιέσει με το δάχτυλο του.
Ένα δεύτερο σημείο… απορίας, είναι τα δύο στερεοφωνικά ηχεία που έχει το Find N. Προφανώς είναι το καθένα σε αντίστοιχα κάθε μισό του τηλεφώνου, όμως τελικά στην ίδια ακριβώς πλευρά. Όταν είναι κλειστό, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ήχος να ακούγεται από μια πλευρά, κάτι που συνεχίζεται και όταν είναι ανοιχτό. Προφανώς και για τα δύο, υπήρχαν περιορισμοί στο εσωτερικό του Find N που καθόρισαν την διάταξη αυτή, όμως παραμένουν δύο μάλλον ασυνήθιστες και πιο «ενοχλητικές» εργονομικές … ατέλειες.
Πως είναι οι δύο οθόνες στην πράξη.
Αφού έχουμε ήδη κάνει ξεκάθαρο ότι η εξωτερική οθόνη του Find N έχει την αναλογία πλευρών και το μέγεθος που την κάνει άνετη στη χρήση της, έχει νόημα να δούμε πως είναι αυτό στην πράξη. Αρχικά, είναι προφανώς ένα AMOLED Panel και μάλιστα με δυνατότητα προβολής HDR βίντεο.
Παρότι το Find Ν δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα εκτός Κίνας, και δεν έχει επίσημα αντίστοιχα υποστήριξη για τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, eκτός του ότι η εγκατάσταση τους είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, αναγνωρίζεται κανονικά και από το Youtube αλλά και εφαρμογές για Streaming video για την προβολή HDR περιεχομένου.
Όμως η εξωτερική οθόνη του Find N έρχεται με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz, κάτι που δημιουργεί μια «ασυνέχεια» στην εμπειρία χρήσης όταν κάποιος αλλάζει από αυτή στην εσωτερική του οθόνη και πίσω. Έχει και μάλλον χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας, και θεωρητικά αλλά και στην πράξη, που σε συνδυασμό με το μέγεθος της κάνουν την χρήση κάτω από τον ήλιο λιγότερο ιδανική.
Η μαγευτική εσωτερική οθόνη όμως.
Όπως ήδη περιγράψαμε μάλλον αναλυτικά, η εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη του Find N δεν έχει εμφανές σημείο στο κέντρο της για το που «διπλώνει». Σε κάθε είδους χρήση, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, και μια ευχάριστη αλλαγή ειδικά για όποιον έχει εμπειρία με άλλες συσκευές αυτού του είδους (και ειδικά με αυτές της Samsung…).
Είναι και ένα LTPO AMOLED Panel με τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει σε διαφορετικούς τομείς. Από τον διαφορετικό τρόπο τροφοδοσίας με ενέργεια, που μειώνει την κατανάλωση, και φυσικά την προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης σε ένα μεγαλύτερο εύρος με μέγιστη τιμή προφανώς τα 120Hz.
Η εναλλαγή όταν χρειάζεται, γίνεται επίσης άμεσα χωρίς ποτέ να είναι ορατή στον ιδιοκτήτη του Find N. Θεωρητικά η οθόνη μπορεί να «κατέβει» και στο 1Hz όμως πρακτικά αυτό δεν είναι εφικτό παρά μόνο σε πολύ λίγες και συγκεκριμένες συνθήκες.
Προφανώς και η οθόνη αυτή υποστηρίζει κανονικά την προβολή HDR περιεχομένου, και η εμπειρία προβολής είναι «μοναδική», και λόγω της αναλογίας πλευρών αλλά και με την χρωματική της απόδοση. Μπορεί μάλιστα να αλλάξει (αναμενόμενα) από τις ρυθμίσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες αλλά και τις προτιμήσεις μας.
Το … περίεργο είναι όμως, ότι και η εσωτερική οθόνη του Find N δεν ξεχωρίζει για την φωτεινότητα της. Ακόμα και για τα δεδομένα μιας αναδιπλούμενης οθόνης, και σε σύγκριση με παλαιότερες συσκευές του είδους από άλλες εταιρείες, και ο μέγιστος φωτισμός που δηλώνει η εταιρεία αλλά και το τι μπορεί να κάνει η οθόνη στην πράξη είναι λιγότερο ιδανικό και πάλι. Ειδικά σε εξωτερικό χώρο και κάτω από τον ήλιο, το Find N δεν είναι όσο εύχρηστο θα περίμενε κανείς, χωρίς όμως να υπάρχει και κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Η έξυπνη χρήση της στην πράξη.
Μια οθόνη με αυτό το μέγεθος, είναι χρήσιμη και για πολύ περισσότερα από το να είναι απλά… μεγάλη. Το Find N είναι σχεδιασμένο να μπορεί να την εκμεταλλευτεί πρακτικά με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά στην εφαρμογή της κάμερας, μπορεί κανείς να έχει το μισό της οθόνης για να βλέπει το πλάνο της κάμερας που χρησιμοποιεί, και στο άλλο μισό να έχει τις φωτογραφίες που έχει βγάλει για να τις βλέπει αμέσως μετά την λήψη τους.
Μπορεί όμως και να… στηρίξει το Find N στο κάτω του μισό, και να χρησιμοποιήσει το ίδιο το τηλέφωνο σαν «βάση» ή τρίποδο για να βγάλει μια σταθερή φωτογραφία ειδικά σε χειροκίνητη ρύθμιση της κάμερας. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που είναι ακόμα πιο σημαντικό με δεδομένο το ότι το Find N έχει ιδιαίτερα ικανές κάμερες στο πίσω μέρος του.
Η ΟΡΡΟ έχει φροντίσει ώστε σε επίπεδο λογισμικού να είναι ιδιαίτερα εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς δύο εφαρμογές ταυτόχρονα … χωρίζοντας την οθόνη στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να έχουμε στα χέρια μας ταυτόχρονα δύο τηλέφωνα, και ένα είδος χρήσης ασυνήθιστο αρχικά αλλά ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό στην πράξη.
Τρεις κάμερες με δυνατότητες
Στο πίσω μέρος του Find N υπάρχουν τρεις διαφορετικές κάμερες, η κάθε μια με διαφορετική απόδοση αλλά και χρησιμότητα. Η εταιρεία θεωρεί ότι ο ΙΜΧ766 αισθητήρας των 50ΜΡ της Sony, είναι ιδιαίτερα ικανός για να καλύψει τις φωτογραφικές απαιτήσεις που έχει κανείς ακόμα και στην κατηγορία τιμής του Find N. Σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο, ειδικά με δεδομένο το ότι οι συσκευές αυτού του είδους έχουν μια «δικαιολογία» στο να μην είναι φωτογραφικά κορυφαίες. Ο ΙΜΧ766 έχει λοιπόν ένα σχετικά μεγάλο φυσικό μέγεθος στο 1/1.56’ , μηχανική σταθεροποίηση στον φακό του, και φυσικά Dual Pixel auto focus.
Στην πράξη τώρα, η απόδοση είναι τόσο καλή όσο περιμενει κανείς ειδικά σε συνδυασμό με το ικανότατο hardware στο εσωτερικό του Find N. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι λεπτομερείς, με κορυφαίο δυναμικό εύρος και με το HDR να ενεργοποιείται αυτόματα όταν και εκεί που πρέπει.
Αντίστοιχα, ειδικά με την μηχανική σταθεροποίηση και την ικανότητα λήψης συνεχόμενων φωτογραφιών για την δημιουργία της τελικής, το night mode έχει αντίστοιχα πολύ καλή απόδοση. Το Find N έχει και μια σωστή «ισορροπία» ανάμεσα σε καλά επίπεδα φωτισμού που παραμένουν πάντα ρεαλιστικά, αλλά και σωστή χρωματική απόδοση ακόμα και σε δύσκολα σημεία.
Η δεύτερη κάμερα του Find N τώρα, είναι αναμενόμενα αυτή με τον Ultra wide φακό για όπως πάντα ένα μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι στα 13ΜΡ, με έναν αισθητήρα όμως που έχει λίγο μικρότερο μέγεθος από το ιδανικό. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αποτυπώσει την λεπτομέρεια που πρέπει σε κάθε φωτογραφία, ενώ και χρωματικά αλλά και σε φωτισμό δεν διαφέρουν από αυτές της βασικής κάμερας. Για μια ακόμα φορά, το Find N εκμεταλλεύεται άριστα το hardware του και οι φωτογραφίες είναι και σωστές σε δυναμικό εύρος αλλά και συνολική επεξεργασία.
Η απουσία της μηχανικής σταθεροποίησης στη συγκεκριμένη κάμερα, περιορίζει την απόδοση της σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, αφού δεν είναι το ίδιο εύκολο να διατηρηθεί σταθερή για λήψη σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Find N το «γνωρίζει» αυτό, και επιλέγει μικρότερο χρόνο έκθεσης με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι απλά λιγότερο έντονα φωτεινές.
Η Τρίτη κάμερα όμως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει απλά για να… υπάρχει στο Find Ν. Έχει ονομαστική ανάλυση 16ΜΡ, και ένα 2Χ οπτικό ζουμ στο φακό της. Όμως επειδή δεν έχει μηχανικη σταθεροποίηση, κάτι ασυνήθιστο στην κατηγορία της, ακόμα και την ημέρα η λήψη φωτογραφιών θέλει πιο… σταθερό χέρι από το συνηθισμένο.
Το βράδυ, το Find N επιλέγει να κάνει συχνά ψηφιακά ζουμ από την βασική του κάμερα, προκειμένου να πετύχει ένα τελικά το ίδιο καλό ή και καλύτερο αποτέλεσμα.
Hardware και επιδόσεις.
Το Find N έχει κάνει την εμφάνιση του στην αγορά, έστω και μόνο της Κίνας, πριν την επίσημη διάθεση Smartphones με τον Snapdragon 8gen1 επεξεργαστή της Qualcomm. Αυτό μέχρι ένα σημείο «καθόρισε» και την επιλογή του αμέσως προηγούμενου Snapdragon 888 της ίδιας εταιρείας.
Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ουσιαστικό «μειονέκτημα» για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους. Αρχικά, η συνολική απόδοση του Snapdragon 888 είναι μέχρι και σήμερα υψηλότερη από αυτή που θα χρειαστεί κανείς στην καθημερινότητα του. Αντίστοιχα, και τα προβλήματα με κατανάλωση ενέργειας και παραγωγή θερμότητας, είναι σημαντικά περιορισμένα σε σύγκριση με τον προβληματικό σε αυτόν τον τομέα νεότερο αντικαταστάτη του.
Έτσι λοιπόν, το Find N είναι ένα Smartphone που πολύ απλά μπορεί να κάνει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση με μια συγκεκριμένη εξαίρεση που θα δούμε στην συνέχεια. Δεν υπάρχει τρόπος να το δει κάποιος να καθυστερεί, να «κολλάει» και να μην προσφέρει κάτι άλλο από άμεση απόκριση και φυσικά την ομαλότητα που μπορεί να έχει ειδικά η εσωτερική οθόνη των 120Hz.
Εδώ, ίσως μέχρι ένα σημείο, να αποτελεί «διαφορά» το ότι το γραφικό του περιβάλλον βασίζεται στο αμέσως προηγούμενο Android 11 της Google, με το Android 12 να πρόκειται και αυτό με τη σειρά του να αντικατασταθεί σύντομα. Όμως το γραφικό περιβάλλόν της OPPO έχει και όλα όσα περιμένει κανείς, αλλά και την σταθερότητα και ομαλότητα που έχει σημασία σε καθημερινή χρήση.
Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα τώρα, είναι ότι ακόμα και αν ο Snapdragon 888 είναι πιο «λογικός» σε θερμοκρασία από τον αντικαταστάτη του, το Find Ν έχει έναν συγκεκριμένο περιορισμό. Το σύνολο του Hardware βρίσκεται μέσα στο ένα του «μισό» με αποτέλεσμα η επιφάνεια στην οποία διαχέεται η θερμότητα που παράγεται να είναι μικρότερη από ένα συνηθισμένο Smartphone.
Τώρα, για τους φίλους του Mobile Gaming, το Find N είναι μια προφανώς ενδιαφέρουσα επιλογή λόγω της μεγάλης του οθόνης, με τον περιορισμό όμως που έχει κάθε Smartphone της ΟΡΡΟ και του ομίλου της BBK. Ακόμα και αν θεωρητικά ένα παιχνίδι υποστηρίζει ένα Frame Rate με περισσότερα από 60fps, και μπορεί η οθόνη προφανώς να ανέβει και πάνω από τα 60Hz, δεν θα το δει να συμβαίνει ο ιδιοκτήτης του Find N.
Υπάρχει περιορισμός σε επίπεδο λογισμικού, που δεν το επιτρέπει ακόμα και στα παιχνίδια που προφανώς το Hardware είναι ικανό να προσφέρει κάτι τέτοιο. Αν έχει ένα πλεονέκτημα παρόλα αυτά ο περιορισμός αυτός είναι ότι η Gaming χρήση του Find N έρχεται με «λογική» κατανάλωση ενέργειας πάντα για ένα Smartphone με αυτό το μέγεθος της εσωτερικής τουλάχιστον οθόνης του.
Μπαταρία.
Προφανώς, και μια μπαταρία δεν μπορεί να … λυγίσει στα δύο, κάτι που σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό του Find N είναι περιορισμένος παρά την συνολική του «επιφάνεια».
Παρόλα αυτά, η μπαταρία του με χωρητικότητα 4.500mAh είναι κάθε άλλο παρά μικρή στην πράξη, και προσφέρει τους χρόνους λειτουργίας που ρεαλιστικά μπορεί να περιμένει κανείς. Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιεί κάποιος την εσωτερική του οθόνη, η απόδοση της μπαταρίας αλλάζει προφανώς σημαντικά.
Ακόμα όμως και έτσι, σε λογική χρήση το Find N θα φτάσει στο τέλος της ημέρας με αρκετή μπαραρία ακόμα σαν περιθώριο ασφαλείας. Όμως αν κανείς έχει συνέχεια ενεργή την εσωτερική του οθόνη, ειδικά για προβολή βίντεο, παιχνίδια ή ακόμα και έντονη Social Media χρήση, θα διαπιστώσει ότι η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται σημαντικά.
Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν χρειαστεί να το φορτίσει κανείς μέσα στην πρώτη ημέρα, θα έχει πάρει σαν «αντάλλαγμα» μια εμπειρία χρήσης διαφορετική από ένα συνηθισμένο Smartphone.
Συμπέρασμα.
Το OPPO Find N είναι ένα ιδιαίτερο Smartphone με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι αρχικά και πάνω από όλα ίσως, ένα «εργαλείο» για την εταιρεία με το οποίο θέλει να δείξει τι μπορεί να κάνει στην κατηγορία των Foldable Smartphones. Σαν η πρώτη της συσκευή του είδους που βγαίνει στην αγορά, έστω και περιορισμένα σημαντικά, είναι σε πολύ καλύτερο στάδιο από ότι ήταν οι πρώτες συσκευές του είδους από άλλες εταιρείες.
Βέβαια, την εποχή που η Samsung παρουσίασε το πρώτο Galaxy Fold, με τα προβλήματα που αυτό είχε, είναι βέβαιο ότι ακόμα και αν δεν ανέπτυσσε ήδη τα δικά της προτότυπα η OPPO… κράτησε σημείωσεις με το τι πρέπει να αποφύγει. Ακόμα και έτσι όμως, το να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, διαφέρει από το να μπορείς να το κάνεις.
Το Find N είναι η απόδειξη ότι η ΟΡΡΟ μπορεί να το κάνει λοιπόν. Είναι σίγουρα προτιμότερο όμως στο μέλλον, να μπορεί να το κάνει και με τρόπο που να παράγεται στις ποσότητες που χρειάζονται προκειμένου το επόμενο Foldable Smartphone της να είναι διαθέσιμο και εκτός Κίνας.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας