Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL NXT Wear AIr: Από το “μέλλον” με πρακτικότητα

TCL NXT Wear AIr: Από το “μέλλον” με πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Ένα προϊόν τεχνολογίας, έχουμε «συνηθίσει» να είναι κάτι γνώριμο, που ταιριάζει σε αυτά που έχουμε μάθει ακόμα και αν έτσι μπορεί να … χάνουμε κάτι διαφορετικό και πιθανότατα χρήσιμο.

Η TCL παρότι στην αγορά σωστά εστιάζει σε προϊόντα που έχουν απήχηση εμπορικά, είναι μια εταιρεία που δεν «φοβάται» να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό όταν θεωρεί ότι έχει ενδιαφέρον. Τα NXTWear G θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα ζευγάρι… γυαλιών από την εταιρεία, που προσφέρει κάτι μοναδικό όσο διαφορετικό και ασυνήθιστο και αν είναι αυτό.

Η επόμενη γενιά, ακούει στο όνομα NTX Wear Air, αν και η ονομασία τους υποδηλώνει μια μόνο από τις βελτιώσεις που έχουν γίνει σε αυτά. Πρόκειται λοιπόν για ένα νέο ζευγάρι «γυαλιών» που στο εσωτερικό τους κρύβουν δύο … οθόνες. Αυτές είναι τοποθετημένες με τον τρόπο που πρέπει ώστε όταν τα φοράμε, να προβάλλουν μπροστα μας μια οθόνη 140 ιντσών.

Η «ιδέα» είναι λοιπόν ίδια με τα αμέσως προηγούμενα … γυαλιά της TCL, με αλλαγές όμως που αφορούν στο σύνολο τους σχεδόν τη χρηστικότητα τους.

Αρχικά, είναι εμφανές ότι ο σχεδιασμός τους είναι διαφορετικός, όμως στην πράξη υπάρχουν και λεπτομέρειες που δεν είναι άμεσα ορατές. Το «σχέδιο» των γυαλιών είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει προκειμένου να ταιριάζει στα γούστα και την εμφάνιση του ιδιοκτήτη τους.

Η TCL αναγνωρίζοντας ότι δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρον να σχεδιάζει το σύνολο των NXT Wear Air σε περισσότερες από μια παραλλαγές, έχει βρει την αμέσως επόμενη πιο πρακτική λύση.

Το κομμάτι που βρίσκεται μπροστά τους, εφαρμόζει μαγνητικά στον σκελετό τους, και μπορεί να αφαιρεθεί και να αλλάξει. Η εταιρεία έχει σκοπο να κάνει διαθέσιμη μια διαφορετική γκάμα από «προσόψεις» αν μπορεί να τις πει κανείς έτσι, προκειμένου ο καθένας να βρει αυτή που του ταιριάζει.

Όμως η επόμενη μεγάλη αλλαγή που υποδηλώνει και η ονομασία τους, είναι το βάρος. Τα NXT Wear Air είναι σημαντικά πιο ελαφρία σαν σύνολο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία σε κάτι που είναι σχεδιασμένο να παραμένει στο… κεφάλι μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το βάρος είναι μειωμένο στο σύνολο τους, και όχι μόνο στο «μπροστινό» κομμάτι, και αυτό είναι άμεσα αισθητό όταν κάποιος τα φορέσει. Το επόμενο που θα διαπιστώσει, είναι ότι είναι και… μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Η TCL γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ένα μέγεθος γυαλιών που να ταιριάζει σε όλους, αλλά και ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει τα NXT Wear Air σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις. Έτσι επέλεξε σωστά να τα κάνει μεγαλύτερα σε συνολικές διαστάσεις, αφού είναι προτιμότερο να είναι… μεγαλύτερα από το κεφάλι κάποιου παρά μικρότερα και ενοχλητικά στην χρήση.

Η λογική λειτουργίας των NXT Wear Air δεν έχει αλλάξει όμως στην βάση της και αυτό είναι που έχει σημασία. Η TCL δεν χρησιμοποιεί κάποιο δικό της ξεχωριστό πρότυπο που να περιορίζει την επικοινωνία τους με άλλες συσκευές.

Τα γυαλιά αναγνωρίζονται σαν εξωτερική οθόνη απλά, κάτι που κάνει δυνατή τη σύνδεση τους σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών συσκευών. Αρχικά υποστηρίζονται από Smartphones που έχουν έξοδο εικόνας μέσω της USB Type-C θύρας τους, κάτι που επιτρέπει τη χρήση τους με έναν ιδιαίτερα εύκολο τρόπο. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τα… συνδέσει.

Υποστηρίζονται όμως και σε άλλου είδους συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές. Η μοναδική προϋπόθεση εδώ, είναι να υποστηρίζεται και πάλι η έξοδος εικόνας μέσω της USB Type-C αλλά όχι μέσω του Display Port προτύπου.

Η εμπειρία είναι όμως το σημαντικότερο και αυτή έχει αλλάξει προς το καλύτερο με τον διαφορετικό σχεδιασμό τους, ενώ παραμένει το ίδιο … μοναδική σε αυτό που προσφέρει. Οι δύο οθόνες που είναι σχεδιασμένες να προβάλλονται σαν … μια στο οπτικό μας πεδίο,  εξοιμοιώνουν μια οθόνη 140 ιντσών σύμφωνα με την TCL.

Ρεαλιστικά, έχουμε πολύ κοντά μας μια μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, που αντίστοιχει σε οθόνη 140 ιντσών σε μεγαλύτερη απόσταση. Όμως επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι απαραίτητα… εύκολο να ξεγελαστεί, τα μάτια μας βλεπουν μια πολύ μεγάλη οθόνη, αναγνωρίζοντας όμως ότι είναι σε μικρή απόσταση.

Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα «κακό» και πιθανότατα ισχύει το αντίθετο. Με δεδομένο το ότι το οπτικό μας πεδίο είναι περιορισμένο γύρω από τις δύο οθόνες αυτές, είναι ιδανικό το ότι δεν δημιουργούν κάποιο φαινόμενο «κλειστοφοβίας».

Το περιορισμένο όμως οπτικό πεδίο δεν είναι με τη σειρά του κάτι … ανησυχητικό. H TCL γνωρίζει ότι δεν πρέπει να το περιορίζει πλήρως μόνο στην οθόνη. Έχει φροντίσει λοιπόν ώστε η περιφεριακή μας όραση να βλέπει τον χώρο γύρω μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε πάντα να αντιλαμβανόμαστε που είμαστε, αλλά και σχετικά εύκολα να δούμε κάποιον μπροστά μας απλά … σηκώνοντας το κεφάλι ώστε να δούμε ακριβώς κάτω από τις δύο οθόνες.

Τώρα στο τεχνικό κομμάτι, τα NXT Wear Air έχουν μια συγκεκριμένη αλλαγή. Οι δύο οθόνες τους είναι πλέον τεχνολογίας LCD αντί για τα OLED Panel της προηγούμενης έκδοσης.

Αυτό έχει μια διαφορά στην χρωματική απόδοση που είναι όμως πολύ μικρή και ορατή κυρίως σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει την προηγούμενη έκδοση των γυαλιών από την εταιρεία.

Αν αναζητήσει κανείς τον λόγο… ύπαρξης των NXT Wear Air, αυτός είναι ιδιαίτερα «απλός» ακόμα και αν δεν είναι άμεσα ξεκάθαρος. Η εταιρέια αναπτύσσει μια τεχνολογία που είναι χρήσιμη σε έστω και συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Την αναπτύσσει όμως, αναγνωρίζοντας ότι κάθε νεότερη έκδοση πρέπει να έρχεται με αλλαγές που βελτιώνουν την συνολική εμπειρία χρήσης. Το χαμηλότερο βάρος, ο διαφορετικός σχεδιασμός, είναι οι αλλαγές στο πρακτικό κομμάτι που έπρεπε να γίνουν και η TCL το αναγνωρίζει αυτό.

Είναι μάλλον βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον, τα NXT Wear Air θα παραμείνουν ένα πιο «ιδιαίτερο» προϊόν τεχνολογίας, για όσους και αναγνωρίζουν την χρησιμότητα τους, έχουν όμως και την αγάπη και την εξοικείωση για να τα επιλέξουν.

Η επιλογή της TCL να μην σταματήσει την εξέλιξη τους, και να αποδείξει ότι «στηρίζει» τις επιλογές της, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και υπάρχει νόημα στην ύπαρξη τους, αλλά και ότι δεν αποτελούν απλά ένα προϊόν εντυπωσιασμού !

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights