Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η επίσημη απάντηση της Vivo

Η επίσημη απάντηση της Vivo

απο Kostas Gliatiotis

Ακολουθώντας την δικαστική διαμάχη της Oneplus και της μητρικής της ΟΡΡΟ, πριν μερικές ώρες μια παρόμοια αλλά όχι ακριβώς ίδια απόφαση από ένα Γερμανικό περιφερειακό δικαστήριο, εκδόθηκε και για την Vivo με συγκεκριμένες όμως διαφορές αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα “αναφορά” όχι υπέρ της Nokia. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου λοιπόν, η Nokia κατέχει πατέντες απαραίτητες για την λειτουργία των smartphones σε 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, πατέντες για τις οποίες προς το παρόν δεν έχει έρθει σε κάποια συμφωνία για την χρήση τους με την Vivo.

Το πρώτο ενδιαφέρον σκέλος της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι αφορά μόνο πατέντες για 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, παρότι και πάλι τυπικά εμποδίζει την διάθεση των smartphones της Vivo, συγκεκριμένα μόνο στην αγορά της Γερμανίας. Η απόφαση παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν “διατάσσει” τον τερματισμό των πωλήσεων για τα smartphones της Vivo στην Γερμανική αγορά, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα και μια τέτοιου είδους απαγόρευση θα είχε ισχύ αποκλειστικά και μόνο στην Γερμανική αγορά.

Το δεύτερο ενδιαφέρον και πιο σημαντικό ίσως σκέλος της απόφασης, που δείχνει και την “πηγή” του προβλήματος, είναι ότι αναγνωρίζει πως η Nokia δεν θέτει δίκαιους όρους που δεν κάνουν διακρίσεις κατά της Vivo και τυχόν υπερ άλλων κατασκευαστών, δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι η Vivo αυτή που δεν είναι διατεθειμένη να έρθει σε συμφωνία για την χρήση τους.

Παρόλα αυτά, η Vivo έχει δώσει μια επίσημη απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι η ακόλουθη:

«Η vivo σέβεται πλήρως την πνευματική ιδιοκτησία και δεσμεύεται ως προς το να συνεχίσει να καινοτομεί Τεχνολογικά επενδύοντας εκτεταμένα σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια, η vivo έχει συνάψει συμφωνίες πολλαπλών αδειών με κορυφαίες εταιρείες. Διαπραγματευόμαστε με τη Nokia για την ανανέωση πολλαπλών αδειών χρήσης.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Nokia δεν έχει μέχρι στιγμής συμμορφωθεί, με την υποχρέωσή της να προσφέρει άδειες με όρους δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της μη-οριστικής απόφασης του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Mannheim, ετοιμάζουμε προσφυγή και θα αξιολογήσουμε τις περαιτέρω επιλογές.

Συνεχίζουμε παράλληλα να διαπραγματευόμαστε με τη Nokia, για την επίλυση του τρέχοντος ζητήματος με όρους δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις.

Η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη γερμανική αγορά παραμένει αμετάβλητη. Η vivo θα συνεχίσει να είναι περαιτέρω παρούσα στη Γερμανία και οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στις υπηρεσίες μας.

Στις επιχειρήσεις μας και στην λειτουργία εκτός Γερμανίας, δεν υπάρχει καμία επίδραση.»

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights