Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HUAWEI Mate X3: Λεπτό, αδιάβροχο και Foldable

HUAWEI Mate X3: Λεπτό, αδιάβροχο και Foldable

απο Kostas Gliatiotis

Αν υπάρχει μια εταιρεία που έχει αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο από … την αρχή, ότι μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει κορυφαία Foldable smartphones, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η HUAWEI. Ακόμα λοιπόν, και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, άδικα προφανώς, η εταιρεία συνεχίζει να δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να την… εμποδίσει από το να κατασκευάζει εντυπωσιακά Smartphones σε κάθε κατηγορία. Για την κατηγορία των Foldables λοιπόν, το HUAWEI Mate X3 είναι ταυτόχρονα η νεότερη πρόταση της εταιρείας, και ένα εντυπωσιακό τεχνικά και όχι μόνο επίτευγμα.

Αρχικά, είναι το πρώτο Foldable smartphone της HUAWEI, και ρεαλιστικά ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, που έρχεται με πιστοποίηση IPX8 που το κάνει ανθεκτικό στο νερό, όχι όμως και τη σκόνη. Το δεύτερο έτσι και αλλιώς είναι μηχανκά και τεχνικά “αδύνατον” προς το παρόν. Είναι όμως και ένα εντυπωσιακά λεπτό και ελαφρύ foldable σε σημείο που δύσκολα ξεχωρίζει πλέον από μια … φυσιολογική κορυφαία πρόταση. Με βάρος μόλις 239 γραμμάρια, και πάχος…. 5,3 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτό.

Μάλλον αναμενόμενα όμως, εντυπωσιάζει και στο τεχνικό κομμάτι, με διαφορετικούς μάλιστα τρόπους. Οι δύο οθόνες του είναι προφανώς τεχνολογίας OLED, με την εξωτερική να είναι στις 6.4 ίντσες, με λογική αναλογία πλευρών και φυσικά ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Περισσότερο εντυπωσιακή είναι όμως τεχνικά η εσωτερική οθόνη των 7.85 ιντσών όταν είναι… ξεδιπλωμένη, αφού έχει προφανώς και αυτή 120Hz ρυθμό ανανέωσης αλλά και υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο στα 2496×2224 pixels.

Φυσικά, στον τομέα της φωτογραφίας, το Mate X3 δεν… απογοητεύει. Η βασική του κάμερα έχει έναν αισθητήρα στα 50mp με ένα διάφραγμα στο f/1.8 στον φακό της. Η Ultra wide κάμερα είναι στα 13Mp ενώ υπάρχει και μια κάμερα με 4.5Χ οπτικό zoom που δεν θεωρείται συνηθισμένη σε ένα foldable smartphone, με ανάλυση στα 12mp.

Τέλος, στο εσωτερικό του Mate X3 βρίσκεται ο Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστής της Qualcomm, σε μια ειδική 4G έκδοση του. Η διαθέσιμη μνήμη RAM είναι στα 12GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 256 ή 512GB με διαφορετική τιμή πώλησης προφανώς. Μάλιστα, παρότι η HUAWEI αρχικά δηλώνει ότι το Mate X3 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην Κίνα, υπάρχει μια πιθανότητα να το δούμε και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights