Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ OPPO A98 Review: Πολυτέλεια χωρίς κόστος

OPPO A98 Review: Πολυτέλεια χωρίς κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Η ΟΡΡΟ είναι γνωστή για την έμφαση που δίνει στην εμφάνιση, την πολυτέλεια και τις δυνατότητες που έχουν τα smartphones της και μάλιστα σε κάθε διαφορετική κατηγορία τιμής. Το Α98 5G είναι το νεότερο μοντέλο της εταιρείας που έρχεται επίσημα στη χώρα μας στη μεσαία κατηγορία τιμής, και παρότι ανήκει τυπικά στο άνω άκρο αυτής, φροντίζει με αυτά που προσφέρει, να αποτελεί μια σημαντικά διαφορετική πρόταση από το συνηθισμένο σε εμφάνιση και όχι μόνο.

Παρότι το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών, μεμονωμένα μπορεί να τα βρει κανείς σε οικονομοκότερες συσκευές άλλων εταιρείων, είναι το σύνολο που αποτελεί το Α98 5G που το κάνει να «ξεχωρίζει» για αυτά που προσφέρει.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο πλέον για την ΟΡΡΟ ότι η εξωτερική εμφάνιση και η πολυτέλεια είναι κάτι που περιμένει κανείς από την εταιρεία σε κάθε κατηγορία τιμής. Αυτό σημαίνει ότι και το Α98 5G ξεχωρίζει και με άνεση μάλιστα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Από την προσοχή στη λεπτομέρεια της συναρμολόγησης του, την εμφάνιση που θυμίζει σημαντικά πιο ακριβή συσκευή, μέχρι και τη «σοβαρότητα» που έχει στο μαύρο χρώμα της συσκευής που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή του.

Πιθανόν, στα χρήματα που κοστίζει, ένα πλαίσιο από μέταλλο και όχι πλαστικό να ήταν μια καλύτερη επιλογή, όμως ρεαλιστικά πλέον δυστυχώς αυτό … σπανίζει ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ο τρόπος που το πλαίσιο για τις κάμερες στο πίσω μέρος του έχει μια ασυνήθιστη αλλά μοναδική σχεδίαση, κάνει το Α98 5G να μην δείχνει «συνηθισμένο» κάτι που είναι το ζητούμενο για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Οθόνη.

Το Α98 5G έχει μια αρκετά μεγάλη σε μέγεθος και τεχνικά αυτό που περιμένει κανείς οθόνη. Στις 6.72 ίντσες προφανώς και είναι άνετη για κάθε είδους χρήση, έχει ονομαστική ανάλυση 2400×1080 pixels που είναι το αντίστοιχο του fullHD για οθόνη με αυτή την αναλογία πλευρών και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

Είναι όμως ένα LCD Panel, που πλέον σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι «συνηθισμένο» και οι περισσότεροι ανταγωνιστές του προσφέρουν σημαντικά ανώτερα χρωματικά AMOLED Panel στα δικά τους Smartphones. Παρότι είναι δύσκολο σε απλή καθημερινή χρήση να δει κανείς κάποια σημαντική διαφορά, οι περιορισμένες γωνίες θέασης που έχει ένα LCD Panel και μέχρι ένα σημείο ο φωτισμός της είναι δύο «μειονεκτήματα» που έρχονται σε μια οθόνη αυτής της τεχνολογίας.

Ίσως μεγαλύτερη … παράλλειψη είναι η απουσία υποστήριξης για προβολή HDR περιεχομένου, που παρότι είναι τεχνικά εφικτή σε ένα LCD Panel, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υποστηρίζεται από το hardware στο εσωτερικό του Α98 5G.

Τέλος, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι στο πλαϊνό μέρος του και στο πλήκτρο ενεργοποίησης αφού δεν μπορεί τεχνικά να ενσωματωθεί σε ένα LCD Panel. Παρόλα αυτά, είναι όσο γρήγορος και άμεσος περιμένει κανείς από ένα smartphone της ΟΡΡΟ και το σημαντικότερο είναι όπως πάντα ότι το Α98 5G «ξυπνάει» και γρήγορα την οθόνη του ώστε να είναι πραγματικά έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.

Κάμερες.

Το Α98 5G ξεχωρίζει από το συνηθισμένο στην κατηγορία του, με διαφορετικό τρόπο από ότι περιμένει κανείς σε ότι αφορά τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Η βασική κάμερα με τον αισθητήρα των 64ΜΡ έχει σαφώς καλή απόδοση για τα δεδομένα της, παρότι απουσιάζει η μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της που πλέον έχει αρχίσει και είναι πιο συνηθισμένη στα χρήματα αυτά.

Είναι όμως η «μικροσκοπική» κάμερα ή κάμερα/μικροσκόπιο που έχει το Α98 5G που είναι ταυτόχρονα και ασυνήθιστη και χρήσιμη με έναν απρόσμενο τρόπο. Μπορεί να … μεγενθύνει έως και 40 φορές ένα αντικείμενο που είναι πολύ κοντά μας, και να λειτουργήσει στην κυριολεξία σαν μικροσκόπιο. Με την κάμερα αυτή μπορεί να βγάλει κανείς μοναδικές φωτογραφίες και να… ανακαλύψει πως είναι από πολύ κοντά αντικείμενα που χρησιμοποιεί καθημερινά και όχι μόνο.

Επιδόσεις Hardware

΄Ισως ο μοναδικός τομέας όπου είναι δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς την επιλογή της ΟΡΡΟ για το Α98 5G είναι ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Ο snapdragon 695 της qualcomm είναι και παλαιότερος, και λιγότερο ισχυρός και μπορεί να τον βρει κανείς πλέον σε συσκευές με περίπου τα… μισά χρήματα από το Α98 5G.

Ακόμα και αν προφανώς αυτό από μόνο του δεν μπορεί να καθορίσει το πως είναι σε καθημερινή απόδοση, αφού η δουλειά που γίνεται σε επίπεδο λογισμικού από κάθε εταιρεία διαφέρει, είναι γεγονός ότι σε πιο απαιτητική χρήση, οι περιορισμοί του snapdragon 695 είναι … αισθητοί.

Ίσως περισσότερο «πρόβλημα» αποτελεί το ότι σε βάθος χρόνου θα είναι πιο δύσκολο για το Α98 5G να διατηρήσει μια αποδεκτή απόδοση, ανάλογα πάντα και με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας.

Παρόλα αυτά και εδώ, το Α98 5G έρχεται με 256GB διαθέσιμου χώρου και 8GB RAM, με το πρώτο να μην θεωρείται δεδομένο δυστυχώς στα χρήματα αυτά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του.

Μπαταρία.

Η μπαταρία του Α98 5G έχει την συνηθισμένη πλέον χωρητικότητα των 5.000mAh που σε συνδυασμό με το όχι ιδιαίτερα απαιτητικό ενεργειακά hardware στο εσωτερικό του, του προσφέρουν ιδιαίτερα καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εύκολο για το Α98 5G να βγάλει δύο ημέρες σχετικά απαιτητικής χρήσης, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσους αναζητούν μια συσκευή που δεν θέλουν να… αγχώνονται για το κάθε πότε θα τη φορτίσουν.

Η φόρτιση αυτή τώρα, αποτελεί κάτι στο οποίο η ΟΡΡΟ ξεχωρίζει ακόμα και σε αυτή την κατηγορία. Τα 67w ταχείας φόρτισης που υποστηρίζει το Α98 5G είναι απόλυτα ικανοποιητικός, αν όχι και ιδιαίτερα γρήγορος ρυθμός φόρτισης.

Συμπέρασμα.

Το Α98 5G δεν «στηρίζεται» στις επιδόσεις του για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του. Ούτε απαραίτητα συγκεκριμένα σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά του.

Είναι ένα «σύνολο» με την εμπειρία και την παράδοση που έχει η ΟΡΡΟ στο να σχεδιάζει κορυφαία ποιοτικά και σε εμφάνιση smartphones, με όλα όσα θα χρειαστεί ρεαλιστικά κάποιος στην καθημερινότητα του. Ακόμα και αν η τιμή πώλησης του είναι λίγο υψηλότερη από το ιδανικό, αυτό είναι κάτι που σχεδόν… βέβαια θα προσαρμοστεί πολύ σύντομα σε πιο λογικά επίπεδα από την εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights