Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nothing Phone 2 Review: Ακόμα καλύτερο, το ίδιο ξεχωριστό

Nothing Phone 2 Review: Ακόμα καλύτερο, το ίδιο ξεχωριστό

απο Kostas Gliatiotis

Η Nothing είναι μια νεά, και ρεαλιστικά μικρή σε μέγεθος εταιρεία. Η μοναδική της… ελπίδα για να πετύχει στην ιδιαίτερα σκληρη και ανταγωνιστική αγορά των Smartphones ήταν να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό από το συνηθισμένο. Το έκανε προφανώς αυτό με το πρώτο Nothing Phone 1, και με τρόπο που τελικά είχε επιτυχία, άσχετα με το αν κάποιος θεωρεί πρακτικά χρήσιμες τις διαφορές του σε όλους τους τομείς.

Όμως μια εταιρεία πρέπει προφανώς αρχικά να έχει διαθέσιμα περισσότερα από ένα μοντέλα, ενώ πρέπει συνήθως να προσφέρει και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικά σmartphone για όσους αναζητούν κάτι αντίστοιχο. Το Nothing phone 2 λοιπόν, είναι το νέο, συνολικά βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, καλύτερο αλλά και ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας. Οι αλλαγές που έχει κάνει η nothing είναι περισσότερες από όσες μπορεί να δει κανείς… διαβάζοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το smartphone όμως διατηρεί τον ξεχωριστό του χαρακτήρα που είναι και πάλι το ζητούμενο.

Σχεδιασμός.

Για αρκετούς διαφορετικούς λόγους, το Nothing Phone 2 δεν θα μπορούσε να είναι «υπερβολικά» διαφορετικό από το πρώτο μοντέλο της εταιρείας. Εκτός του ότι ο διαφορετικός σχεδιασμός και τα … LED στο πίσω μέρος του είναι αυτό που το κάνουν να ξεχωρίζει, θα πρέπει να διατηρήσει και την σχεδιαστική ταυτότητα που θέλει η εταιρεία να έχει.

Παρόλα αυτά, με δεδομένο και το ότι είναι ακριβότερο (και συνολικά καλύτερο) το Nothing Phone 2, πρέπει να είναι διαφορετικό στην αίσθηση που δίνει στο χέρι και όχι μόνο. Το πίσω μέρος του είναι πλέον κατασκευασμένο από διάφανο γυαλί που στις άκρες του και στο σημείο που συναντά το μεταλλικό πλαίσιο, έχει μια μικρή καμπύλη. Αυτό το κάνει να «κάθεται» πιο ευγενικά στο χέρι του ιδιοκτήτη του, και δίνει μια διαφορετική και πιο πολυτελή αίσθηση.

Το ίδιο το μεταλλικό πλαίσιο τώρα, είναι και πάλι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, εκτός των άλλων και λόγω του χαμηλότερου βάρους που έχει το συγκεκριμένο υλικό. Είναι και εδώ με κάποιο τρόπο πιο.. .στιβαρό σε σύγκριση με το πρώτo smartphone της εταιρείας, προκειμένου τελικά η αίσθηση να είναι όπως είπαμε συνολικά πιο «ποιοτική».

Η επιλογή της εταιρείας να είναι απόλυτα επίπεδη η οθόνη του Nothing Phone 2 είναι επίσης καλοδεχούμενη, και ο τρόπος που και πάλι «συναντά» το μεταλλικό πλαίσιο την κάνει να δείχνει και πιο πολυτελής. Εργονομικά δεν υπάρχει κανένα παράπονο από το Nothing Phone 2, και η επιλογή τα πλήκτρα για την ένταση να είναι στην αριστερή πλευρά του είναι καλοδεχούμενη, αφού κάνει πολύ πιο εύκολο να τα ξεχωρίσει κανείς από το πλήκτρο ενεργοποίησης.

Αν θα έπρεπε να έχει κάτι το smartphone στην κατηγορία που ανήκει πλέον, είναι πιστοποίηση για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. To IP54 υπόσχεται ότι αν πέσει νερό πάνω του μπορεί να το «αντέξει» χωρίς όμως την ίδια… σιγουριά.

Glyph Interface (Τα LED…)

Aυτό που κάνει και τα δύο smartphones της εταιρείας, διαφορετικά από κάθε άλλη συσκευή, είναι προφανώς τα πολλά και με διαφορετικό σχήμα LED στο πίσω μέρος τους, και κάτω από το διάφανο γυαλί. Για το νεότερο μοντέλο, η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες και πολύ μικρές αλλαγές στην εμφάνιση τους, έχει προσθέσει όμως αρκετούς διαφορετικούς τρόπους για να τα «εκμεταλλευτεί» κανείς.

Προφανώς και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, υπάρχουν προκειμένου να είναι χρήσιμα στο πίσω μέρος του Nothing Phone 2, και κανένας δεν είναι με κάποιο τρόπο «απαραίτητος». Όμως το να μπορεί να δει κανείς οπτικά ότι έχει μια ειδοποίηση με το τηλέφωνο του αθόρυβο, το να μπορεί να δει οπτικά μια αντίστροφη μέτρηση και ίσως ακόμα και το να βλέπει το πως γεμίζει η μπαταρία του smartphone του, είναι έξυπνες μικρές λεπτομέρειες που απλά κάνουν το Nothing Phone 2 διαφορετικό και με τον δικό του χαρακτήρα.

Η τεχνική διαφορά είναι ότι το smartphone μπορεί να τα ελέχγει με περισσότερη ακρίβεια, μπορεί πλέον να έχει διαφορετική ένταση στον φωτισμό τους, αλλά και να τον προσαρμόζει αυτόματα ανάλογα με τον χώρο γύρω μας. Αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο προκειμένου όταν το έχουμε σε ένα χώρο με χαμηλό ή καθόλου φωτισμό, να μας ειδοποιεί χωρίς να μας… ενοχλεί.

Οθόνη.

Η οθόνη του Nothing Phone 2 είναι ένας ακόμα τομέας όπου η εταιρεία έχει κάνει τις αλλαγές που «πρέπει» προκειμένου να είναι και καλύτερη αλλά και ταιριαστή στα χρήματα που κοστίζει. Το LTPO AMOLED Panel έχει δυνατότητα να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 1 και 120Hz, είναι σημαντικά πιο φωτεινό στα 1.600nits και ελάχιστα μεγαλύτερο στις 6.7 ίντσες.

Στην πράξη, η αυτόματη προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης λειτουργεί όπως πρέπει σε όλες τις συνθήκες. Κατεβαίνει στα 10Ηz όταν η οθόνη προβάλλει στατικό περιεχόμενο, κατεβαίνει και στο 1Hz στο Always On display, όπου έχει και νόημα να το κάνει. Αλλάζει αυτόματα σε 30, και 60Hz όταν προβάλλει βίντεο με 30 ή 60fps αντίστοιχα, και επανέρχεται άμεσα στα 120Hz αμέσως μόλις την… ακουμπήσει ο ιδιοκτήτης του Nothing Phone 2.

Η βελτιωμένη φωτεινότητα είναι καλοδεχούμενη και πάντα χρήσιμη, αφού κάνει την οθόνη σημαντικά πιο ευανάγνωστη σε εξωτερικό χώρο. Εδώ προφανώς και τα 1.600nits είναι το θεωρητικό μέγιστο σε ιδανικές συνθήκες και με την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, είναι όμως και χρήσιμο στην σωστή προβολη HDR περιεχομένου. Για την προβολή αυτή, το Nothing Phone 2 υποστηρίζει το HDR10+ και το HLG πρότυπο και αναγνωρίζεται σωστά από εφαρμογές όπως το Netflix. Θα μπορούσε να υπάρχει υποστήριξη και για το Dolby Vision HDR πρότυπο που είναι διαδεδομένο σε streaming πλατφόρμες, όμως μέχρι ένα σημείο είναι… δικαιολογήμένη η απουσία του με δεδομένο ότι πρέπει η Nothing να πληρώσει δικαιώμα χρήσης του στα Dolby Labs.

Για την χρωματική απόδοση συνολικά της οθόνης, το nothing phone 2 προσφέρει δύο διαφορετικές επιλογές, ανάμεσα σε ζωντανή και «φυσική» προβολή. Η ζωντανή απόδοση κάνει προφανώς πιο ευχάριστη συνολικά την οθόνη, χωρίς όμως να είναι υπερβολική και με κάποιο τρόπο να δείχνει λιγότερο «ρεαλιστική».

Τέλος, αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι καλύτερο, είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων. Προφανώς και για τεχνικούς λόγους είναι κοντά στο κάτω άκρο της οθόνης, χρειάζεται όμως περισσότερη… συνήθεια προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει κανείς άνετα. Εδώ ο αισθητήρας οπτικής τεχνολογίας, είναι όσο γρήγορος και αξιόπιστος μπορεί να είναι τεχνικά, χωρίς κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του.

Κάμερες.

Η επίσημη «εξήγηση» της εταιρείας για το ότι το Nothing Phone 2 δεν έχει ακόμα καλύτερες κάμερες, είναι μάλλον σωστή τεχνικά τουλάχιστον. Μια μεγαλύτερη σε φυσικό μέγεθος κάμερα, θα άλλαζε τον σχεδιασμό και την εμφάνιση του, αλλά και την «συμμετρία» που θέλει να διατηρήσει η εταιρεία. Το κατά πόσο αυτό είναι αποδεκτό σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι μέχρι ένα σημείο υποκειμενικό. Αντικειμενικά παρόλα αυτά, το Nothing Phone 2 μπορεί να βγάλει συνολικά καλύτερες φωτογραφίες σε σύγκριση με το πρώτο μοντέλο της εταιρείας.

Ο ΙΜΧ890 αισθητήρας της Sony, διατηρεί την ανάλυση των 50mp όπως και το φυσικό μέγεθος στο 1/1.56” όπως φυσικά και το dual pixel auto focus αλλά και την μηχανική σταθεροποίηση στον φακό του. Εκτός του ότι είναι τεχνικά νεότερος και βελτιωμένος, εκμεταλλεύεται και τις καλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας που έχει το ισχυρότερο hardware στο εσωτερικό του smartphone.

Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες με σημαντικά καλύτερο δυναμικό εύρος, πολύ καλύτερη λεπτομέρεια σε δύσκολα σημεία με σκιά και όχι μόνο, αλλά και λεπτομέρεια που δεν μπορούσε να «αποδόσει» το πρώτο smartphone της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές για μια κάμερα αυτού του είδους, και δεν αφήνουν κάποιο ρεαλιστικό παράπονο για την κατηγορία που ανήκει το nothing Phone 2.

Αντίστοιχα και σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, το διαφορετικό και πιο ισχυρό hardware δείχνει τα πλεονεκτήματα του. Η επεξεργασία του ψηφιακού θορύβου που είναι έτσι και αλλιώς χαμηλός, γίνεται πιο αποδοτικά προκειμένου οι φωτογραφίες να διατηρούν την λεπτομέρεια τους. Χρωματικά είναι ικανοποιητικές, με το nothing Phone 2 να διατηρεί σωστά την «θερμοκρασία» του φωτισμού ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Το δυναμικό εύρος θα μπορούσε παρόλα αυτά να είναι καλύτερο, και είναι ο μοναδικός τομέας όπου η εταιρεία μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόδοση αυτή.

Η δεύτερη ultrawide κάμερα είναι πρακτικά ίδια τεχνικά με αυτή του πρώτου μοντέλου της εταιρείας. Έχει και εδώ ανάλυση 50mp με έναν διαφορετικό προφανώς αισθητήρα, και συγκεκριμένα τον JN1 της Samsung, που είναι άλλωστε και ιδιαίτερα δημοφιλής για την απόδοση του σε συσκευές κάθε κατηγορίας τιμής.

Οι φωτογραφίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές και πάλι για μια κάμερα αυτού του είδους, με λεπτομέρεια που δεν μπορεί να έχει μια κάμερα με χαμηλότερη ανάλυση και ειδικά με ένα τόσο μεγάλο πλάνο. Το πλεονέκτημα είναι ότι στο βαθμό που είναι δυνατόν, διατηρούν χρωματικά και σε επίπεδα φωτισμού την απόδοση κοντά σε αυτή της βασικής κάμερας.

Επιδόσεις Hardware.

Το Nothing Phone 2 βρίσκεται κοντά στο άνω άκρο που μπορεί να «δικαιολογηθεί» η χρήση του Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του. Ρεαλιστικά , η απόδοση που αυτός έχει είναι μέχρι και σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, σημαντικά υψηλότερη από αυτή που θα χρειαστεί κανείς στην καθημερινότητα του. Μόνο το ότι «χρονολογικά» είναι πλέον παλαιότερος, μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα.

Το Nothing Phone 2, στην έκδοση που έρχεται επίσημα στη χώρα μας, έχει 256GB διαθέσιμου χώρου και 12GB RAM. Το σωστά σχεδιασμένο και όχι υπερβολικά απαιτητικό γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, κάνουν την λειτουργία του εντυπωσιακή σε απόκριση και ταχύτητα σε όλες τις περιπτώσεις.

Η κατανάλωση ενέργειας και η λογική παραγωγή θερμότητας είναι δύο ακόμα τομείς όπου το Nothing Phone 2 είναι σωστά σχεδιασμένο. Ο Snapdragon 8+ Gen 1 έχει έτσι και αλλιώς πολύ καλή απόδοση σε αυτόν τον τομέα, και εδώ η εταιρεία έχει «ρυθμίσει» σωστά την απόδοση του προκειμένου να διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα ακόμα και όταν αναμενόμενα ζεσταθεί περισσότερο.

Η θερμοκρασία στο πίσω μέρος του ποτέ δεν φτάνει σε ενοχλητικά επίπεδα, και με δεδομένη την καλή απόδοση και της μπαταρίας του, το Nothing Phone 2 είναι ιδιαίτερα ικανό και σε Gaming χρήση.

Μπαταρία

Το Nothing Phone 2 έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.700mAh. θεωρητικά είναι «μικρότερη» από το συνηθισμένο των 5.000mAh όμως ρεαλιστικά η διαφορά είναι μικρότερη από 10%. Αυτό σημαίνει ότι και η απόδοση της δεν είναι με κάποιο ρεαλιστικό τρόπο διαφορετική προς το «χειρότερο». Αν ένα smartphone με μπαταρία των 5.000mAh φτάσει στο τέλος της ημέρας με ένα 30% ακόμα διαθέσιμο, το nothing phone 2 με την ίδια χρήση θα φτάσει με 26-27% που δεν είναι καποια διαφορά που έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός αν κανείς το… προσπαθήσει συγκεκριμένα, η μπαταρία φτάνει με άνεση για κάθε είδους χρήση. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να έχει από 35 έως 25% ακόμα διαθέσιμο, που σε κάθε περίπτωση είναι αρκετό προκειμένου να μην υπάρχει «άγχος» ότι θα αδειάσει πριν το φορτίσει ο ιδιοκτήτης του.

Η φόρτιση πλέον στα 45W είναι ικανοποιητικά γρήγορη. Το ότι δεν περιλαμβάνει φορτιστή στην συσκευασία του το Nothing Phone 2 είναι προφανώς ενοχλητικό, το ότι υποστηρίζει όμως το USB Power Delivery πρότυπο και δεν περιορίζει την φόρτιση σε κάποιον φορτιστή της ίδιας της εταιρείας, είναι καλοδεχούμενο.

Συμπέρασμα.

Το Νοthing Phone 2 είναι το ίδιο διαφορετικό και με τον δικό του χαρακτήρα όπως και το πρώτο μοντέλο της σειράς. Είναι ταυτόχρονα και βελτιωμένο όσο πρέπει και εκεί που πρέπει ώστε να δικαιολογεί τα χρήματα του αλλά και να καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από αυτό.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σαν το δεύτερο προϊόν μιας εταιρείας, σε μια τόσο δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά όσο αυτή των Smartphones, δεν έχει κάποιο σημαντικό «πρόβλημα» ή μειονέκτημα. Το ότι δεν μπορεί να το θεωρήσει κάποιος κατώτερο από τον ανταγωνισμό του σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι άκρως εντυπωσιακό και σίγουρα ένα ακόμα κριτήριο επιλογής του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights