Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Oι μοναδικές κάμερες του HUAWEI Mate 50 Pro

Oι μοναδικές κάμερες του HUAWEI Mate 50 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Όσο και αν είναι κορυφαίο σε κάθε άλλο τομέα, το Mate 50 Pro θα παραμένει ξεχωριστό για την βασική κάμερα από τις τρεις συνολικά που έχει στο πίσω μέρος του. Αυτή, είναι η μοναδική κάμερα που έχει έναν φακό με μεταβαλλόμενο διάφραγμα που μπορεί να πάρει δέκα διαφορετικές τιμές ανάλογα με την περίπτωση και τις συνθήκες.

Είναι τεχνικά και μηχανικά, κάτι που μέχρι σήμερα καμία εταιρέια δεν έχει καν… προσπαθήσει να δημιουργήσει για κάποιο Smartphone της. Όσο και αν θέλει να εστιάσει στις φωτογραφικές του δυνατότητες. Στον κόσμο των φωτογραφικών μηχανών, είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός φακού, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πως μπορεί να τον «εκμεταλλευτεί» κανείς στη φωτογραφική του μηχανή.

mate 50 pro

mate 50 pro

Τα δέκα διαφορετικά «σημεία» στα οποία μπορεί να κρατήσει το κλείστρο της κάμερας του το Mate 50 pro είναι χρήσιμα με διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο «απλός» και άμεσα χρήσιμος, είναι ότι μπορεί να αλλάξει η τιμή ανάλογα με τα επίπεδα φωτισμού στο χώρο που βγάζουμε μια φωτογραφία. Προφανώς και ένα όσο το δυνατόν πιο «ανοιχτό» και φωτεινό διάφραγμα είναι η εύκολη λύση, και αυτή που υιοθετεί σχεδόν κάθε εταιρεία. Όμως ένα διάφραγμα αυτού του είδους έχει και μειονεκτήματα σε συνθήκες που η ικανότητα του να «περάσει» περισσότερο φως δεν είναι το βασικό κριτήριο.

Μειώνει το βάθος πεδίου, περιορίζει το πόσο ευρύ μπορεί να είναι το σημείο που θα εστιάσει η κάμερα, και ανάλογα με την περίπτωση, μειώνει και την οξύτητα στην τελική φωτογραφία. Το να μπορεί να αλλάξει λοιπόν, είναι χρήσιμο με πρακτικό τρόπο, και η ύπαρξη της δυνατότητας αυτής μια ουσιαστική αλλαγή και «προσθήκη» στον τρόπο που βγάζει κανείς μια φωτογραφία. Για αυτόν που γνωρίζει πως να το εκμεταλλευτεί, η κάμερα του Mate 50 Pro είναι όπως είπαμε κάτι το μοναδικό στο είδος του.

Όμως, ένα Smartphone πρέπει να προσφέρει και την ευκολία στην φωτογραφία που θέλει κανείς στην καθημερινότητα του. Εκεί το mate 50 pro είναι απλά όσο «έξυπνο» πρέπει ώστε να γνωρίζει τα πλεονεκτήματα (και τυχόν μειονεκτήματα) κάθε διαφορετικής τιμής του διαφράγματος στον φακό, και να επιλέξει αυτό που χρειάζεται για να πετύχει μια φωτογραφία εκτός των άλλων και με ξεχωριστό «χαρακτήρα».

Φυσικά, το f/1.4 που είναι και η πιο «ανοιχτή» τιμή που μπορεί να επιλέξει το Mate 50 pro για το διάφραγμα του φακού, είναι εντυπωσιακά.. .φωτεινό για φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες. Επειδή μια κάμερα έχει δύο τρόπους να αυξήσει την ευαισθησία της στο φως, η τιμή αυτή δίνει στην κάμερα του Mate 50 pro την επιλογή να αποφύγει την δεύτερη και λιγότερο αποδοτική επιλογή του να αυξήσει ψηφιακά την τιμή του ISO.

Επειδή το f/1.4 επιτρέπει στον φακό να «περάσει» πολύ περισσότερο φως από το συνηθισμένο f/1.8 ή και f/1.7 που έχουν τα περισσότερα Smartphones, ακόμα και με κάθε άλλο παράγοντα ίδιο και σταθερό, φυσικά, τεχνικά και ρεαλιστικά η κάμερα του Mate 50 pro μπορεί να βγάλει μια διαφορετική και συνολικά καλύτερη φωτογραφία.

_cuva

_cuva

Φυσικά, το μεταβαλλόμενο διάφραγμα δεν έρχεται «μόνο» του να λύσει όλα τα… προβλήματα στην φωτογραφία. Συνδυάζεται με OIS στον φακό της κάμερας, ο αισθητήρας έχει την αναμενόμενη ανάλυση των 50mp και μεγάλο φυσικό μέγεθος, και το Dual Pixel Auto focus που κάνει εύκολη και άμεση την εστίαση. Μάλιστα σε συνδυασμό με το Laser focus επιτρέπει στο Mate 50 Pro να εστιάζει με την βασική του κάμερα, πολύ πιο κοντά από ότι περιμένει κανείς και από αυτό που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει. Σαν…κερασάκι στην τούρτα, έχει και έναν RYYΒ αισθητήρα που επιτρέπει έτσι και αλλιώς, άσχετα από τον μοναδικό φακό της, την δυνατότητα να βλέπει έως και 40% καλύτερα επίπεδα φωτισμού.

Όμως, και η δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του Smartphone, ακόμα και αν «έρχεται» ουσιαστικά από το P50 pro δεν παύει να είναι κάτι έστω και… σχεδόν πλέον, μοναδικό στο είδος της. Έχει έναν αισθητήρα των 64mp που όμως έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν λειτουργεί με την τεχνική του Pixel binning, και δεν έχει ένα Quad Bayer φίλτρο που την «αναγκάζει» να βλέπει κάθε ένα από τα βασικά χρώματα ανά… τετράδα των ίδιων των φυσικών Pixels.

mate 50 pro

mate 50 pro

Αυτό της δίνει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, στο να μπορεί να επιλέξει ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το συνολικό της πλάνο, και το Mate 50 pro το χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο αυτό. Το οπτικό zoom είναι στο 3.5Χ και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί την συνολική επιφάνεια του αισθητήρα.

Από εκεί και πάνω, και μέχρι το 7Χ, η κάμερα αυτή «περιορίζει» το πλάνο σε ένα μικρότερο κομμάτι του αισθητήρα, όσο αντιστοιχεί στο επίπεδο zoom που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια, κάνοντας Downscale την φωτογραφία στα 12mp χωρίς όμως να θυσιάζει πάντα στο ¼ την ανάλυση της, πετυχαίνει φωτογραφίες με λεπτομέρεια που είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή του συνηθισμένου ψηφιακού zoom.

_cuva

_cuva

Έχει όμως και αυτή έναν RYYΒ αισθητήρα με τα πλεονεκτήματα που αυτός έχει στα επίπεδα φωτισμού που μπορεί να δει, όπως και η βασική κάμερα του Mate 50 Pro. Έχει και OIS με το σύνολο των χαρακτηριστικών της να της δίνουν μια μοναδική απόδοση και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, η Τρίτη κάμερα του Mate 50 pro είναι και αυτή με τη σειρά της όσο κορυφαία περιμένει κανείς σε αυτό το είδος. Έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Έχει όνομαστική ανάλυση 13mp και Auto focus. Όπως πάντα, αυτό της δίνει την δυνατότητα και να εστιάζει πάντα εκεί που πρέπει, αλλά και να επιτρέπει στο mate 50 pro να βγάζει macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση.

_cuva

Ίσως ειναι η μοναδική κάμερα που ενώ έχει αναμενόμενα κορυφαία απόδοση, δεν ξεχωρίζει με κάποιον τρόπο από τον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία τιμής. Όμως όταν ένα Smartphone έχει δύο μοναδικές κάμερες, και δεν περιορίζεται σε αυτές αλλά προσφέρει και μια ακόμα που είναι «απλά» κορυφαία, δεν κάνει καμία παραχώρηση ποτέ και πουθενά.

Τα πάντα εύκολα και γρήγορα !

Η HUAWEI αναπτύσσει εδώ και χρόνια πλέον, το δικό της οικοσύστημα και κατάστημα εφαρμογών, με την ασφάλεια και τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές, είναι σωστά σχεδιασμένες για να λειτουργούν αποδοτικά στο Smartphone μας. Το HUAWEI App Gallery εμπλουτίζεται συνεχώς με εφαρμογές, σε παγκόσμιο αλλά και Ελληνικό επίπεδο. Σε αυτές, περιλαμβάνονται και οι εφαρμογές για κάθε μεγάλη Ελληνική τράπεζα, με την δυνατότητα μάλιστα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, στις τράπεζες που αυτό υποστηρίζεται μέσα από την εφαρμογή τους.

Περιλαμβάνονται και εφαρμογές όμως χρήσιμες στην καθημερινότητα μας, όπως αυτή του eFood για τις Online παραγγελίες μας, αλλά και το Microsoft Office η σουίτα εφαρμογών της εταιρείας για όλλες τις “επαγγελματικές” μας ανάγκες μαζί φυσικά με το microsoft Outlook

 

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εύκολη και απλή λύση του G Space για όσους αναζητούν συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν υπάρχει τρόπος να την… βρουν αλλού. Η εφαρμογή του G Space που επίσης μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς στο HUAWEI App Gallery, δημιουργεί έναν δεύτερο “εικονικό” χώρο μέσα στο Smartphone μας, και σε αυτόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το google account μας και να έχουμε πρόσβαση στο Play Store και όλες τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε.

Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στο μενού του HUAWEI Smartphone μας για κάθε μια από τις εφαρμογές που θα εγκαταστήσουμε στο GSpace ώστε να έχουμε άμεσα και εύκολα πρόσβαση σε αυτές.

Τέλος, το Petal Search, η μηχανή αναζήτησης που έχει αναπτύξει η HUAWEI μας προσφέρει μια ακόμα πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Αναζητά εύκολα και γρήγορα, μέσα από ένα σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν (ακόμα) στο HUAWEI App Gallery. Μάλιστα, γνωρίζει ποιες θα εγκαταστήσουμε στο HUAWEI Smartphone μας, και φροντίζει να μας ενημερώσει για ποιες από αυτές υπάρχει νεότερη έκδοση ώστε να μας κατευθύνει για να τις αναβαθμίσουμε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights