Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Lenovo ThinkPhone: Το πραγματικά επαγγελματικό smartphone

Lenovo ThinkPhone: Το πραγματικά επαγγελματικό smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Ο ορισμός “επαγγελματικό” smartphone είναι απόλυτα λογικό ότι μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον, είναι διαφορετικός για τον καθένα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένες “απαιτήσεις” και χαρακτηριστικά που θεωρούνται δεδομένα, όπως η αξιοπιστία, η αντοχή στο χρόνο και φυσικά το τεχνικό κομμάτι που εγγυάται ότι το smartphone θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις μας με ευκολία ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την Lenovo, όλα αυτά θεωρούνται με καλή πάντα έννοια… δεδομένα, και έχει φροντίσει να το αποδείξει αυτό σε κάθε κατηγορία προϊόντων που συμμετέχει, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα φημισμένα για την αντοχή, ποιότητα και πρακτικότητα τους, thinkpad laptops. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που το πρώτο (μετά από… χρόνια) smartphone που φέρνει το όνομα της Lenovo, ανήκει στην “Think” σειρά, έστω και αν η ονομασία του πρέπει να … δείχνει ότι πρόκειτια για ένα smartphone. Όμως γαι την lenovo, το thinkphone δεν είναι ένα συνηθισμένο smartphone.

Είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο όχι μόνο να προσφέρει όλα όσα θα χρειαστεί στην καθημερινότητα του ο επαγγελματίας και όχι μόνο, αλλά να συνδυάζει όλες τις δυνατότητες του και με μοναδκή ικανότητα “συνεργασίας” με τον υπολογιστή μας και όχι μόνο. Μάλιστα εδώ, προς τιμήν της Lenovo, η “σουίτα” της εφαρμογής Ready For, που αναλαμβάνει την σωστή συνεργασία του thinkphone με τον υπολογιστή μας, επίσημα δεν περιορίζεται σε laptops σχεδιασμένα μόνο από την ίδια. Όπως είναι όμως απόλυτα λογικό, η lenovo μπορεί να δοκιμάσει, να βελτιστοποιήσει και να διασφαλίσει την σωστή και αξιόπιστη λειτουργία όλων των δυνατοτήτων αυτών κυρίως με δικά της… μηχανήματα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ακριβώς προσφέρει το ThinkPhone σε συνεργασία με ένα Thinkpad μέσω της εφαρμογής ready for. Η ιδέα του να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές που βρίσκονται στο smartphone από την οθόνη του υπολογιστή δεν είναι προφανώς κάτι… νέο. Είναι όμως νέος ο τρόπος με τον οποίο το έχει “πετύχει” η lenovo με αυτόν τον σωστά ολοκλήρωμένο τρόπο. Κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο thinkphone, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οθόνη του laptop μας, και μάλιστα η κάθε μια στο δικό της ξεχωριστό παράθυρο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς, ότι η χρήση τους είναι ακόμα πιο… εύκολη ανάλογα με τις συνθήκες πάντα, ακόμα και σε σύγκριση με το ίδιο το Thinkphone.

Ταυτόχρονα, και η δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία του smartphone μας δεν είναι απαραίτητα κάτι “νέο”, όμως η δυνατότητα να το … βλέπουμε σαν μια ξεχωριστή μονάδα αποθήκευσης με τον ίδιο τρόπο όπως έναν σκληρό δίσκο, είναι διαφορετική και πιο πρακτική ειδικά στο πιο εξοικειωμένο κοινό. Όπως χρήσιμη είναι και η δυνατότητα χρήσης της κάμερας του Thinkphone από τον υπολογιστή μας, και μάλιστα όχι μέσα από κάποια συγκεκριμένη εφαρμιογή. Μπορεί λοιπόν κανείς να εκμεταλλευτεί την κάμερα του τηλεφώνου, στην εφαρμογή video κλήσεις που θέλει να χρησιμοποιήσει, και μάλιστα να… αλλάζει ανάμεσα στις διαφορετικές του κάμερες με ευκολία και με αξιοπιστία στην σύνδεση μεταξύ των συσκευών.

Επειδή όμως όπως είπαμε ήδη, το thinkphone ανήκει στην οικογένεια των thinkpad, πρέπει να είναι και κορυφαίο σε όλους τους τομείς. Η κατασκευή του από ανθρακόνημα στο πίσω μέρος, έχει και την μοναδική αίσθηση που προσφέρει σαν υλικό, αλλά και την αντοχή που χρειάζεται σε καθημερινή χρήση. Η προστασία της οθόνης με gorilla glass victus εγγυάται ότι και εκεί το thinkphone θα έχει την καλύτερη δυνατή “αντοχή”” που μπορεί να έχει η οθόνη ενός smartphone. Η πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη προσφέρει την ασφάλεια που πρέπει να έχει μια συσκευή από ατυχήματα με νερό και όχι μόνο.

Τεχνικά, το thinkphone ξεχωρίζει, ειδικά με κριτήριο την σημαντικά “χαμηλότερη” τιμή πώλησης σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. H AMOLED οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όμορφη και ζωντανή χρωματική απόδοση και πιο “φυσική” λειτουργία ανάλογα με τις ανάγκες. Οι κάμερες στο πίσω μέρος του είναι τεχνικά κορυφαίες για το είδος τους προκειμένου οι φωτογραφίες να μην είναι μια “παραχώρηση”, ενώ ο Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστής στο εσωτερικό του, έχει αποδείξει την αξιοπιστία αλλά και την “απόδοση” που μπορεί να προσφέρει.

Η προσέγγιση της Lenovo με το Thinkphone είναι αυτή που πρέπει να έχει η εταιρεία, σε μια αγορά που δυστυχώς η καινοτομία είναι πλέον κάτι “σπάνιο”. Ρεαλιστικά, το smartphone απευθύνεται κυρίως σε συγκεκριμένο κοινό πουτ μπορεί να εκτιμήσει και να εκμεταλλευτεί αυτά που προσφέρει. Αυτό όμως δεν αναιρεί σαν πλεονέκτημα ότι όλα τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα και χρήσιμα ακόμα και για λιγότερο επαγγελματική και πιο προσωπική καθημερινή χρήση. Μάλιστα ο τρόπος που μπορεί να το κάνει αυτό το thinkphone είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights