Η Oneplus είναι μια εταιρεία που έχει αποδείξει με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους ότι θέλει να… ξεχωρίζει από το συνηθισμένο, και το έχει πετύχει σε διαφορετικό αντίστοιχα βαθμό ανάλογα με την περίπτωση. Αναγνωρίζοντας τώρα, την συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή που έχουν τα foldable smartphones, και ρεαλιστικά τις όλο και καλύτερες πωλήσεις τους, ήταν αναμενόμενο ότι η εταιρεία θα κάνει κάποια στιγμή την είσοδο της και στη συγκεκριμένη αγορά.
Το Oneplus Open λοιπόν, είναι το πρώτο foldable smartphone της εταιρείας, και πραγματικά η ονομασία του είναι εκτός των άλλων η πιο… έξυπνη που θα μπορούσε να σκεφτεί, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι τελικά ξεχωρίζει μόνο για αυτή. Ακόμα και αν είναι βέβαια το πρώτο της Smartphone, η Oneplus ανήκει και επίσημα στην ΟΡΡΟ πλέον, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την δική της τεχνογνωσία και εμπειρία στην κατασκευή και σχεδιασμό συσκευών αυτού του είδους.
Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το oneplus Open δεν έχει τον δικό του χαρακτήρα, ενώ στην πράξη η εταιρεία έχει πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε με την πρώτη της προσπάθεια. Ακόμα και αν συγκρίνει κανείς το Open με αντίστοιχες προτάσεις από άλλες εταιρείες που έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και πιο… μακροχρόνια παρουσία σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία.
Σχεδιασμός.
Ένας από τους τρόπους που ξεχωρίζει το Oneplus Open και μάλιστα σε διαφορετικούς τομείς είναι ο συνολικός σχεδιασμός, η κατασκευή και συγκεκριμένες επιλογές που έχει κάνει η εταιρεία για να πετύχει το «σύνολο» αυτό.
Αρχικά, προφανώς και έχει φροντίσει ώστε ο μηχανισμός που διπλώνει τα δύο τμήματα και την οθόνη του, να είναι ότι καλύτερο μπορεί να σχεδιάσει (εδώ προφανώς σε συνεργασία με την ΟΡΡΟ…). Αυτό περιλαμβάνει και την απλοποίηση του με λιγότερα κινούμενα και συνολικά τμήματα προκειμένου να αυξηθεί η αξιοπιστία του αλλά και οι συνολικές του διαστάσεις στο εσωτερικό του Open.
Η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη την μέχρι πριν λίγο καιρό «αδυναμία» ενός πολύ συγκεκριμένου ανταγωνιστή της σε αυτόν τον τομέα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πως τα δύο τμήματα εφαρμόζουν μεταξύ τους όταν είναι κλειστό το Open. Παρότι όντως είναι πιο «σφιχτή» η εφαρμογή τους από το συνηθισμένο, ρεαλιστικά είναι μια διαφορά που για να την αντιληφθεί κανείς πρέπει να έχει δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές «γενιές» από foldable smartphones.
Ο ίδιος ο μηχανισμός τώρα όμως, έρχεται και με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην πράξη. Αρχικά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η οθόνη «διπλώνει» με τρόπο που της επιτρέπει να έχει μια σχεδόν … αόρατη εγκοπή στο κέντρο και στο σημείο που λυγίζει. Η οπτική πλευρά είναι περισσότερο θεωρητική, όμως η πρακτική πλευρά είναι αυτή που έχει σημασία. Το σημειο αυτό είναι πρακτικά αδύνατον λοιπόν να το αντιληφθεί κανείς με την αφή όταν περάσει το δάχτυλο από πάνω του και είναι μια λεπτομέρεια που κάνει ακόμα καλύτερη ρεαλιστικά την εμπειρία χρήσης.
Αν υπάρχει παρόλα αυτά κάτι που θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο στον τρόπο που λειτουργεί ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ότι μπορεί να «σταθεί» σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία εκτός από λίγο πριν ανοίξει πλήρως τα δύο μισά του Open.
Η εταιρεία έχει κάνει μια ακόμα συγκεκριμένη επιλογή στον σχεδιασμό του, και αυτή είναι οι έντονες «γωνίες» που έχει το πλαϊνό του μέρος. Είναι κάτι που άμεσα θα το αντιληφθεί κανείς όταν το κρατήσει για πρώτη φορά στο χέρι του, και είτε το προτιμά είτε όχι είναι μια ακόμα σχεδιαστική επιλογή που το κάνει να ξεχωρίζει από το συνηθισμένο.
Τώρα, η Oneplus αναφέρει ότι το συνολικό πάχος του Open είναι ιδιαίτερα μικρό όταν είναι ανοιχτό, και αυτό ισχύει τουλάχιστον για το… μισό του. Το άλλο μισό, που είναι και αυτό που έχει τις κάμερες, είναι σημαντικά πιο «παχύ» στο σημείο που υπάρχει το πλαίσιο για τις κάμερες αυτές. Βέβαια και εδώ αυτό που έχει σημασία, είναι η συνολική αίσθηση που δίνει στο χέρι το Oneplus Open ειδικά όταν είναι κλειστό. Δεν είναι πιο παχύ από ένα συνηθισμένο smartphone ή έστω δεν είναι τόσο ώστε να ενοχλεί στο χέρι.
Η σχεδιαστική αυτή επιλογή για το μεγάλο σε μέγεθος πλαίσιο που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες του Open δεν είναι τυχαία όμως. Δίνει στην εταιρεία την δυνατότητα να «φιλοξενήσει» στο εσωτερικό του τις κάμερες με το φυσικό μέγεθος που θα … εξασφαλίσουν και την απόδοση που θέλει να έχουν στην πράξη.
Τέλος, αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να υπάρχει στο Oneplus Open είναι η πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Το Smartphone είναι splashproof που σίγουρα είναι μια καλοδεχούμενη προστασία, χωρίς όμως πιο συγκεκριμένα «όρια» στο τι μπορεί να αντέξει.
Η σωστή επιλογή στις οθόνες.
Το Oneplus Open είναι ένα ακόμα Foldable smartphone που προσπαθεί να συνδυάσει τις διαφορετικές απαιτήσεις που έχει κανείς από την εξωτερική και εσωτερική του οθόνη. Προκειμένου η μια να έχει την αναλογία πλευρών που πρέπει όταν είναι ανοιχτή, η εξωτερική οθόνη θα πρέπει να είναι περίπου η … μισή και να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις.
Εδώ η εταιρεία έχει επιλέξει με διαφορά την καλύτερη λύση, και αυτό αφορά αρχικά την εξωτερική του οθόνη. Αυτή έχει διαγώνιο 6.31 ίντσες και χαρακτηριστικά που θα δούμε στην συνέχεια, αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι έχει αναλογία πλευρών 20:9.
Αυτό την κάνει πρακτικά ίδια με την οθόνη ενός συνηθισμένου Smartphone, και κάνει την συνολική εμπειρία χρήσης του Oneplus Open να μην «ξενίζει» όταν το έχουμε κλειστό. Είναι και κοντά στο ιδανικό για χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, κάτι που την κάνει ακόμα πιο πρακτική.
Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ότι και η εσωτερική του οθόνη θα έχει μια σωστή αναλογία πλευρών προκειμένου να είναι χρήσιμη σχεδόν παντού. Δεν είναι ιδιαίτερα «ευρεία» ώστε να είναι καλή κυρίως για προβολή βίντεο και όχι κάτι περισσότερο και δεν είναι και απόλυτα τετράγωνη ώστε να είναι πρακτική μόνο για ανάγνωση κειμένου και να έχει λάθος αναλογία για προβολή βίντεο.
Είναι τεχνικά εντυπωσιακές
Η εσωτερική οθόνη του Oneplus Open που είναι ρεαλιστικά και αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι τεχνικά αυτό που περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής και από μια συσκευή αυτού του είδους. Έχει μεγάλο μέγεθος στις 7.82 ίντσες, υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο στα 2440×2268 pixels που της δίνει και μια λεπτομέρεια απεικόνισης στα 426ppi. Αυτή είναι όσο υψηλή έχουμε συνηθίσει και σε «κανονικά» Smartphones κάτι που εκτός του ότι είναι αντιληπτό σε καθημερινή χρήση, είναι και μη συνηθισμένο δυστυχώς σε μια εύκαμπτη οθόνη.
Είναι και ένα LTPO 3.0 Panel με δυνατότητα θεωρητικά να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 1 και 120Hz. Στην πράξη παρόλα αυτά, το Oneplus Open με οποιαδήποτε εφαρμογή και αν δοκιμάσει να το «δει» αυτό στην πράξη, δηλώνει ότι δεν κατεβαίνει ποτέ ο ρυθμός ανανέωσης κάτω από τα 60Hz, παρότι προσαρμόζεται και αλλάζει πάντα άμεσα ανάμεσα σε 60, 90 και 120Hz.
Σε ότι αφορά τον φωτισμό της οθόνης αυτής, η εταιρεία ακολουθεί μια «περίεργη» λογική που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, και αναφέρει τα 2.800nits σαν μέγιστη θεωρητική φωτεινότητα για την εσωτερική οθόνη του Oneplus Open.
Η τιμή αυτή όπως πάντα και χωρίς εξαίρεση σε σχεδόν κανένα AMOLED Panel, αφορά τον φωτισμό στο άσπρο χρώμα και σε ένα μικρότερο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της. Παρόλα αυτά, αυτό που τελικά έχει σημασία, είναι το πόσο φωτεινή είναι στην πράξη. Εκεί η οθόνη του Oneplus Open είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Ακόμα και σε εξωτερικό χώρο και κάτω από το φως του ήλιου, η οθόνη είναι όσο φωτεινή πρέπει σε όλες τις συνθήκες και περιπτώσεις. Αυτό μάλιστα το πετυχαίνει και με λογική κατανάλωση ενέργειας για αυτές τις απαιτήσεις φωτισμού, και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό.
Η πρακτική εξωτερική οθόνη.
Με το συγκεκριμένο μέγεθος στις 6.31 ίντσες και με ανάλυση 2484×1116 Pixels είναι θεωρητικά ένα σχεδόν FullHD+ πάνελ. Η μικρή διαφορά υπάρχει προκειμένου να έχει αυτή την αναλογία πλευρών αλλά να διατηρεί και εδώ την λεπτομέρεια απεικόνισης στα 430ppi που είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική και πάλι σε κάθε είδους χρήση.
Είναι και εδώ ένα LTPO Panel που μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης και πάλι ανάμεσα σε 10 και 120Hz αυτή τη φορά. Η διαφορά από τα 1 στα 10 Hz προφανώς και ποτέ δεν είναι κάτι περισσότερο από «εμπορικά» εντυπωσιακό και το όφελος σε κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μικρό για να έχει σημασία.
To πιο σημαντικό και χρήσιμο όμως στην εξωτερική οθόνη του Open είναι η αναλογία πλευρών της στο 20:9. Αυτή την κάνει πολύ πιο πρακτική και κοντά στην οθόνη ενός συνηθισμένου Smartphone όταν το έχει κανείς κλειστό στα χέρια του. Σε συνδυασμό με το λογικό του πάχος και βάρος, κάνουν το Open ένα Smartphone που δεν διαφέρει με ενοχλητικό τρόπο.
Σύμφωνα με την Oneplus και η εξωτερική αυτή οθόνη έχει φωτισμό που μπορεί να φτάσει έως τα 2.800nits και πάλι σαν θεωρητικό μέγιστο. Αυτό που έχει και εδώ σημασία όμως είναι ότι πραγματικά η οθόνη είναι όσο φωτεινή θα χρειαστεί κανείς ακόμα και σε εξωτερικό χώρο και σε συνθήκες φωτισμού που παραδοσιακά δεν είναι … εύκολο να δει κανείς την οθόνη ενός Foldable smartphone.
Oι καλύτερες κάμερες στο είδος τους.
Η Oneplus έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στις τρεις κάμερες του Open. Αυτό το «δηλώνει» και σχεδιαστικά η συσκευή, με το πλαίσιο γύρω από αυτές στο πίσω μέρος της, και πόσο έντονο μέρος του χαρακτήρα και του σχεδιασμού του αποτελεί αυτό.
Όμως αυτό που έχει σημασία πάντα είναι η απόδοση τους στην πράξη, και εκεί το Oneplus Open είναι απλά το καλύτερο φωτογραφικά Foldable smartphone που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο εκτός Κίνας. Η βασική του κάμερα χρησιμοποιεί έναν νέο τεχνικά αισθητήρα της Sony.
Είναι κατασκευασμένος με μια διαφορετική τεχνική που «φέρνει» τα Pixels αλλά και τις φωτοευαίσθητες διόδους … στοιχισμένα μεταξύ τους προκειμένου να μειωθεί η συνολική επιφάνεια αυξάνοντας όμως την ευαισθησία του στο φωτισμό. Η ανάλυση είναι στα 52mp ονομαστικά, όμως με την διαφορετική αναλογία πλευρών του αισθητήρα, τα 48mp είναι εκμεταλλεύσιμα στη λήψη φωτογραφιών.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Oneplus Open σε όλες τις συνθήκες φωτισμού είναι απλά εντυπωσιακές στο είδος τους, και με τον διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα που τους δίνει η συνεργασία με την Hasselblad και το πως είναι «ρυθμισμένες» χρωματικά. Είναι μάλλον αδύνατον για το Open να βγάλει μια κακή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της ημέρας, και εκμεταλλευόμενο το hardware στο εσωτερικό του, οι φωτογραφίες αυτές είναι άριστες σε λεπτομέρεια και δυναμικό εύρος.
Το τεχνικό πλεονέκτημα της βασικής αυτής κάμερας όμως είναι ακόμα πιο εμφανές σε φωτογραφίες σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με την Sony που έχει κατασκευάσει τον αισθητήρα αυτό, η ευαισθησία του στο φως είναι πολύ κοντά σε αυτή του IMX989, ένα σημαντικά μεγαλύτερο σε μέγεθος αισθητήρα «τύπου» μιας ίντσας.
Οι φωτογραφίες είναι όσο φωτεινές πρέπει ώστε να δείχνουν τι μπορεί να κάνει η κάμερα αυτή, χωρίς όμως να παύουν να είναι ρεαλιστικές. Η λεπτομέρεια τους είναι εντυπωσιακή, ειδικά με δεδομένο το ότι είναι ένα Foldable Smartphone, και χρωματικά είναι πάντα σωστές ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.
Η επόμενη κάμερα που έχει ενδιαφέρον, είναι αυτή με το 3Χ οπτικό zoom. Εδώ η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει έναν περισκοπικό φακό, παρότι αυτό δεν είναι απαραίτητο για αυτό το επίπεδο μεγέθυνσης. Όμως έχει έναν σημαντικά μεγαλύτερο από το συνηθισμένο για κάμερες αυτού του είδους αισθητήρα που με αυτόν τον φακό δεν θα … χωρούσε αλλιώς στο εσωτερικό του Open. H ανάλυση της είναι στα 64mp και είναι αυτή που της προσφέρει την δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες με «υβριδικό» zoom έως και 6Χ χωρίς αισθητή απώλεια στην ποιότητα κάθε φωτογραφίας.
Αυτό που έχει σημασία και πάλι είναι η απόδοση της που είναι απλά κορυφαία σε αυτό το είδος. Η επιλογή της Oneplus είναι η καλύτερη δυνατή για κάμερα αυτού του είδους, και οι φωτογραφίες είναι πάντα κοντά σε αυτές της βασικής κάμερας χρωματικά και σε επίπεδα φωτισμού, ενώ η λεπτομέρεια ακόμα και στο υβριδικό zoom είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτό που περιμένει κανείς αρχικά.
Η Τρίτη κάμερα του Oneplus Open είναι πιο «συνηθισμένη» με έναν Ultrawide φακό. Είναι όμως και εδώ τεχνικά ότι καλύτερο μπορεί να έχει ένα Foldable smartphone και όχι μόνο. Ο παλαιότερος τεχνικά ΙΜΧ581 αισθητήρας της Sony συνεχίζει να προσφέρει ένα εντυπωσιακά και πάλι μεγάλο μέγεθος για μια Ultrawide κάμερα, και η ανάλυση στα 48mp καλύπτει τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια και όχι μόνο σε κάθε φωτογραφία.
Μάλιστα, έχει κανονικά και Auto focus που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο σε κάμερες αυτού του είδους, και της επιτρέπει να αλλάζει το σημείο εστίασης αλλά και να μπορεί να βγάλει macro φωτογραφίες.
Επιδόσεις Hardware
To Oneplus Open μπορεί να πει κανείς ότι είναι «θύμα» της εποχής που παρουσιάζεται αν θέλει να βρει θεωρητικά και μόνο, ένα μειονέκτημα στο Hardware στο εσωτερικό του. Έρχεται στην αγορά λίγο καιρό πριν την παρουσίαση του νεότερου Snapdragon 8 Gen 3, κάτι που σημαίνει ότι στο εσωτερικό του έχει τον «προηγούμενο» Snapdragon 8 gen 2.
Όμως ρεαλιστικά, μέχρι και σήμερα οι επιδόσεις αυτού είναι αστεία υψηλότερες από αυτό που χρειάζεται κανείς για οποιαδήποτε εφαρμογή και είδος χρήσης. Τώρα και τα επόμενα χρόνια, είναι αδύνατον να δει κανείς το Oneplus Open όχι να καθυστερεί, αλλά να προσπαθεί απλά να κάνει αυτό που θα του ζητήσει.
Το έξυπνα σχεδιασμένο γραφικό του περιβάλλον, εκμεταλλεύεται την εσωτερική του οθόνη με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να έχει ενεργές έως και τρεις εφαρμογές σε διαφορετική διάταξη ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε, και εδώ τα 16GB RAM ακόμα και αν μέχρι και σήμερα παραμένουν περισσότερα από ότι χρειάζεται, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα σε βάθος χρόνου επίσης.
Η πολύ καλή συμπεριφορά του Snapdragon 8 Gen 2 σε παραγωγή θερμότητας είναι αποδεδειγμένη, όμως η Oneplus έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο μακρία με την κατασκευή του Open. H επιφάνεια στο εσωτερικό του που κάνει απαγωγή της θερμότητας από τον επεξεργαστή του, επεκτείνεται στα δύο του… μισά. Με αυτόν τον τρόπο έχει μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια από κάθε άλλο Foldable smartphone, αλλά ρεαλιστικά και από κάθε άλλο Smartphone γενικότερα.
Ο τρόπος που το Open μπορεί να διατηρεί στο μέγιστο την απόδοση του, ακόμα και σε απαιτητικά παιχνία για περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά και το ότι το πετυχαίνει χωρίς ποτέ να είναι ενοχλητικά «ζεστό» στο χέρι, είναι απλά μοναδικός σε ένα Foldable Smartphone.
Mπαταρία.
Το Oneplus Open έχει μια μεγαλύτερη από το συνηθισμένο μπαταρία στο εσωτερικό του με χωρητικότητα 4.805mAh. Με δεδομένη την πολύ καλή ενεργειακή συμπεριφορά και πάλι του επεξεργαστή του, αλλά και την δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο λογισμικού, η απόδοση της μπαταρίας αυτής είναι άριστη σε όλες τις συνθήκες.
Θα πρέπει κανείς να…. προσπαθήσει να το αφήσει από μπαταρία ακόμα και με έντονη χρήση μέσα στην ημέρα. Αυτό που διαφέρει είναι με τι ποσοστό θα φτάσει στο τέλος της ημέρας αυτής, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιεί την εσωτερική, μεγαλύτερη οθόνη του. Με ένα ποσοστό ανάμεσα σε 35 και 25% αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, επαγγελματική και μη, χωρίς κάποιο άγχος.
Όμως η Oneplus δεν ξεχνάει και ότι η μπαταρία μας πρέπει να φορτίζει γρήγορα άσχετα με το είδος του Smartphone που χρησιμοποιούμε. Το Oneplus Open λοιπόν φορτίζει με 67W με έναν φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του. Ο χρόνος που χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση είναι περίπου 45 λεπτά, αν και ρεαλιστικά είναι ακόμα μικρότερος αφού κανένας δεν συνηθίζει να φορτίζει το Smartphone του μόνο και όταν έχει αδειάσει πλήρως η μπαταρία του.
Συμπέρασμα.
Ακόμα και αν η Oneplus εκμεταλλεύται και καλά κάνει, την εμπειρία τη ΟΡΡΟ στον σχεδιασμό Foldable smartphones, αυτό που έχει τελικά σημασία είναι πόσο καλό είναι συνολικά το πρώτο δικό της. Με δεδομένους τους περιορισμούς που έχουν στο σχεδιασμό τους, το τι έχει πετύχει τελικά η εταιρεία με το Open είναι απλά εντυπωσιακό.
Εργονομικά είναι σχεδον τέλειο, ποιοτικά η κατασκευή του είναι κορυφαία, οι κάμερες είναι οι καλύτερες σε αυτό το είδος. Οι επιδόσεις είναι αυτές που πρέπει τώρα και τα επόμενα χρόνια, με περιθώριο ακόμα και για όσους δίνουν περισσότερο στα νούμερα και λιγότερο στην πράξη.
Η μπαταρία του είναι τόσο καλή που σχεδόν δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ένα Foldable, και όχι μόνο φορτίζει όπως πρέπει αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ξεχωριστά και τον φορτιστή του.
Ακόμα και αν δεν είναι προφανώς… φθηνό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα χρήματα αυτά έρχεται με 512GB διαθέσιμου χώρου, που είναι το… διπλάσιο από το συνηθισμένο, με όλα τα πλεονεκτήματα του σαν Smartphone, αλλά ακόμα και με μια θήκη στη συσκευασία του, που για τον ανταγωνισμό είναι επιπλέον έξοδο μαζί δυστυχώς με τον φορτιστή.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας