Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ To Vivo X90 Pro+ έρχεται με τεχνικά κορυφαίες κάμερες

To Vivo X90 Pro+ έρχεται με τεχνικά κορυφαίες κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Το μέχρι και σήμερα κορυφαίο φωτογραφικά και όχι μόνο Vivo X80 pro ήταν το πρώτο Smartphone της εταιρείας, που και επίσημα στη χώρα μας έδειξε τι μπορεί να κάνει η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα, ήρθε η … ώρα για την Vivo να παρουσιάσει την νέα κορυφαία της σειρά, x90 και το “καλύτερο” από τα καλύτερα X90 Pro+ έρχεται με ένα ΣΥΝΟΛΟ καμερών που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Smartphone (μέχρι σήμερα τουλάχιστον!)

Η βασική κάμερα του X90 Pro+ χρησιμοποιεί τον μοναδικό για το μέγεθος του, ΙΜΧ989 αισθητήρα της Sony, που παρότι δεν αποτελεί “αποκλειστικότητα” για την Vivo, έρχεται με αλλαγές που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την απόδοση του. Αρχικά χρησιμοποιείται ένας γυάλινος φακός πάνω από τον αισθητήρα αυτό, κάτι που σπανίζει δυστυχώς στην αγορά των Smartphones. Ο γυάλινος αυτός φακός έχει για μια ακόμα φορά την T* επίστρωση της ZEISS που μειώνει την παραμόρφωση και την διάθλαση του φωτός, ενώ η συνεργασία με την Vivo συνεχίζει να προσφέρει τα διαφορετικά χρωματικά modes που επίσης γνωρίσαμε στο x80 pro.

Όμως σε πλήρη αντίθεση με τις περισσότερες, αν όχι όλες τις προτάσεις του ανταγωνισμού του, το X90 Pro+ δεν αρκείται σε μια κορυφαία βασική κάμερα. Έχει άλλες τρεις στο πίσω μέρος του, που η κάθε μια ξεχωρίζει για τις ικανότητες της, ενώ όλες έχουν επίσης την T* επίστρωση της ZEIS στον φακό τους. Η περισκοπική κάμερα έρχεται με αισθητήρα των 64ΜΡ και προσφέρει 3.5Χ οπτικό ζουμ που μπορεί να φτάσει ψηφιακά έως και 100Χ (όπως πάντα, κυρίως για λόγους μάρκετινγκ). Υπάρχει μια ακόμα όμως κάμερα που είναι περισσότερο χρήσιμη σε πορτραίτα αφού τα χαρακτηριστικά της “βολεύουν” αυτό το είδος φωτογραφίας. Με τον ΙΜΧ758 αισθητήρα της Sony στα 50ΜΡ που έχει μάλιστα ένα ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμα στον φακό του στο f/1.6. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η βασική κάμερα του X90 Pro+ όπως και οι δύο που αναφέραμε, έχουν μηχανική σταθεροποίηση (OIS) στον φακό τους.

Τέλος, προφανώς η εταιρεία δεν έχει “ξεχάσει” και την Ultra wide camera, με έναν επίσης νέο αισθητήρα των 48ΜΡ και συγκεκριμένα τον ΙΜΧ598 και πάλι της Sony. Εδώ το οπτικό πεδίο του φακού της κάμερας είναι στις 114 μοίρες, ενώ έχει δοθεί έμφαση στο να μην αλλοιώνει τα σχήματα σε κάθε φωτογραφία.

 

Όσο τεχνικά εντυπωσιακές είναι όμως οι κάμερες του X90 Pro+, προφανώς και η εταιρεία δεν ξεχνά την παράδοση που έχει στο πως το Smartphone … επεξεργάζεται τα δεδομένα από αυτές. Στο εσωτερικό του υπάρχει Το Vivo 2 ISP, ένα ξεχωριστό ολοκληρωμένο, που σε συνδυασμό με τον Snapdragon 8 Gen 2 επεξεργαστή της Qualcomm, διαχειρίζεται την λειτουργία του HDR, περιορίζει τον ψηφιακό θόρυβο αλλά χρήσιμοποιεί και την “τεχνητή” νοημοσύνη για να πετύχει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία σε όλες τις συνθήκες και με όλες τις κάμερες του X90 Pro+.

Φυσικά, το κορυφαίο από τα νέα μοντέλα της εταιρείας, δεν ξεχνά και βασικούς τομείς όπως είναι η οθόνη. Εδώ το X90 Pro+ έρχεται με ένα LTPO 4.0 AMOLED Panel με ρυθμό ανανέωσης (προφανώς) στα 120Hz και διαγώνιο 6.78 ίντσες. Στο εσωτερικό του η εταιρεία για μια ακόμα φορά έχει τοποθετήσει ένα πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος αισθητήρα αποτυπωμάτων για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Η ίδια η οθόνη, έχει υποστήριξη για προβολή HDR περιεχομένου αλλά έρχεται και με υποστήριξη για το διαφορετικό Dolby Vision HDR πρότυπο, που δυστυχώς σπανίζει στον χωρο των Android Smartphones. Τέλος, η μέγιστη θεωρητική φωτεινότητα “ξεχωρίζει” με την σειρά της, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, φτάνει τα 1.800nits σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέραμε, το X90 Pro+ έρχεται με τον νεότερο Snapdragon 8 gen 2 επεξεργαστή της Qualcomm. Αναμενόμενα μάλλον, αυτός φέρνει βελτιώσεις σε απόδοση αλλά και κατανάλωση ενέργειας, πάντα σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Μάλιστα εδώ η Vivo χρησιμοποιεί στο X90 Pro+ μια ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια για την “ψύξη” του επεξεργαστή, ενώ τον συνδυάζει με 12GB RAM σε όλες τις εκδόσεις και με 256 ή 512GB διαθέσιμου χώρου.

Δυστυχώς, προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει κάνει ξεκάθαρο ποιες εκδόσεις του Χ90 θα κυκλοφορήσουν εκτός Κίνας, και τι χαρακτηριστικά θα έχει κάθε μια από αυτές. Οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον ένα μοντέλο της σειράς να έρχεται και επίσημα στη χώρα μας παρόλα αυτά, τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights