Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Pad Review: Ένα καθημερινό tablet.

Xiaomi Redmi Pad Review: Ένα καθημερινό tablet.

απο Kostas Gliatiotis

Τα τελευταία χρόνια, οι… καταστάσεις, έκαναν πιο απαραίτητο για καθημερινή χρήση ένα Tablet, για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που καλείται να καλύψει είναι περισσότερο «απλές» από τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει ένας φορητός υπολογιστής, και αυτό έχει σαν φυσικό αποτέλεσμα, τα περισσότερα Tablet που έχουν τύχη στην αγορά να έχουν αντίστοιχα και χαμηλότερο κόστος.

Η Xiaomi φαίνεται ότι το αναγνωρίζει αυτό, και παραδοσιακά εστιάζει στο να σχεδιάζει tablets που απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν με σχετικά χαμηλό κόστος να κάνουν όλα όσα χρειάζονται στην καθημερινότητα τους. Αρκεί να αντιλαμβάνονται και να έχουν… αποδεχθεί ότι δεν είναι σχεδιασμένο να αντικαταστήσει έναν φορητό υπολογιστή. Το Redmi Pad είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι σχεδιασμένο να ξεχωρίζει εξωτερικά, προκειμένου να μην δείχνει «φθηνό» μεταξύ άλλων, αλλά ταυτόχρονα να καλύπτει τους τομείς που έχουν σημασία.

Στη χώρα μας, η έκδοση του Redmi Pad με 128GB  διαθέσιμου χωρου, έστω και με 4GB RAM είναι διαθέσιμη στα 299 ευρώ. Ακριβώς στην τιμή που… πρέπει δηλαδή, προκειμένου να είναι μια λογική επιλογή για όποιον αναζητά μια συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη από ένα τηλέφωνο, αλλά όχι με κόστος που θα κάνει την επιλογή ενός φορητού υπολογιστή μια συνολικά καλύτερη λύση.

Σχεδιασμός.

Αν αγνοήσει κανείς το πίσω μέρος του Redmi Pad, και το σημείο όπου υπάρχει η μια και μοναδική κάμερα του, που έχει «μεταφερθεί» από τα Smartphones της εταιρείας, σε εμφάνιση και σχεδιασμό, θα εκτιμήσει το πως είναι συνολικά κατασκευασμένο. Η σωστή επιλογή της εταιρείας στην χρήση του αλουμινίου σαν υλικό για το σύνολο της επιφάνειας του, έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.

Αρχικά, έχει την αίσθηση πολυτέλειας στο χέρι, που ρεαλιστικά δεν μπορεί να «πετύχει» μια πλαστική επιφάνεια. Αυτό σε καθημερινή χρήση, σε μια συσκευή που είναι σχεδιασμένη να … μένει στα χέρια του ιδιοκτήτη της για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ιδιαίτερη σημασία. Έχει όμως και σαν δεύτερο πλεονέκτημα, την στιβαρότητα και ακαμψία που προφανώς έχει μια μεταλλική επιφάνεια. Στο πρακτικό κομμάτι, είναι πιο «δύσκολο» να λυγίσει είτε ελάχιστα με πίεση, είτε περισσότερο … κατά λάθος το Redmi Pad, και αυτό είναι επίσης σημαντικό εκτός των άλλων και για την αντοχή του σε βάθος χρόνου.

Εδώ η εταιρεία έχει κάνει και σωστή επιλογή στο να διατηρήσει το βάρος του σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, πάντα για τα δεδομένα ενός τάμπλετ. Στα 465 γραμμάρια, και μάλιστα με μια μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του όπως θα δούμε στη συνέχεια, είναι ιδιαίτερα εύκολο να το έχει κανείς μονίμως στα χέρια του χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Οθόνη.

Ο τομέας στον οποίο σωστά επίσης έχει δώσει σημασία η εταιρεία, είναι η οθόνη του Redmi Pad. Επειδή σε ένα τάμπλετ είναι αυτό που «βλέπει» κανείς συνεχώς μπροστά του (προφανώς) είναι πολύ εύκολο μια όχι όσο καλή χρειάζεται οθόνη να αλλάξει την συνολική εμπειρία προς το χειρότερο. Η οθόνη λοιπόν του Redmi Pad είναι ένα LCD Panel όπως είναι οικονομικά δυνατόν σε αυτή την κατηγορία, όμως ένα όσο το δυνατόν καλύτερο panel αυτού του είδους. Στις 10.65 ίντσες (η ακρίβεια της Xiaomi είναι… ενδιαφέρουσα εδώ) είναι όσο μεγάλη χρειάζεται, ενώ η ονομαστική της ανάλυση στα 2000×1200 pixels είναι όσο υψηλότερη χρειάζεται από το 1080Ρ προκειμένου το κομμάτι με τις πληροφορίες στο πάνω μέρος της και τα πλήκτρα χειρισμού στο κάτω μέρος να μην «αφαιρούν» από την ωφέλιμη επιφάνεια της.

Είναι και μια οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, που χωρίς να υπερβάλει, προσφέρει την ομαλότητα στην κύλιση και την αμεσότητα που πλέον πρέπει να έχει και ένα τάμπλετ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαφορά από μια οθόνη στα 120Hz δεν είναι ορατή σε καθημερινή χρήση, ακόμα και για όποιον αναμενόμενα πλέον έχει ένα τηλέφωνο με οθόνη αυτού του είδους. Εδώ μάλιστα δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να αλλάζει ο ρυθμός ανανέωσης, όμως προσαρμόζεται και «επιστρέφει» στα 60Hz όταν η οθόνη προβάλλει στατικό περιεχόμενο. Αυτό έτσι και αλλιώς έχει μικρή επίπτωση στην κατανάλωση ενέργειας από την οθόνη, και πόσο μάλλον σε αυτό το μέγεθος.

Όμως χρωματικά αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η οθόνη του Redmi Pad είναι όσο καλύτερη μπορεί για το είδος της. Με έντονα και ζωντανά χρώματα εκεί που «πρέπει» χωρίς να είναι υπερβολική, και με γωνίες θέασης που δεν αλλοιώνουν την απόδοση της με ενοχλητικό τρόπο. Άλλωστε ένα τάμπλετ σπάνια θα το χρησιμοποιήσει κανείς υπό γωνία, ακόμα όμως και όταν περισσότεροι από έναν, βλέπουν μια ταινία σε αυτό, δεν ενοχλεί η μικρή γωνία θέασης που αλλάζει.

Για αυτή τη χρήση, την προβολή ταινιών και κάθε είδους βίντεο, το Redmi Pad είναι μια… μοναδική στην κατηγορία του εμπειρία. Τα τέσσερα ηχεία του, έχουν την ένταση αλλά και την ποιότητα ήχου που πρέπει ώστε να συμπληρώνουν την εμπειρία με τον καλύτερο δυναό τρόπο. Η ένταση τους είναι μάλιστα υψηλότερη από ότι θα χρειαστεί κανείς σε εσωτερικό χώρο, κάτι που του δίνει την επιλογή να ακούσει άνετα αυτό που θέλει σε όλες τις συνθήκες.

Επιδόσεις / hardware

Στο εσωτερικό του Redmi Pad βρίσκεται ο λιγότερο «γνωστός» Helio G99 επεξεργαστής της Mediatek. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι οι επιδόσεις του είναι απλά ικανοποιητικές, και είναι ίσως το μοναδικό σημείο στο οποίο το τάμπλετ κάνει μια «παραχώρηση» προκειμένου να επιτευχθεί η συγκεκριμένη τιμή πώλησης. Χωρίς να είναι αργό σε καμία περίπτωση με τρόπο που να ενοχλεί στην καθημερινή του χρήση, έχει περιορισμούς στο … πόσα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του.

Εδώ είναι περιορισμός και τα 4GB RAM όπου αναμενόμενα αλλάζουν όχι το τι αλλά το πόσα μπορεί να κάνει κανείς ταυτόχρονα με το Redmi Pad. Οι εφαρμογές που είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι μπορεί να εκτελέσει με άνεση το τάμπλετ, «τρέχουν» ικανοποητικά γρήγορα, χωρίς ενοχλητική καθυστέρηση και στην εκκίνηση τους. Όμως το να είναι περισσότερες από μια ταυτόχρονα ενεργές είναι… δύσκολο για το Redmi Pad. Αυτό που ίσως πρέπει σύντομα να βελτιώσει η εταιρεία, είναι οι «επεμβάσεις» στο γραφικό περιβάλλον της που να κάνουν την ύπαρξη του σε ένα τάμπλετ πιο αποδοτική.

Συον τομέα του Gaming τώρα, η GPU στο εσωτερικό του Helio G99 έχει σχετικά περιορισμένη απόδοση, που καλύπτει τις απαιτήσεις «απλών» παιχνιδιών. Το Redmi Pad δεν είναι σχεδιασμένο άλλωστε για απαιτητική χρήση αυτού του είδους, και για τα παιχνίδια που είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι μπορεί να παίξει σε ένα Ταμπλετ αυτής της κατηγορίας τιμής, είναι σίγουρα ικανοποιητικό.

Μπαταρία.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Redmi pad είναι χωρίς αμφιβολία η μπαταρία που έχει στο εσωτερικό του. Με χωρητικότητα 8.000mAh είναι ιδιαίτερα «μεγάλη» ώστε σε συνδυασμό με την περιορισμένη κατανάλωση του Hardware του, να προσφέρει πραγματικά καλούς χρόνους λειτουργίας. Η προβολή ταινιών και κάθε είδους βίντεο, αφαιρεί λιγότερο από 10% για κάθε μια ώρα χρήσης, ακόμα και όταν χρησιμοποιεί κανείς streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και το Disney Plus.

Σε Browsing και social media χρήση, η κατανάλωση είναι ακόμα χαμηλότερη, με αποτέλεσμα το Redmi Pad να μπορεί να προσφέρει με άνεση περισσότερο από τρεις ημέρες χρήσης. Αυτό με δεδομένο ότι ένα tablet «περνάει» πολλές ώρες σε κατάσταση αναμονής, και δεν είναι κάτι που χρησιμοποιεί κανείς με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο… συχνά όσο το Smartphone του.

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, είναι ο ρυθμός με τον οποίο φορτίζει το Redmi Pad. Στα 18W φόρτισης που υποστηρίζει, η μπαταρία χρειάζεται μερικές… ώρες για να φορτίσει πλήρως. Αυτό και πάλι είναι βέβαια λιγότερο «σημαντικό» αφού η μισή μπαταρία ή ακόμα και το 30% είναι περισσότερο από όσο χρειάζεται κανείς για μια ημέρα χρήσης. Απλά αν δοκιμάσει να το φορτίσει πλήρως ενώ έχει αδειάσει η μπαταρία του, θα πρέπει να …. Περιμένει αρκετά.

Συμπέρασμα.

Το Redmi Pad «γνωρίζει» πολύ καλά σε τι κοινό απευθύνεται. Για αυτούς που αναζητούν ένα λογικό σε κόστος Ταμπλετ που δεν κάνει κάποια «θυσία» για να πετύχει την τιμή αυτή, και το χρειάζονται για αυτά που ρεαλιστικά έχει νόημα να κάνει κάποιος στην καθημερινότητα του με μια συσκευή αυτού του είδους.

Ακόμα και αν τα 4GB RAM είναι ένας περιοριστικός παράγοντας, με δεδομένο το ότι δεν είναι σχεδιασμένο για πιο … επαγγελματική και απαιτητική χρήση, δεν δημιουργούν κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Η οθόνη του αποζημιώνει πλήρως με την απόδοση της, το μέγεθος αλλά και τη φωτεινότητα που την κάνει πρακτική ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Ίσως το γραφικό περιβάλλον να μην είναι όσο προσαρμοσμένο θα μπορούσε στην μεγαλύτερη οθόνη ενός ταμπλετ, αυτό όμως είναι δυστυχώς… συνηθισμένο στον χώρο του Android.

Σε κάθε περίπτωση, η Xiaomi με το Redmi Pad, φροντίζει να καλύψει τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, στην κατηγορία τιμής που έχει πραγματικά νόημα να επιλέξει κανείς ένα tablet για να καλύψει τις ανάγκες του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights