Αρχικη APPS / GAMES Τι πρέπει να προσέξετε στον κυβερνοχώρο για να μη χαλάσετε τη διάθεση σας κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο!

Τι πρέπει να προσέξετε στον κυβερνοχώρο για να μη χαλάσετε τη διάθεση σας κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο!

απο Kostas Gliatiotis

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ευτυχισμένη εποχή έχει ως παράδοση την προσφορά δώρων ως ένδειξη στοργής και αγάπης, καθώς και τη συνεύρεση με αγαπημένα πρόσωπα που δεν συναντάμε συχνά.

Είναι όμως επίσης, μια ιδιαίτερη εποχή και για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, καθώς εκμεταλλεύονται την έντονη αγοραστική κίνηση των ημερών για να εντείνουν τις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος, το ransomware, ακόμη και τη ρίψη κακόβουλου λογισμικού σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της φρενήρους περιόδου αγορών για τα τέλεια ή χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής, οι κυβερνοεπιθέσεις εντείνονται. Σύμφωνα με την Check Point Software, κατά την Prime Day της Amazon, για παράδειγμα, οι επιθέσεις που σχετίζονται με την αμερικανική εταιρεία αυξήθηκαν κατά 37% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Ιουνίου. Οι στρατηγικές κυμαίνονται από τη δημιουργία ιστοσελίδων που προσομοιώνουν εκείνες μιας άλλης εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, έως επιθέσεις ransomware.

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος παγκόσμιος εξειδικευμένος πάροχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θέλει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των διαδικτυακών αγοραστών να είναι προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις αγορές των δώρων τους.

Σύμφωνα με την έκθεση Brand Phishing της Check Point Software για το 3ο τρίμηνο του 2022, το phishing είναι επίσης σημαντικός παίκτης στις απάτες στο Διαδίκτυο και το τελευταίο τρίμηνο, η DHL, η εταιρεία παράδοσης δεμάτων, ήταν το brand που υπέστη τις περισσότερες προσπάθειες πλαστοπροσωπίας από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ισχυρότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μηνύματα και ανάλογες προσκλήσεις για εκπληκτικές προσφορές.

Προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν με ασφάλεια και χωρίς ατυχίες, η Check Point Software παρέχει εδώ μερικές συμβουλές για μια ασφαλή εμπειρία αγορών:

  1. Αγοράζετε πάντα από μια αυθεντική και αξιόπιστη πηγή:πάντα να αναζητάτε τον σύνδεσμο στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που σας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος κειμένου, καθώς είναι δυνητικά επικίνδυνοι επειδή πολλοί εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προσπαθούν να ψαρέψουν μέσω αυτών των καναλιών.
  2. Να γνωρίζετε τα domains: οι εγκληματίες στονκυβερνοχώρο θα προσπαθούν πάντα να κάνουν τα domains που δημιουργούν για τις σελίδες που μιμούνται να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το πρωτότυπο, αλλά θα έχουν πάντα κάποια ορθογραφικά λάθη ή το όνομα θα είναι λάθος, οπότε δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα.
  3. Οι προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές θα είναι πάντα πολύ καλές για να είναι αληθινές:εάν μια προσφορά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, είναι πιθανώς απάτη, ακόμη περισσότερο αυτήν τη χρονική περίοδο που συνήθως δεν υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις. Μην παρασύρεστε από εκπληκτικά χαμηλές τιμές.
  4. Πάντα να ψάχνετε για την κλειδαριά:οι ασφαλείς ιστότοποι στο Διαδίκτυο έχουν τα γράμματα HTTPS στην αρχή του domain, σε αντίθεση με εκείνους που δεν είναι, οι οποίοι έχουν HTTP χωρίς τα τελικά “s”. Οι ιστότοποι HTTPS είναι εκείνοι που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.
  5. Έχετε λύσεις ασφαλείας τελικού σημείου:είναι απαραίτητο να τις έχετε για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθώς και για ιστότοπους όταν περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση αυτού του κακόβουλου λογισμικού στον υπόλοιπο εξοπλισμό ή υπολογιστές.
  6. Να είστε πάντα σε επιφυλακή για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης:οι εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εκτός εάν το έχετε ζητήσει μόνοι σας, οπότε αν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ζητά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο της εταιρείας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από εκεί.

«Όλοι θέλουμε να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα, να αγοράσουμε δώρα για εμάς, την οικογένεια και τους φίλους μας και να κάνουμε ήρεμες διακοπές, αλλά οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν κάνουν διακοπές και γι ‘αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ακόμη περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου», λέει η Κωνσταντίνα Κούκου, Cyber Security Specialist της Check Point Software Technologies . «Οι κυβερνοεπιθέσεις, όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις μας, συνεχίζουν να αυξάνονται, ειδικά γύρω από τέτοιες ειδικές εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα. Τόσο το ransomware όσο και το phishing είναι στην ημερήσια διάταξη για εταιρείες και ιδιώτες, οπότε κανείς δεν εξαιρείται από τον κίνδυνο».

Ακολουθήστε την Check Point σε:

Twitter: https://www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

Blog: https://blog.checkpoint.com

YouTube: https://www.youtube.com/user/CPGlobal

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/check-point-software-technologies

 

Σχετικά με την Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για εταιρικές επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο λύσεων της Check Point Infinity προστατεύει τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς από κυβερνοεπιθέσεις 5ης γενιάς με κορυφαίο στον κλάδο ποσοστό εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, ransomware και άλλων απειλών. Το Infinity αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες που παρέχουν ασυμβίβαστη ασφάλεια και πρόληψη απειλών V γενιάς σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα: Check Point Harmony, για απομακρυσμένους χρήστες, Check Point CloudGuard, για την αυτόματη ασφάλεια των clouds, και Check Point Quantum, για την προστασία των περιμέτρων του δικτύου και των κέντρων δεδομένων, όλα ελεγχόμενα από την πιο ολοκληρωμένη, διαισθητική ενοποιημένη διαχείριση ασφάλειας του κλάδου. Η Check Point προστατεύει πάνω από 100.000 οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights