Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Πρώτο βραβείο για την cosmoONE στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

Πρώτο βραβείο για την cosmoONE στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

απο Kostas Gliatiotis

Το πρώτο βραβείο στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards στην κατηγορία Sustainable Growth / Circular Economy (Private Sector/NGO), απέσπασε η cosmoONE για το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης)».

Πρόκειται για τη 2η διεθνή διάκριση της cosmoONE – μέσα σε λίγα χρόνια, στον κορυφαίο τεχνολογικό θεσμό που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (WITSA), καθώς έχει προηγηθεί η βράβευσή της το 2017 στην ίδια κατηγορία για το σύστημα Δημοπρασιών Ενεργειακών Προϊόντων.

Το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ», σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε το 2020 για τις ανάγκες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συσσωρευμένου πλήθους αλλά και της πολυπλοκότητας διαχείρισης των αιτήσεων παραγωγής από ΑΠΕ. Η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, από την υποβολή του αρχικού αιτήματος έως την αυτόματη δημιουργία και ανάρτηση αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το σύστημα υποστηρίζει δώδεκα (12) ακόμη διαδικασίες τροποποιήσεων εντός και εκτός κύκλου, όπως αλλαγή εγκαταστημένης ισχύος, αλλαγή ορίων πολυγώνου, κατατμήσεις και συνενώσεις, μεταβιβάσεις, ανανεώσεις και ανακλήσεις, αλλαγές έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κλπ. Παράλληλα, εισήγαγε πλήθος καινοτομιών για πρώτη φορά στη ΡΑΕ, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων με τα συστήματα TAXIS, ΔΙΑΣ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΔΑΠΕΕΠ, καθώς και με το σύστημα GIS της ΡΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, κος Θανάσης Πετμεζάς, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 26th World Congress on Innovation & Technology (Πενάνγκ, Μαλαισία, 13-15 Σεπτεμβρίου) , δήλωσε σχετικά: «Η αναγνώριση της εταιρείας και των λύσεων που αναπτύσσει και προσφέρει στον τομέα της ενέργειας, από ανεξάρτητους φορείς του εξωτερικού, είναι μεγάλη τιμή για εμάς, πόσο μάλλον όταν αυτή η αναγνώριση εκφράζεται με δύο βραβεία μέσα σε λίγα χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τη συμβολή μας, μέσω των συστημάτων και των εφαρμογών μας, στην προώθηση των έργων ΑΠΕ και την επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), διευκολύνοντας την υλοποίηση επενδύσεων για αδειοδοτήσεις έργων συνολικής ισχύος 40+ GW.».

cosmoONE

Η cosmoONE, εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, παρέχει από το 2001 υπηρεσίες ηλεκτρονικών προμηθειών για φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι λύσεις της καλύπτουν όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την ηλεκτρονική καταγραφή του αιτήματος προμήθειας, την ηλεκτρονική έρευνα αγοράς και τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, μέχρι τη διαπραγμάτευση μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας και την ηλεκτρονική παραγγελία. Όλες οι εφαρμογές της παρέχονται υπό μορφή υπηρεσίας και μπορούν να διασυνδέονται με τα πληροφοριακά συστήματα των εταιρειών που εξυπηρετούν. Οι υπηρεσίες της cosmoOΝΕ έχουν διακριθεί με 16 βραβεία, ενώ η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως εξειδικευμένος πάροχος B2B Ηλεκτρονικών προμηθειών, με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση και εξέλιξη του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Όμιλος Εταιρειών SOFTONE

Ο Όμιλος SOFTONE αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, περιλαμβάνοντας 6 κορυφαία brands (SoftOne, UNISOFT, PROSVASIS, Regate, IMPACT και cosmoONE) και περισσότερους από 450 εργαζόμενους.

Οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών επιχειρηματικού λογισμικού, πρωτοποριακών Cloud υπηρεσιών, εφαρμογών enterprise mobility και λύσεων ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικών προμηθειών, έχοντας λάβει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων για την καινοτομία και την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Προσφέροντας ένα πλήρες portfolio λύσεων μέσα από το διευρυμένο δίκτυο των 600+ εξειδικευμένων συνεργατών του, ο Όμιλος SOFTONE αριθμεί σήμερα ένα ισχυρό πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 75.000 επιχειρήσεις στην ελληνική αλλά και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία). Με μακροχρόνια στρατηγική στόχευση και επένδυση στην καινοτομία και τις cloud τεχνολογίες, κατέχει σήμερα την ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά των cloud (SaaS) business software λύσεων με περισσότερες από 50.000 επιτυχημένες υλοποιήσεις. Παράλληλα, ο Όμιλος SOFTONE αποτελεί το μεγαλύτερο εταιρικό σχήμα διάθεσης λύσεων ηλεκτρονικής τιμολόγησης και supply chain στην Ελλάδα. Η υιοθέτηση της διευρυμένης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών των εταιρειών του Ομίλου, έχει δημιουργήσει το ισχυρότερο οικοσύστημα B2B λύσεων της ελληνικής αγοράς, διασυνδέοντας συνολικά περισσότερες από 350.000 επιχειρήσεις.

 

Πρωταγωνιστώντας στις εξελίξεις που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προτεραιότητα και επιδίωξη του Ομίλου SOFTONE αποτελεί η συστηματική ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών που παρέχουν στις επιχειρήσεις υψηλή προστιθέμενη αξία σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος, απελευθερώνοντας την ψηφιακή τους δυναμική σε κάθε δραστηριότητά τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.