Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Samsung φέρνει στην τηλεόραση The Frame, έργα του θρυλικού καλλιτέχνη Keith Haring

Η Samsung φέρνει στην τηλεόραση The Frame, έργα του θρυλικού καλλιτέχνη Keith Haring

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics Co., Ltd ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας συλλογής με τα διάσημα έργα του Keith Haring στο Samsung Art Store2, διαθέσιμης από την 1η Δεκεμβρίου. Η συλλογή περιλαμβάνει 123 από τα πιο σημαντικά έργα του θρυλικού καλλιτέχνη κατά τον 20ο αιώνα.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τη δύναμη και τη ζωτικότητα αυτού του σύγχρονου δασκάλου στο Samsung Art Store», δήλωσε η Seline Sangsook Han, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Visual Display στη Samsung Electronics. «Ο Keith Haring δημιούργησε μια οπτική γλώσσα που είναι αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και είμαστε χαρούμενοι που παρέχουμε αυτά τα έργα τέχνης σε μια ψηφιακή πλατφόρμα για να τα απολαύσει το παγκόσμιο κοινό μας από το σπίτι».

 

Ο Keith Haring, ένας από τους πιο γνωστούς νέους καλλιτέχνες της εποχής του, αποτέλεσε χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της urban street culture της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1980. Εμπνευσμένος από την τέχνη του δρόμου που χαρακτήριζε την πόλη, ο Haring άρχισε να εκθέτει τα έργα του σε γκαλερί και μουσεία σε όλον τον κόσμο. Συμμετείχε, επίσης, σε προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, όπως εκστρατείες αλφαβητισμού και πρωτοβουλίες κατά του AIDS.

 

Η επιλογή των έργων είναι ειδικά επιμελημένη και βελτιστοποιημένη για την αναλογία οθόνης 16:9 που διαθέτει η τηλεόραση The Frame.

 

«Η συνεργασία με το Samsung Art Store αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία να μοιραστούμε τα εμβληματικά έργα τέχνης του Keith Haring με ένα παγκόσμιο κοινό», δήλωσε ο David Stark, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Artestar, ενός διεθνούς οργανισμού αδειοδότησης εμπορικών σημάτων και παροχής συμβουλών που εκπροσωπεί το Keith Haring Studio. «Ο Keith πίστευε στην ιδέα πως “η τέχνη είναι για όλους” και σήμερα, η τηλεόραση The Frame της Samsung επιτρέπει στο έργο του να μπει στα σπίτια των θαυμαστών και όσων γνωρίζουν το έργο του για πρώτη φορά. Ελπίζουμε ότι αυτή η συλλογή θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού για τον Haring και την κληρονομιά του».

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Haring δημιουργούσε τέχνη όχι μόνο ως δημιουργική διέξοδο, αλλά και για τη βελτίωση της κοινότητάς του. Δημιούργησε πολυάριθμες τοιχογραφίες, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής για την ενίσχυση νοσοκομείων, ομάδων μη προνομιούχων παιδιών και διαφόρων κοινοτικών οργανισμών υγείας. Το ίδρυμά του δεσμεύεται να συνεργαστεί με μουσεία, γκαλερί, εκδότες και επιμελητές προγραμμάτων εκπαίδευσης τέχνης για να τιμήσει το έργο του. Ο Haring έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολλών διεθνών αναδρομικών εκθέσεων και το έργο του περιλαμβάνεται σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney και πολλές άλλες.

 

Από τη δημιουργία του Samsung Art Store το 2017, η Samsung έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, μουσεία και γκαλερί τέχνης για να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν αριστουργήματα και ανεκτίμητες συλλογές από την άνεση του σπιτιού τους. Παράλληλα με αυτή τη συλλογή, το Samsung Art Store φιλοξενεί χιλιάδες ακόμη ψηφιακά έργα τέχνης από κορυφαίους καλλιτέχνες – όπως ο Γκούσταβ Κλιμτ, ο Καντίνσκι και ο Βαν Γκογκ – και συλλογές ψηφιακής τέχνης από μεγάλα παγκόσμια ιδρύματα – όπως η Tate στο Λονδίνο, το Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη και το Μουσείο Belvedere στη Βιέννη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights