O A17 Pro επεξεργαστής της Apple στο εσωτερικό του iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι σύμφωνα με την Apple, 15% πιο γρήγορος σε επεξεργαστική ισχύ και 20% πιο γρήγορος σε παραγωγή γραφικών, σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Apple A16 Bionic. Το iPhone 15 Plus, και το απλό iPhone 15 συνεχίζουν να έχουν αυτόν στο εσωτερικό τους, χωρίς η διαφορά σε απόδοση να είναι εύκολα ορατή σε καθημερινή χρήση.
Σε αυτό το βίντεο, βλέπουμε τις διαφορές σε νούμερα και στη συνέχεια στην πράξη, που ρεαλιστικά δεν είναι εύκολο να τις καταλάβεις κανείς όταν χρησιμοποιεί το iPhone 15 Pro Max αντί για το iPhone 15 Plus. O A17 Pro έχει διαφορετική για μια ακόμα φορά αρχιτεκτονική στα δύο σετ πυρήνων επεξεργασίας όπως και υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας. Σύμφωνα με την Apple, και η GPU είναι διαφορετική και προφανώς πιο ισχυρή, ενώ υποστηρίζει πλέον και τo Ray Tracing σαν τεχνολογία, κάτι που βέβαια δεν είναι νέο σε GPU για Smartphones.
Τα “συνηθισμένα” και πάντα πιο αξιόπιστα Benchmarks όπως το Geekbench και το 3D Mark, αποτυπώνουν σε νούμερα μια διαφορά περίπου όσο δηλώνει και η Apple ανάμεσα στον A17 Pro και τον Α16 Bionic. Όπως πάντα όμως, και ειδικά μια τόσο μικρή διαφορά, δεν είναι εύκολο να την δει κανείς σε καθημερινή χρήση. Ο A17 Pro παρόλα αυτά, έχει και ένα βελτιωμένο Media engine που του επιτρέπει να επεξεργάζεται και να αναπαράγει βίντεο σε διαφορετικές μορφές αρκετά πιο γρήγορα και θεωρητικά πιο αποδοτικά.
Φυσικά, το iPhone 15 Plus και το iPhone 15 Pro έχουν πολλές ακόμα διαφορές μεταξύ τους, που και πάλι είναι θέμα επιλογής το αν κάποιος τις θεωρεί αρκετά σημαντικές ώστε να δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα για το καλύτερο από τα δύο μοντέλα. Τις διαφορές αυτές τις έχουμε δει στο δικό τους ξεχωριστό βίντεο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας