Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Lenovo Yoga 9i: Μια διαφορετική αλλά πρακτική “ιδέα”

Lenovo Yoga 9i: Μια διαφορετική αλλά πρακτική “ιδέα”

απο Kostas Gliatiotis

Η Lenovo είναι γνωστό ότι δεν “επαναπαύεται” στην ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά των φορητών υπολογιστών, και αναπτύσσει συνεχώς νέες ιδέες. Μάλιστα, είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας γενικότερα, που δεν περιορίζεται στο να παρουσιάσει τις ιδέες αυτές προκειμένου να “τραβήξει” το ενδιαφέρον, αλλά φροντίζει να εστιάσει σε αυτές που τελικά μπορούν να φτάσουν στο στάδιο της παραγωγής και τελικά στα χέρια των καταναλωτών. Άλλωστε ήταν και η πρώτη που έφερε τις αναδιπλούμενες εύκαμπτες οθόνες στον χώρο των φορητών υπολογιστών, με το εντυπωσιακό Χ fold thinkpad, το οποίο συνεχίζει να ανανεώνει σε νεότερες εκδόσεις.

Μια ακόμα νέα “ιδέα” της εταιρείας, που παρότι έχει κάνει την εμφάνιση της και στο παρελθόν σε διαφορετική βέβαια μορφή, είναι πλέον έτοιμη για την κυκλοφορία της σε τελικό προϊόν, είναι και το Yoga 9i. Ένα laptop με δύο διαφορετικές οθόνες, η μια από τις οποίες βρίσκεται στο κάτω μισό του, στην θέση του παραδοσιακού… πληκτρολογίου. Με αυτόν τον τρόπο όμως, το Yoga 9i μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις που έχει ο καθένας. Προφανώς και μπορεί το κάτω μισό να το αφιερώσει στο εικονικό πληκτρολόγιο του,  το οποίο μάλιστα είναι και ιδιαίτερα γρήγορο στην απόκριση, ενώ ένα μεγάλο μέρος της οθόνης λειτουργεί σαν εικονικό trackpad. Ειδικά αυτό αποτελεί κάτι ενδιαφέρον και νέο, αφού μπορεί να… αλλάζει θέση με το πληκτρολόγιο στο πάνω ή κάτω μέρος της οθόνης.

Η Lenovo μάλιστα έχει αναπτύξει ένα σύνολο από δικές της εφαρμογές και υπηρεσίες προκειμένου να “πείσει” τα παραδοσιακά λιγότερο ευέλικτα windows 11 να υποστηρίξουν πλήρως τις επιλογές που προσφέρουν οι δύο διαφορετικές του οθόνες. Μια ακόμα “χρήσιμη” δυνατότητα είναι η προσθήκη διαφορετικών widgets στο κάτω μισό της οθόνης ή συντομεύσεων που μπορούν να αλλάζουν δυναμικά ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, μια δυνατότητα που προφανώς δεν υπάρχει σε ένα παραδοσιακό μηχανικό πληκτρολόγιο.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς και τις δύο οθόνες του Yoga 9i για να προβάλλει αυτό που θέλει, είτε σε οριζόντια είτε σε κάθετη μορφή. Μάλιστα είναι δύο διαφορετικά (προφανώς) OLED Panel, κάτι που κάνει το Yoga 9i ταυτόχρονα και το πρώτο laptop με δύο κανονικές οθόνες που χρησιμοποιούν τα σαφώς ανώτερα χρωματικά και τεχνικά αυτά panel.

Τέλος, όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, το Yoga 9i δεν είναι κάποιο “δοκιμαστικό” πρoίόν της εταιρείας. Είναι έτοιμο για την μαζική παραγωγή του, με την Lenovo να δηλώνει ότι θα ξεκινήσει να πωλείται στα μέσα της χρονιάς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights