Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 50 Pro Review: Το μέλλον της φωτογραφίας

Huawei Mate 50 Pro Review: Το μέλλον της φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Δεν υπάρχει καμία εταιρεία, που να έχει αποδείξει όπως η HUAWEI ότι μπορεί συνέχεια να φέρνει κάτι πραγματικά νέο στον τομέα της φωτογραφίας με Smartphone. Όπως επίσης είναι η… μοναδική που μπορεί να συνδυάζει τις καινοτομίες αυτές με ένα σύνολο χαρακτηριστικών, ποιότητας, ομορφιάς και ευχρηστίας που δείχνουν ότι δεν είναι «ικανή» να εστιάζει σε έναν τομέα μόνο και τίποτα περισσότερο.

Για την HUAWEI, είναι γεγονός ότι η σειρά των P20, P30, P40 και φυσικά του Ρ50 είναι αυτή που δίνει έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας. Είναι όμως η σειρά Mate αυτή που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να κάνει συνολικά στον τομέα της τεχνολογίας στην αγορά των Smartphones. Για χρόνια, ήταν η σειρά που έφερνε πρώτη κάθε νέα τεχνολογία της εταιρείας στην αγορά, και στην συνέχεια το … επόμενο Ρ series ήταν αυτό που την «εξέλισσε» στο φωτογραφικό κομμάτι.

Έτσι λοιπόν, και το νεότερο και κορυφαίο Mate 50 Pro της HUAWEI, είναι ένα Smartphone ολοκληρωμένο όπως πρέπει άλλωστε να έιναι στην κατηγορία τιμής του. Είναι όμως αυτό που φέρνει κάτι πραγματικά νέο στον τομέα της φωτογραφίας. Νέο γιατί αλλάζει το τι μπορεί να κάνει κάποιος με την βασική του κάμερα, με ουσιαστικό τρόπο. Νέο επίσης επειδή είναι και η μοναδική εταιρεία μέχρι σήμερα που έχει την δυνατότητα να αναπτύξει μηχανικά τη συγκεκριμένη λύση με τρόπο που να μπορεί στην συνέχεια να την «βγάλει» σε ευρεία παραγωγή.

Η πολυτέλεια μετράει.

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι τεχνικά ένα κορυφαίο Smartphone, αυτό ποτέ δεν «αρκεί» προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που κοστίζει. Η HUAWEI όμως είναι η μοναδική εταιρεία, που σταθερά και επαναλαμβανόμενα, μπορεί να ξεχωρίζει και σε αυτόν τον τομέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάθε μέλος της σειράς Mate, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός υλικών, φινιρίσματος, προσοχής στην λεπτομέρεια και συνολικής κατασκευής, που σχεδόν δεν έχει κάτι…όμοιο ολόκληρη η αγορά των Smartphones. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια την αίσθηση που αφήνει στο χέρι με τη σειρά του και το Mate 50 pro, είναι όμως πολύ εύκολο να το αντιληφθεί μόλις το κρατήσει.

Η κατασκευή από γυαλί, που «αγκαλιάζει» ευγενικά με μια κυρτή επιφάνεια το μεταλλικό του πλαίσιο, σε μια … συμμετρία με την επίσης κυρτή οθόνη του, είναι σε αίσθηση αλλά και εμφάνιση όσο μοναδικό πρέπει να είναι.

Όμως η πολυτέλεια δεν μπορεί να έρθει με … θυσίες στην εργονομία και προφανώς η HUAWEI το γνωρίζει αυτό. Το Mate 50 Pro λοιπόν, έχει το μέγεθος και το βάρος που του επιτρέπουν όλα όσα «κουβαλάει» στο εσωτερικό του, χωρίς όμως να είναι υπερβολικό. Θα μπορούσε εύκολα κανείς να πει μάλιστα ότι με δεδομένο το τι μπορεί να κάνει φωτογραφικά και όχι μόνο, είναι ένα πιο λεπτό και πιο «ελαφρύ» Smartphone από το συνηθισμένο.

Αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι ότι το Mate 50 pro δείχνει όσο «ακριβό» και πολυτελές πρέπει, με τρόπο που δύσκολα έως … πολύ δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλο Smartphone ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Τα πάντα εύκολα και γρήγορα !

Η HUAWEI αναπτύσσει εδώ και χρόνια πλέον, το δικό της οικοσύστημα και κατάστημα εφαρμογών, με την ασφάλεια και τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό, είναι πάντα σωστά σχεδιασμένες για να λειτουργούν αποδοτικά στο Smartphone μας. Το HUAWEI App Gallery διαθέτει πλέον έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό δημοφιλών εφαρμογών, σε παγκόσμιο αλλά και Ελληνικό επίπεδο. Σε αυτές, περιλαμβάνονται επίσημα πλέον και οι εφαρμογές για κάθε μεγάλη Ελληνική τράπεζα, με την δυνατότητα μάλιστα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, στις τράπεζες που αυτό υποστηρίζεται μέσα από την εφαρμογή τους.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εύκολη και απλή λύση του G Space για όσους αναζητούν συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν υπάρχει τρόπος να την… βρουν αλλού. Η εφαρμογή του G Space που επίσης μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς στο HUAWEI App Gallery, δημιουργεί έναν δεύτερο “εικονικό” χώρο μέσα στο Smartphone μας, και σε αυτόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το google account μας και να έχουμε πρόσβαση στο Play Store και όλες τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε.

Τέλος, το Petal Search, η μηχανή αναζήτησης που έχει αναπτύξει η HUAWEI μας προσφέρει μια ακόμα πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Αναζητά εύκολα και γρήγορα, μέσα από ένα σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν (ακόμα) στο HUAWEI App Gallery. Μάλιστα, γνωρίζει ποιες θα εγκαταστήσουμε στο HUAWEI Smartphone μας, και φροντίζει να μας ενημερώσει για ποιες από αυτές υπάρχει νεότερη έκδοση ώστε να μας κατευθύνει για να τις αναβαθμίσουμε.

Η οθόνη όπως πρέπει να είναι.

Η HUAWEI γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν είναι οι αριθμοί αυτοί που τελικά καθορίζουν την πραγματικά ευχάριστη εμπειρία στην καθημερινή χρήση. Αυτό που έχει σημασία πάντα, είναι το τελικό αποτέλεσμα, και το πως η οθόνη ενός Smartphone μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα χρειάζεται ο  ιδιοκτήτης του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για την οθόνη του Mate 50 pro δεν έχει επιλέξει το κορυφαίο AMOLED Panel που θεωρεί κανείς δεδομένο στην κατηγορία τιμής του. Απλά δεν το «φωνάζει» περισσότερο από όσο πρέπει.

Έτσι λοιπόν, η οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 6.7 ιντσών, και ονομαστική ανάλυση 2616×1212 pixels. Σαν νούμερο μπορεί εύκολα κανείς να πει απλά ότι δεν είναι τόσο «υψηλό» και εντυπωσιακό όσο σε συσκευές του ανταγωνισμού του. Θα … χάσει όμως το νόημα που είναι προφανώς ότι η οθόνη αυτή, έχει την ευκρίνεια και την λεπτομέρεια απεικόνισης που πρέπει και που ξεπερνά το συνηθισμένο του FullHD+.

Είναι εύκολο να αναζητήσει τα πόσα διαφορετικά επίπεδα προσαρμογής έχει ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης του, που στην πράξη μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 120, 90 και 60Hz ανάλογα με την περίπτωση. Είναι ακόμα πιο εύκολο όταν άλλες εταιρείες για εμπορικούς λόγους εστιάζουν στο αν μπορεί μια οθόνη να «κατέβει» στο 1Hz χωρίς όμως να δίνουν λεπτομέρειες για το πότε πραγματικά γίνεται αυτό (αν γίνεται) και το τι τελικά οφέλη έχει σε κατανάλωση ενέργειας.

Με την διαφορά από τα 60 στα 120Hz να είναι μικρότερη από 10% στην συνολική απόδοση της μπαταρίας, είναι πραγματικά ένα «σοβαρό» ερώτημα αν αξίζει την θυσία με αντάλλαγμα το τι παραχωρεί κανείς σε ομαλότητα, αμεσότητα και ευχάριστη χρήση του Smartphone του.

Είναι ακόμα πιο εύκολο να εστιάσει κανείς σε ένα «νούμερο» που δείχνει το θεωρητικό μέγιστο επίπεδο του φωτισμού μιας οθόνης. Είναι όμως πιο δύσκολο να διακρίνει ότι συνήθως αυτό το νούμερο έρχεται με πολύ σημαντικές προϋποθέσεις. Όπως το ότι πάντα αναφέρεται σε ένα μικρό ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της οθόνης, και πάντα στην προβολή αποκλειστικά άσπρου χρώματος. Οι τεχνικοί περιορισμοί πίσω από αυτά, είναι και πολύπλοκοί αλλά και φυσικά λιγότερο εμπορικά… ελκυστικοί.

Είναι όμως εύκολο και εδώ στην πράξη, να δει κανείς απλά την οθόνη του Mate 50 pro για να διαπιστώσει ότι κάνει την δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο. Δεν έχει σημασία το μέγιστο θεωρητικό νούμερο που ποτέ δεν μπορεί κανείς να φτάσει χειροκίνητα. Έχει όμως σημασία η οθόνη να είναι φωτεινή και άνετη στη χρήση κάτω από το φως του ήλιου και σε όλες τις συνθήκες. Αυτό η οθόνη του Mate 50 Pro το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, έχει πάντα σημασία θεωρητικά και πρακτικά να γνωρίζει κανείς και να θέλει το Smartphone του να έρχεται με μια χρωματικά όσο το δυνατόν πιο «ικανή» οθόνη. Αυτή του Mate 50 Pro προφανώς και έρχεται με την πιστοποίηση για προβολή HDR περιεχομένου, και με 10-bit χρωματικό εύρος.

Η εγκοπή που υπάρχει αλλά ξεχωρίζει.

Στο πάνω άκρο της οθόνης του, το Mate 50 Pro έχει ένα… Notch που για τα δεδομένα του 2022 μπορεί και να «ξενίσει» κάποιον. Όμως με δεδομένο το τι έχει στο εσωτερικό του, είναι περισσότερο από απλά δικαιολογημένη η ύπαρξη του.

Αρχικά, έχει δύο διαφορετικές κάμερες, με την μια από αυτές να έχει και ονομαστική ανάλυση στα 60mp αλλά και έναν υπερ ευρυγώνιο φακό σχεδιασμένο για Selfie φωτογραφίες με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο.

Έχει όμως και το σύνολο των αισθητήρων που επιτρέπουν στο mate 50 pro να αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει την δυνατότητα ξεκλειδώματος με το πρόσωπο αυτό, με ασφάλεια και αξιοπιστία που δεν υπάρχει σε Android Smartphones. Εξαίρεση εδώ αποτελούν τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας σειράς.

Μια κάμερα από το μέλλον, και δύο ακόμα που ξεχωρίζουν.

Όσο και αν είναι κορυφαίο σε κάθε άλλο τομέα, το Mate 50 Pro θα παραμένει ξεχωριστό για την βασική κάμερα από τις τρεις συνολικά που έχει στο πίσω μέρος του. Αυτή, είναι η μοναδική κάμερα που έχει έναν φακό με μεταβαλλόμενο διάφραγμα που μπορεί να πάρει δέκα διαφορετικές τιμές ανάλογα με την περίπτωση και τις συνθήκες.

Είναι τεχνικά και μηχανικά, κάτι που μέχρι σήμερα καμία εταιρέια δεν έχει καν… προσπαθήσει να δημιουργήσει για κάποιο Smartphone της. Όσο και αν θέλει να εστιάσει στις φωτογραφικές του δυνατότητες. Στον κόσμο των φωτογραφικών μηχανών, είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός φακού, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πως μπορεί να τον «εκμεταλλευτεί» κανείς στη φωτογραφική του μηχανή.

Τα δέκα διαφορετικά «σημεία» στα οποία μπορεί να κρατήσει το κλείστρο της κάμερας του το Mate 50 pro είναι χρήσιμα με διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο «απλός» και άμεσα χρήσιμος, είναι ότι μπορεί να αλλάξει η τιμή ανάλογα με τα επίπεδα φωτισμού στο χώρο που βγάζουμε μια φωτογραφία. Προφανώς και ένα όσο το δυνατόν πιο «ανοιχτό» και φωτεινό διάφραγμα είναι η εύκολη λύση, και αυτή που υιοθετεί σχεδόν κάθε εταιρεία. Όμως ένα διάφραγμα αυτού του είδους έχει και μειονεκτήματα σε συνθήκες που η ικανότητα του να «περάσει» περισσότερο φως δεν είναι το βασικό κριτήριο.

Μειώνει το βάθος πεδίου, περιορίζει το πόσο ευρύ μπορεί να είναι το σημείο που θα εστιάσει η κάμερα, και ανάλογα με την περίπτωση, μειώνει και την οξύτητα στην τελική φωτογραφία.

Το να μπορεί να αλλάξει λοιπόν, είναι χρήσιμο με πρακτικό τρόπο, και η ύπαρξη της δυνατότητας αυτής μια ουσιαστική αλλαγή και «προσθήκη» στον τρόπο που βγάζει κανείς μια φωτογραφία. Για αυτόν που γνωρίζει πως να το εκμεταλλευτεί, η κάμερα του Mate 50 Pro είναι όπως είπαμε κάτι το μοναδικό στο είδος του.

Όμως, ένα Smartphone πρέπει να προσφέρει και την ευκολία στην φωτογραφία που θέλει κανείς στην καθημερινότητα του. Εκεί το mate 50 pro είναι απλά όσο «έξυπνο» πρέπει ώστε να γνωρίζει τα πλεονεκτήματα (και τυχόν μειονεκτήματα) κάθε διαφορετικής τιμής του διαφράγματος στον φακό, και να επιλέξει αυτό που χρειάζεται για να πετύχει μια φωτογραφία εκτός των άλλων και με ξεχωριστό «χαρακτήρα».

_cuva

Φυσικά, το f/1.4 που είναι και η πιο «ανοιχτή» τιμή που μπορεί να επιλέξει το Mate 50 pro για το διάφραγμα του φακού, είναι εντυπωσιακά.. .φωτεινό για φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες. Επειδή μια κάμερα έχει δύο τρόπους να αυξήσει την ευαισθησία της στο φως, η τιμή αυτή δίνει στην κάμερα του Mate 50 pro την επιλογή να αποφύγει την δεύτερη και λιγότερο αποδοτική επιλογή του να αυξήσει ψηφιακά την τιμή του ISO.

Επειδή το f/1.4 επιτρέπει στον φακό να «περάσει» πολύ περισσότερο φως από το συνηθισμένο f/1.8 ή και f/1.7 που έχουν τα περισσότερα Smartphones, ακόμα και με κάθε άλλο παράγοντα ίδιο και σταθερό, φυσικά, τεχνικά και ρεαλιστικά η κάμερα του Mate 50 pro μπορεί να βγάλει μια διαφορετική και συνολικά καλύτερη φωτογραφία.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Φυσικά, το μεταβαλλόμενο διάφραγμα δεν έρχεται «μόνο» του να λύσει όλα τα… προβλήματα στην φωτογραφία. Συνδυάζεται με OIS στον φακό της κάμερας, ο αισθητήρας έχει την αναμενόμενη ανάλυση των 50mp και μεγάλο φυσικό μέγεθος, και το Dual Pixel Auto focus που κάνει εύκολη και άμεση την εστίαση. Μάλιστα σε συνδυασμό με το Laser focus επιτρέπει στο Mate 50 Pro να εστιάζει με την βασική του κάμερα, πολύ πιο κοντά από ότι περιμένει κανείς και από αυτό που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει. Σαν…κερασάκι στην τούρτα, έχει και έναν RYYΒ αισθητήρα που επιτρέπει έτσι και αλλιώς, άσχετα από τον μοναδικό φακό της, την δυνατότητα να βλέπει έως και 40% καλύτερα επίπεδα φωτισμού.

Όμως, και η δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του Smartphone, ακόμα και αν «έρχεται» ουσιαστικά από το P50 pro δεν παύει να είναι κάτι έστω και… σχεδόν πλέον, μοναδικό στο είδος της. Έχει έναν αισθητήρα των 64mp που όμως έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν λειτουργεί με την τεχνική του Pixel binning, και δεν έχει ένα Quad Bayer φίλτρο που την «αναγκάζει» να βλέπει κάθε ένα από τα βασικά χρώματα ανά… τετράδα των ίδιων των φυσικών Pixels.

_cuva
_cuva
_cuva

 

Αυτό της δίνει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, στο να μπορεί να επιλέξει ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το συνολικό της πλάνο, και το Mate 50 pro το χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο αυτό. Το οπτικό zoom είναι στο 3.5Χ και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί την συνολική επιφάνεια του αισθητήρα.

Από εκεί και πάνω, και μέχρι το 7Χ, η κάμερα αυτή «περιορίζει» το πλάνο σε ένα μικρότερο κομμάτι του αισθητήρα, όσο αντιστοιχεί στο επίπεδο zoom που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια, κάνοντας Downscale την φωτογραφία στα 12mp χωρίς όμως να θυσιάζει πάντα στο ¼ την ανάλυση της, πετυχαίνει φωτογραφίες με λεπτομέρεια που είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή του συνηθισμένου ψηφιακού zoom.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Έχει όμως και αυτή έναν RYYΒ αισθητήρα με τα πλεονεκτήματα που αυτός έχει στα επίπεδα φωτισμού που μπορεί να δει, όπως και η βασική κάμερα του Mate 50 Pro. Έχει και OIS με το σύνολο των χαρακτηριστικών της να της δίνουν μια μοναδική απόδοση και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, η Τρίτη κάμερα του Mate 50 pro είναι και αυτή με τη σειρά της όσο κορυφαία περιμένει κανείς σε αυτό το είδος. Έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Έχει όνομαστική ανάλυση 13mp και Auto focus. Όπως πάντα, αυτό της δίνει την δυνατότητα και να εστιάζει πάντα εκεί που πρέπει, αλλά και να επιτρέπει στο mate 50 pro να βγάζει macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Ίσως ειναι η μοναδική κάμερα που ενώ έχει αναμενόμενα κορυφαία απόδοση, δεν ξεχωρίζει με κάποιον τρόπο από τον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία τιμής. Όμως όταν ένα Smartphone έχει δύο μοναδικές κάμερες, και δεν περιορίζεται σε αυτές αλλά προσφέρει και μια ακόμα που είναι «απλά» κορυφαία, δεν κάνει καμία παραχώρηση ποτέ και πουθενά.

Επιδόσεις Hardware

Το Mate 50 Pro δεν «ακολουθεί» τον ανταγωνισμό του σε επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν περιορίζεται σε παλαιότερο επεξεργαστή χρονολογικά, όσο και αν τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον να δει κανείς διαφορά σε απόδοση σε κάθε είδους χρήση.

Όμως ο Snapdragon 8+ Gen 1 στο εσωτερικό του, έρχεται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχουν σημασία. Το ένα είναι ότι συνδυάζει την κορυφαία του απόδοση με κατανάλωση ενέργειας που δεν περιορίζει το τι κάνει ο ιδιοκτήτης του Mate 50 pro με αυτό.

Το δεύτερο και πιο βασικό ίσως, είναι ότι η απόδοση αυτή έρχεται χωρίς υπερβολική παραγωγή θερμότητας. Αυτό επιτρέπει στο mate 50 pro να διατηρεί την απόδοση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να αυξάνεται ενοχλητικά η … ζέστη που νιώθει στο χέρι ο ιδιοκτήτης του.

Τώρα, ρεαλιστικά ποτέ και κανένα Smartphone και καμία εφαρμογή δεν έχει χρειαστεί ποτέ περισσότερα από 8GB διαθέσιμης μνήμης RAΜ. Αυτό σημαίνει και πρακτικά, πως ότι, και όσα και αν κάνει ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του Mate 50 pro ποτέ δεν θα περιοριστεί και δεν θα ενοχληθεί από την απόδοση του.

Ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια ποτέ δεν θα το φτάσουν στο όριο της απόδοσης του, όπως άλλωστε και κάθε άλλο Smartphone με αυτόν τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Ο συνδυασμός λειτουργικού συστήματος και γραφικού περιβαλλοντος.

Είναι γεγονός, ότι το Harmony OS λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει η HUAWEI έχει το… ενδιαφέρον του και φυσικά  την «ελευθερία» του ότι αποτελεί μια εναλλακτική από το συνηθισμένο. Είναι παρόλα αυτά επιλογή όμως της εταιρείας προς το παρόν να μην το διαθέτει σε καμία χώρα εκτός της Κίνας.

Είναι όμως λάθος να θεωρεί κανείς ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα για το Mate 50 Pro. Το EMUI  γραφικό περιβάλλον της HUAWEI, έχει το σύνολο των δυνατοτήτων, χαρακτηριστικών και εμφάνισης του Harmony OS με τις περιορισμένες προσαρμογές που πρέπει ρεαλιστικά να γίνουν για τις διαφορετικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και γενικότερα μη… Κινεζικής αγοράς.

Βασίζεται κανονικά στο Android λειτουργικό σύστημα της Google, και συγκεκριμένα στο Android 12. Είναι θεωρητικά πάντα, γεγονός και πάλι ότι πλέον υπάρχει το αμέσως επόμενο Android 13. Είναι όμως και ρεαλιστικά γεγονός ότι αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη επίσημα και σε μη δοκιμαστική έκδοση μόνο για τα Smartphones της ίδιας της Google και της σειράς Pixel. Χωρίς μάλιστα να είναι και… σίγουρο ότι η αντίστοιχα κορυφαία συσκευή κάθε άλλης εταιρείας, θα αναβαθμιστεί σε αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα. Όχι σε κάποια δοκιμαστική έκδοση με περιορισμένη διάθεση, αλλά στην τελική μορφή της.

Στην πράξη όμως, το mate 50 pro έρχεται με το EMUI 13 που φέρνει αλλαγές στην εμφάνιση και την χρηστικότητα, διατηρώντας όμως τον χαρακτήρα και την λογική δομή που παραδοσιακά έχει το γραφικό περιβάλλον της HUAWEI.

Μπαταρία.

Είναι εύκολο στην εποχή μας, να κρίνει κανείς την απόδοση που θα έχει η μπαταρία ενός Smartphone αποκλειστικά και μόνο από την χωρητικότητα της. Με το «συνηθισμένο» να είναι πλέον στις 5.000mAh είναι εύκολο λοιπόν να θεωρήσει κανείς ότι αυτή του Mate 50 Pro στα 4.700mAh είναι μικρότερη και άρα θα έχει έστω και λίγο κατώτερη απόδοση.

Όμως εδώ θα έχει… ξεχάσει ότι η HUAWEI ήταν η εταιρεία που δίδαξε στην κυριολεξία το πως το λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι έξυπνο και να διαχειρίζεται αποδοτικά τα πάντα. Από τους διαθέσιμους πόρους και τη σωστή κατανομή τους, στο να «ελέγχει» ποιες εφαρμογές θα εκτελούνται σε κατάσταση αναμονής και να περιορίζει την επιπλέον κατανάλωση που αυτό φέρνει.

Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα η μπαταρία του Mate 50 pro όχι μόνο δεν έχει «κατώτερη» απόδοση από αυτή των συσκευών του ανταγωνισμού του, αλλά με χαρακτηριστική άνεση ξεπερνάει αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός αυτός.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα Premium Smartphone που να μπορεί να φτάσει τις δύο ημέρες λειτουργίας σε έστω και λιγότερο έντονη χρήση. Μέχρι να δοκιμάσει όμως το Mate 50 pro. Είναι επίσης δύσκολο να φανταστεί ότι μπορεί να διαχειρίζεται όλα όσα «πρέπει» ώστε ακόμα και σε πιο απαιτητική χρήση να διατηρεί μια κατανάλωση που να του προσφέρει επίσης καλύτερη απόδοση από το συνηθισμένο.

Συμπέρασμα.

Το Mate 50 Pro είναι ένα μοναδικό στο είδος του Smartphone. Όχι μόνο για την καινοτομία της βασικής του κάμερας. Όχι μόνο επειδή είναι κορυφαίο όπως πρέπει και εκεί που πρέπει χωρίς να το «φωνάζει».

Είναι μοναδικό επειδή είναι το δημιούργημα μιας εταιρείας που όσο και αν προσπαθεί κανείς να την περιορίσει και να κάνει αδύνατη την προμήθεια όλων όσων χρειάζεται κάθε εταιρεία για να δημιουργήσει τα δικά της Smartphones, η HUAWEΙ όχι μόνο δεν αρκείται στο να ακολουθεί τον ανταγωνισμό, αλλά συνεχίζει να τον ξεπερνάει.

Με τρόπο μάλιστα που προσφέρει κάτι διαφορετικό και πραγματικά χρήσιμο, και όχι με τρόπο που να εντυπωσιάζει «στα χαρτιά» και να είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς στην πράξη τι προσφέρει. Μάλιστα, και με τρόπο που να είναι άμεσα ορατός στον καθένα, είτε θέλει είτε δεν θέλει, είτε ξέρει είτε δεν ενδιαφέρεται να μάθει πως να εκμεταλλευτεί την βασική του κάμερα. Το Mate 50 pro είναι ένα «έξυπνο» τηλέφωνο γιατι ακόμα και εκεί, θα το κάνει … μόνο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλα αυτά, είναι τόσο ξεχωριστά που κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στην HUAWEI ότι για μια ακόμα φορά μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει την αγορά. Να την οδηγήσει στην πιο ανταγωνιστική

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights