Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Native Google services (σχεδόν) χωρίς κόλπα

Native Google services (σχεδόν) χωρίς κόλπα

απο Kostas Gliatiotis

Το P60 Pro της Huawei και σταδιακά όλα τα Smartphones της εταιρείας που θα αναβαθμιστούν σε EMUI 13.1 μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google με έναν σχετικά εύκολο τρόπο, χωρίς οι εφαρμογές να τρέχουν μέσα από κάποια άλλη εφαρμογή, Native στην ίδια τη συσκευή.

Η διαδικασία χρησιμοποιεί την εναλλακτική υποδομή του MicroG για το σύνολο των Google services, και μπορούμε κανονικά να χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές της Google με το Google account μας.

Από την σελίδα του MicroG.org θα πρέπει να κατεβάσουμε τρεις εφαρμογές, οι δύο από τις οποίες έχουν την κατάληξη -hw στην ονομασία τους και δηλώνουν ότι έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για συσκευές της HUAWEI.

Στη συνέχεια μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας, και την διαχείριση εφαρμογών, θα πρέπει να δώσουμε στην εφαρμογή του MicroG το σύνολο των αδειών για την σωστή λειτουργία του. Προσθέτουμε τον Google λογαριασμό μας στην συσκευη, και από την διαχείριση λογαριασμών βρίσκουμε το Google account μας. Επιλέγουμε το Legacy settings και δίνουμε την άδεια να “βλέπουν” οι εφαρμογές που θα εγκαταστήσουμε τον λογαριασμό μας ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε κανονικά.

Στη συνέχεια, μέσω του aurora store θα έχουμε πρόσβαση στo Play Store και την λίστα με τις εφαρμογές της Google και όχι μόνο.  Θα πρέπει εδώ να εισάγουμε για δεύτερη φορά τα στοιχεία του λογαριασμού μας και θα είναι η τελευταία που θα χρειαστεί.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, όλες οι εφαρμογές της Google, μεταξύ των οποίων και ο Chrome έχουν κανονικά πρόσβαση στο Google account μας. Μάλιστα μπορούμε να προσθέσουμε στο P60 Pro όσα διαφορετικά Google accounts θέλουμε, όπως και Bussiness λογαριασμούς που με άλλες μεθόδους δεν ήταν απαραίτητα το ίδιο εύκολο.

Η διαδικασία δεν απαιτεί διαγραφή των δεδομένων μας από τη συσκευή, ούτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ενώ δεν εμποδίζει και με κανέναν τρόπο τις ενημερώσεις λογισμικού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΓΙΑΝΝΗΣ 02/12/2023 - 22:47

Ευχαριστούμε πολύ για το βίντεο.. Σίγουρα βοήθησες πολλούς που έχουν p60 pro.. Παρόλα αυτά μια ερώτηση. Κρασαρει το YouTube?? Έχω παρατηρήσει κάποια κολλήματα στο Chrome και στην ταχύτητα του download.. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights