Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η επόμενη γενιά των Foldables της OPPO

Η επόμενη γενιά των Foldables της OPPO

απο Kostas Gliatiotis

Την δεύτερη ημέρα συνεχόμενων παρουσίασεων νέων τεχνολογιών και όχι μόνο, η OPPO έκανε επίσημη την ύπαρξη δύο διαφορετικών Foldable smartphones της. Το καθένα εστιάζει σε ένα διαφορετικό κομμάτι της συγκεκριμένης κατηγορίας, και επιβεβαιώνει την “δέσμευση” της εταιρείας να συνεχίσει την ανάπτυξη σε αυτό!

Το OPPO Find N2 όπως δηλώνει και η ονομασία του, είναι η λογική συνέχεια του πρώτου foldable smartphone της εταιρείας. Βελτιώνει αναμενόμενα όλα όσα “πρέπει” για να είναι ουσιαστικά καλύτερο. Αρχικά, η εταιρεία νιώθει υπερήφανη δικαίως για τον νέο μηχανισμό που έχει σχεδιάσει για το αναδιπλούμενο κομμάτι του τηλεφώνου. Προκειμένου να μειώσει εκτός των άλλων και το βάρος του Find N2. Χωρίς μάλιστα να αναφέρει συγκεκριμένους ανταγωνιστές, προφανώς τονίζει ότι επιτρέπει και στην εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη να μην “δείχνει” το σημείο που διπλώνει.

Η εσωτερική, και προφανώς σαν αποτέλεσμα και η εξωτερική οθόνη του Find N2 συνεχίζει την λίγο διαφορετική λογική του πρώτου μοντέλου της σειράς. Η εταιρεία δηλώνει ευθέως ότι θεωρεί πως το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, χρησιμοποιεί κυρίως την εξωτερική οθόνη σε ένα foldable smartphone, και εστιάζει στο να έχει αυτή μια πιο “συνηθισμένη” αναλογία πλευρών. Αυτό την κάνει πιο… τετράγωνη από το συνηθισμένο, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και διαφορετική αναλογία πλευρών για την πιο “ultrawide” εσωτερική του οθόνη.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία στο OPPO Find N2, έχει διατηρήσει τον snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστή της qualcomm στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. Ο πρώτος είναι ότι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός foldable smartphone διαρκεί περισσότερο, κάτι που προφανώς έκανε αδύνατη χρονικά την χρήση του νεότερου snapdragon 8 gen 2. Ο δεύτερος σύμφωνα με την OPPO είναι ότι η “ενσωμάτωση” του δικού της marisilicon Y ολοκληρωμένου, επίσης απαιτεί επιπλέον χρόνο. Παρόλα αυτά, προφανώς και η απόδοση του παραμένει κορυφαία, και στις περισσότερες αν όχι όλες τις περιπτώσεις, υψηλότερη από αυτή που χρειλάζεται κανείς σε καθημερινή χρήση.

Τέλος, οι κάμερες του OPPO Find N2 συνεχίζουν να είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρίας με την Ηasselblad, με αναβαθμισμένη εκτός των άλλων βασική από αυτές. Χρησιμοποιεί τον νεότερο IMX890 αισθητήρα της Sony με ονομαστική ανάλυση 50mp, ο οποίος παρότι διατηρεί το φυσικό μέγεθος στο 1/1.56 της ίντσας έχει βελτιωμένη συνολική απόδοση και λειτουργία του HDR.

OPPO Find N2 Flip

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχει το δεύτερο foldable smartphone που παρουσίασε η εταιρεία, το OPPO Find N2 Flip. H ονομασία του δείχνει εκτός των άλλων και το διαφορετικό “είδος”, με την εταιρία να ακολουθεί πρακτικά την πορεία που ξεκίνησε η Motorola και συνεχίζει επιτυχημένα η Samsung.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι το OPPO Find N2 Flip θα έρθει επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας, και είναι το πρώτο Foldable smartphone της εταιρίας που θα “βγει” εκτός Κίνας. Αυτό δείχνει ταυτόχρονα και το πόσο πιστεύει η εταιρεία στην επιτυχία του, αλλά και την έμφαση που δίνει στην συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Το OPPO Find N2 Flip ξεχωρίζει με τη σειρά του για περισσότερους από έναν λόγους. Ο πιο εμφανής είναι προφανώς η εντυπωσιακά μεγάλη για αυτό το είδος, εξωτερική του οθόνη. Στις 3.6 ίντσες είναι χαρακτηριστικά μεγαλύτερη από την οθόνη του flip 4 της Samsung, αλλά και του νεότερου Motorola Razr 2022. Οι διαφορετικοί τρόποι που θα την εκμεταλλεύεται, μένει να φανούν και στην πράξη, στο κατά πόσο θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες λειτουργίες, και ποιες θα είναι αυτές.

Ο δεύτερος είναι η ιδιαίτερα μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του, πάντα για τα δεδομένα ενός foldable smartphone με αυτό το σχεδιασμό. Στις 4.300 mAh είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη συσκευή του είδους αυτού, και σύμφωνα με την εταιρία προσφέρει διάρκεια “μιας ολόκληρης” ημέρας, που είναι και το ζητούμενο σε μια συσκευή στην κατηγορία του. Το ΟPPO Find N2 Flip έχει και αυτό τον ίδιο Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστή στο εσωτερικό του, σύμφωνα με την εταιρία για τους ίδιους λόγους όπως και το find N2.

Η OPPO αναφέρει ότι το Find N2 Flip θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2023, χωρίς όμως λεπτομέρειες για τις χώρες που θα “φτάσει”. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα μέσα στο διάστημα αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights