Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Ericsson Mobility Report: Δυναμική υιοθέτηση του 5G

Ericsson Mobility Report: Δυναμική υιοθέτηση του 5G

απο Kostas Gliatiotis

Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) υπολογίζει ότι σχεδόν μία στις πέντε συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα είναι σε δίκτυα 5G έως το τέλος του 2023, καθώς η ανάπτυξη αποδεικνύεται δυναμική παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις και τις γεωπολιτικές αναταραχές σε ορισμένες αγορές. Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report Νοεμβρίου 2023, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 610 εκατομμύρια νέες συνδρομές 5G για το 2023 – αύξηση 63% σε σχέση με το 2022 – ανεβάζοντας το παγκόσμιο σύνολο σε 1,6 δισεκατομμύρια, περίπου 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που είχαν προβλεφθεί.

Η πρόσφατη έκθεση – η 25η έκδοση – θέτει ένα νέο ανώτατο χρονοδιάγραμμα για τις στατιστικές προβλέψεις, από το 2028 στο 2029.  Σε συμφωνία και με τις πρόσφατες εκδόσεις, η έκθεση του Νοεμβρίου 2023 επιβεβαιώνει ότι η πιο κοινή πρώιμη χρήση δικτύων 5G αφορούσε πρόσβαση σε ευρυζωνικά κινητά δίκτυα, στη σταθερή ασύρματη πρόσβαση, στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR).

Σε επίπεδο περιφερειών, η υιοθέτηση των συνδρομών 5G στη Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Μέχρι το τέλος του 2023, η περιοχή αναμένεται να εμφανίζει την υψηλότερη διείσδυση συνδρομών 5G παγκοσμίως, που θα αγγίζει το 61%. Ισχυρή ανάπτυξη συνδρομών 5G εμφάνισε και η Ινδία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Ειδικότερα στο τέλος του 2023, 14 μήνες μετά το εμπορικό λανσάρισμά του η διείσδυση του 5G αναμένεται να ξεπεράσει το 11% στην Ινδία.

Στα επόμενα έξι χρόνια, από το τέλος του 2023 έως και το 2029, οι παγκόσμιες συνδρομές 5G προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό άνω του 330% – από 1,6 δισεκατομμύρια σε 5,3 δισεκατομμύρια. Η κάλυψη 5G προβλέπεται να είναι διαθέσιμη σε περισσότερο από το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2023 και το 85% μέχρι το τέλος του 2029.  Η Βόρεια Αμερική και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου αναμένεται να έχουν τα υψηλότερα περιφερειακά ποσοστά διείσδυσης 5G μέχρι το τέλος του 2029 στο 92%. Η Δυτική Ευρώπη προβλέπεται να ακολουθήσει με διείσδυση 85%.

Ο Fredrik Jejdling, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Δικτύων της Ericsson, δήλωσε: «Με περισσότερες από 600 εκατομμύρια συνδρομές 5G να προστίθενται παγκοσμίως φέτος και να αυξάνονται σε κάθε περιοχή, είναι προφανές ότι η ζήτηση για συνδεσιμότητα υψηλής απόδοσης είναι ισχυρή. Η ανάπτυξη του 5G συνεχίζεται και βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό 5G Stand Alone δικτύων να αναπτύσσεται, δημιουργώντας ευκαιρίες για την υποστήριξη νέων και πιο απαιτητικών εφαρμογών τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις».

Η παγκόσμια μέση κατανάλωση δεδομένων ανά smartphone συνεχίζει να αυξάνεται. Η συνολική κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί από το τέλος του 2023 έως το τέλος του 2029 – γεγονός που αποδίδεται σε παράγοντες όπως οι βελτιωμένες δυνατότητες των συσκευών, η αύξηση του περιεχομένου με δεδομένα έντασης και οι συνεχείς βελτιώσεις στην απόδοση των δικτύων που έχουν αναπτυχθεί.

Ο Peter Jonsson, συντάκτης του Ericsson Mobility Report της Ericsson, είπε: «Ο ρυθμός αύξησης των δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αντικατοπτρίζει σαφώς το πάθος των καταναλωτών για βελτιωμένες εφαρμογές που σχετίζονται με την κινητή ευρυζωνικότητα. Αυτή η τάση θα αυξηθεί με γοργό ρυθμό, καθώς περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως αγκαλιάζουν το 5G και εμφανίζονται νέες περιπτώσεις χρήσης, προκαλώντας περαιτέρω αύξηση της κίνησης  δεδομένων. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης δημιουργείται σε εσωτερικούς χώρους, όπου οι άνθρωποι συνήθως περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη επέκτασης της κάλυψης μεσαίας ζώνης συχνοτήτων 5G τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους για να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία 5G σε όλες τις τοποθεσίες».

Η μεσαία ζώνη συχνοτήτων 5G συνδυάζει υψηλή χωρητικότητα με καλή κάλυψη, καθιστώντας την την ιδανική επιλογή για την διασφάλιση της πλήρους εμπειρίας 5G. Η παγκόσμια πληθυσμιακή κάλυψη μεσαίας ζώνης συχνοτήτων 5G ξεπερνά επί του παρόντος το 40% και καταγράφεται σημαντικά ενισχυμένη από το 30% που ήταν το 2022. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στη ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας ζώνης συχνοτήτων στην Ινδία, αλλά και σε μερική ανάπτυξή της στην Ευρώπη.

Η έκθεση εξετάζει επίσης την ασύρματη συνδεσιμότητα στον κλάδο της βιομηχανίας, πώς το 5G γίνεται βασικός καθοριστικός παράγοντας της παραγωγικής διαδικασίας και πώς παρέχει την ευελιξία που απαιτείται για την υποστήριξη ταχέων αλλαγών και ανακατανομής πόρων.

Η έκδοση Νοεμβρίου 2023 του Ericsson Mobility Report περιλαμβάνει τρία αναλυτικά άρθρα:

  • Η Μεγάλης κλίμακα ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G Stand Alone ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ινδία.
  • Η απαίτηση για κάλυψη εσωτερικών χώρων, οδηγεί την ανάγκη για βελτιωμένη απόδοση.
  • Η Ευελιξία που παρέχει το 5G σε gigafactories και εργοστάσια «πράσινου» χάλυβα

 

Η Ericsson διοργανώνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ένα Ericsson Mobility Report διαδικτυακό σεμινάριο στις 9.00 (CET) και στις 18.00 (CET). Για να συμμετάσχετε παρακαλώ εγγραφείτε εδώ

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση Ericsson Mobility Report Νοεμβρίου 2023 (link)

Το Ericsson Mobility Report αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς του κλάδου για δεδομένα, επιδόσεις, στατιστικά στοιχεία και προβλέψεις από την έναρξή της κυκλοφορίας του το 2011. Βασίζεται σε μοναδικές πληροφορίες της Ericsson και του δικτύου των συνεργατών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά links:

Ericsson Mobility Report
Ericsson Mobility Report Business Review edition
Ericsson 5G
Ericsson 4G and 5G Fixed Wireless Access

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

Εγγραφείτε στα δελτία τύπου της Ericsson εδώ
Εγγραφείτε στις αναρτήσεις της Ericsson εδώ
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com  (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com  (+46 10 719 00 00)

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights