Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Intel επιλέγει την Check Point Software Technologies για την ασφάλεια του νέου Intel Pathfinder για την πλατφόρμα RISC-V

Η Intel επιλέγει την Check Point Software Technologies για την ασφάλεια του νέου Intel Pathfinder για την πλατφόρμα RISC-V

απο Kostas Gliatiotis

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την Intel Corporation. Η συνεργασία αφορά στο Check Point Quantum IoT Protect , το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο περιβάλλον της νέας πλατφόρμας της Intel για προγραμματιστές συσκευών IoT – Intel® Pathfinder for RISC-V*.

Παραδοσιακά, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελούσε μια δεύτερη σκέψη στη διαδικασία σχεδιασμού συσκευών IoT, όπως κάμερες IP, δρομολογητές, συστήματα HVAC, ιατρικές συσκευές και άλλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τείνουν να έχουν περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ και αποθηκευτικό χώρο, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για συμβατικό λογισμικό ασφαλείας. Οι συσκευές IoT τρέχουν επίσης παλαιότερα λειτουργικά συστήματα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν, χρησιμοποιούν αδύναμους ή προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης και δεν παρακολουθούνται για παραβιάσεις ασφαλείας. Δυστυχώς, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν σε αυτές τις ευάλωτες συσκευές IoT ως σημείο εισόδου σε ένα εταιρικό δίκτυο. Μόλις εισέλθουν στο δίκτυο, μπορούν να κινηθούν πλευρικά σε ολόκληρη την επιχείρηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητη πνευματική ιδιοκτησία και δεδομένα που μπορούν να εκμεταλλευτούν μέσω κακόβουλου λογισμικού και ransomware.

Η Miri Ofir, R&D Director της Check Point Software, σχολίασε: “Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό και πολυπλοκότητα. Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό για τους προγραμματιστές συσκευών IoT να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όχι μόνο για να κερδίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή να ανταποκριθούν στους νέους κανονισμούς, αλλά και για να παρέχουν στους τελικούς πελάτες τους ασφάλεια και σιγουριά επιπέδου επιχειρήσεων. Είναι τιμή μας που μας επέλεξαν να ενεργοποιήσουμε την ασφάλεια για το Intel® Pathfinder και ανυπομονούμε για όλες τις νέες συσκευές που θα αναπτυχθούν με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας μας”.

 

Το Intel Pathfinder για το σύστημα RISC-V είναι μια νέα πλατφόρμα για αρχιτέκτονες SoC (system on a chip) και προγραμματιστές λογισμικού συστήματος για τον καθορισμό νέων προϊόντων IoT. Ενεργοποιώντας το Check Point Quantum IoT Protect εντός της πλατφόρμας, οι κατασκευαστές συσκευών IoT θα μπορούν να ενσωματώσουν κορυφαία ασφάλεια στην αρχή του κύκλου ζωής του προϊόντος. Το Check Point Quantum IoT Protect με την τεχνολογία Nano Agent® είναι μια ενσωματωμένη λύση προστασίας σε χρόνο εκτέλεσης που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει και να αποτρέπει εξελιγμένες επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και ευπάθειες μηδενικής ημέρας. Η τεχνολογία Check Point IoT Nano Agent® διασφαλίζει το 100% του υλικολογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων τρίτων κατασκευαστών, χωρίς να επηρεάζει την απόδοση της συσκευής IoT.

Ο Vijay Krishnan, General Manager, RISC-V Ventures της Intel, δήλωσε: “Το Intel® Pathfinder για RISC-V* αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευσή μας να επιταχύνουμε την υιοθέτηση του RISC-V και να ενεργοποιήσουμε το οικοσύστημα γύρω από ένα όραμα που βασίζεται σε ανοιχτό κώδικα και πρότυπα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει με ασφάλεια τελευταίας τεχνολογίας, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με την Check Point”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Intel Pathfinder, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pathfinder.intel.com

 

* Η Intel, το λογότυπο Intel και άλλα σήματα Intel είναι εμπορικά σήματα της Intel Corporation ή των θυγατρικών της. Άλλα ονόματα και σήματα ενδέχεται να αποτελούν ιδιοκτησία άλλων. Κανένα προϊόν ή στοιχείο δεν μπορεί να είναι απολύτως ασφαλές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights