Αρχικη APPS / GAMES Aνακοινώνεται η σύσταση του PyTorch Foundation για την επιτάχυνση της προόδου στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη

Aνακοινώνεται η σύσταση του PyTorch Foundation για την επιτάχυνση της προόδου στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη

απο Kostas Gliatiotis

Από το 2016, όταν ξεκίνησε να συνεργάζεται με την κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία του πλαισίου PyTorch, που θα βοηθούσε την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η ανοιχτή συνεργασία αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα επιτυχίας. Το PyTorch έχει μετατραπεί σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες έρευνας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης, με χιλιάδες συνεισφέροντες που έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 150.000 πρότζεκτ.

Σήμερα, η Meta βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το πρότζεκτ θα μεταφερθεί στο νέο PyTorch Foundation, το οποίο θα συμμετέχει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Linux Foundation, μια κοινοπραξία τεχνολογίας της οποίας η κύρια αποστολή είναι η από κοινού ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Η δημιουργία του PyTorch Foundation διασφαλίζει ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με διαφανή και ανοιχτό τρόπο για πολλά χρόνια, από ένα διοικητικό συμβούλιο που θα χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία. Το διοικητικό όργανο θα αποτελείται από εκπροσώπους των AMD, Amazon Web Services, Google Cloud, Meta, Microsoft Azure και Nvidia, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση με την πάροδο του χρόνου.

Σύντομο, συναρπαστικό βίντεο που δείχνει την εξέλιξη του PyTorch.

Η δέσμευσή μας για την έρευνα στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στην κοινότητα

Το PyTorch δημιουργήθηκε με μια φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα με προτεραιότητα στην κοινότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με τη μετάβαση στο Foundation. Όταν οι ερευνητές και οι προγραμματιστές διαθέτουν το έργο τους σε μορφή ανοιχτού κώδικα, άλλοι χρήστες ανά τον κόσμο μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δουλειά τους, να μαθαίνουν ο ένας από την πρόοδο του άλλου και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο εξής, οι συνεισφέροντες του πλαισίου θα ωφελούνται από την ισχυρή διοίκηση, από την ποικιλομορφία στην ηγεσία και από τις επιπρόσθετες επενδύσεις που παρέχουν οι νέοι συνεργάτες του PyTorch Foundation. Το Foundation θα προσπαθήσει να τηρήσει 4 αρχές: να παραμείνει ανοιχτό, να διατηρήσει ουδέτερη ταυτότητα, να παραμείνει δίκαιο και να σφυρηλατήσει μια ισχυρή τεχνική ταυτότητα. Μία από τις κύριες προτεραιότητές του θα είναι να διατηρήσει έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στην επιχειρηματική και στην τεχνική διοίκηση του PyTorch.

Στη Meta, θα συνεχίσουν να επενδύουν στο PyTorch και να το χρησιμοποιούν ως το βασικό πλαίσιο για την έρευνα και την παραγωγή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η μετάβαση από μόνη της δεν συνεπάγεται αλλαγές στον κώδικα, στο κύριο πρότζεκτ ή στα λειτουργικά μοντέλα των προγραμματιστών του PyTorch.

Έχουν εργαστεί με συνέπεια για να προωθήσουν την ανάπτυξη που βασίζεται στην κοινότητα και η οποία τροφοδότησε την επιτυχία του PyTorch, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση της συμμετοχής εκατοντάδων μηχανικών στο πλαίσιο και την υποστήριξη της ανάπτυξης προϊόντων και κοινωνικών δράσεων.

Στον πυρήνα του έργου τους στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται η ανοιχτή πρόσβαση στην επιστήμη, που περιλαμβάνει την κυκλοφορία κώδικα για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), συστήματα υπολογιστικής όρασης με αυτοεπιτήρηση, καινοτόμα νέα σύνολα δεδομένων, ενσωματωμένες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και πολλά άλλα. Πιστεύουν ότι με αυτήν την προσέγγιση επιτυγχάνεται η ταχύτερη δυνατή πρόοδος στη δημιουργία και στην ανάπτυξη νέων συστημάτων, τα οποία θα αντιμετωπίσουν ανάγκες του πραγματικού κόσμου και θα δώσουν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη φύση της νοημοσύνης. Με τη δημιουργία του PyTorch Foundation, το σύνολο της κοινότητας της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε θέση να δώσει ώθηση στον κλάδο με αμέτρητους, συναρπαστικούς νέους τρόπους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights