Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Hewlett Packard Enterprise στο 9ο Delphi Economic Forum

Η Hewlett Packard Enterprise στο 9ο Delphi Economic Forum

απο Kostas Gliatiotis

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρευρέθηκε στο Delphi Economic Forum IX που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2024 στους Δελφούς. Κατά την παρουσία του σε πάνελ, ο κ. Κασιμιώτης αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας της HPE για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (ML) που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα, καθώς και στην ηγετική θέση της HPE στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Επίσης, επεσήμανε τη δέσμευση της εταιρείας για τη διασφάλιση της υπεύθυνης και ηθικής ανάπτυξης και εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Συγκεκριμένα, η HPE συμμετείχε σε πάνελ με θέμα:

  • Why Invest in Greece: Leveraging Greece’s Highly Trained Workforce for Business Success”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου
  • AI and Data Protection: Navigating the Cyber Frontier in a Shifting Landscape”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης: “Why Invest in Greece: Leveraging Greece’s Highly Trained Workforce for Business Success”, η οποία διοργανώθηκε από την Enterprise Greece, ο κος Κασιμιώτης υπογράμμισε την επιτυχημένη λειτουργία του Παγκόσμιου Κέντρου Αριστείας Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Ανέφερε δε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους τεχνολογικούς κόμβους, χάρη στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιό της, στην ικανότητα του εργατικού δυναμικού, στη στρατηγική τοποθεσία της και τις πρωτοβουλίες τους Κράτους.» Κλείνοντας, τόνισε ότι: «Μέσω της υλοποίησης του Εθνικού υπέρ-υπολογιστή, η χώρα μας θα έχει όλα τα εχέγγυα να καινοτομήσει σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες ενέργειες και το fintech μεταξύ άλλων.»

 

 

Στο panel με θέμα: «AI and Data Protection: Navigating the Cyber Frontier in a Shifting Landscape», ο Managing Director της HPE δήλωσε ότι: «Η Hewlett Packard Enterprise λειτουργεί με γνώμονα την υπεύθυνη, ηθική ανάπτυξη και χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να αναβαθμίσει τον τρόπο ζωής και εργασίας των ανθρώπων. Παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών ζητημάτων η HPE έχει υιοθετήσει πέντε βασικές αρχές που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα συστήματα της τεχνητής νοημοσύνης.» Σύμφωνα με τον κύριο Κασιμιώτη τα συστήματα AI είναι απαραίτητο να ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικότητας και να εστιάζουν στην ασφάλεια, να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, να είναι συμπεριληπτικά, να είναι υπεύθυνα και ισχυρά.

Ο κ. Κασιμιώτης αναφέρθηκε επίσης στον όρο “sovereignty“, που αποτελεί το θεμελιώδες δικαίωμα των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης να είναι ενήμεροι για τον τρόπο παραγωγής ενός αποτελέσματος, δηλαδή να κατανοούν τον μηχανισμό που επηρεάζει τη διαδικασία παραγωγής αυτού του αποτελέσματος. Όπως ανέφερε: «Σε συνεργασία μας με την Alpha Aleph προσφέρουμε ΑΙaaS, για να βοηθήσουμε τους χρήστες να αναπτύξουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα τους, προσφέροντας πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο χρήσης των δεδομένων και την παραγωγή των αποτελεσμάτων.»

Η Hewlett Packard Enterprise συμμετείχε στο 9ο Delphi Economic Forum και ως Technology Sponsor, παρέχοντας ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση στο Internet καθ’ όλη τη διάρκεια του forum. Η λύση HPE Aruba Networking WiFi, εκτός από την απρόσκοπτη πρόσβαση στο Internet, παρείχε επίσης πρόσθετες λειτουργίες ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης στο προσωπικό της εκδήλωσης, το οποίο με τη σειρά του είχε τη δυνατότητα να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Σχετικά με την Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Η Hewlett Packard Enterprise είναι η παγκόσμια edge-to-cloud εταιρεία που βοηθά τους οργανισμούς να επιταχύνουν τους στόχους τους αξιοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο το σύνολο των δεδομένων τους. Χτισμένη σε δεκαετίες σχεδιασμού του μέλλοντος και καινοτομίας για την εξέλιξη του τρόπου που οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται, η HPE προσφέρει μοναδικές, ανοιχτές και έξυπνες τεχνολογικές λύσεις ως υπηρεσίες.

 

Με λύσεις που εκτείνονται σε cloud υπηρεσίες, υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης, τεχνητή νοημοσύνη, έξυπνες δικτυακές λύσεις, software, καθώς και προηγμένες λύσεις data storage, η HPE παρέχει σταθερά την εμπειρία της σε όλα τα cloud και edge περιβάλλοντα, βοηθώντας τους πελάτες να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, να εμπλακούν σε νέες δραστηριότητες και να αυξήσουν τη λειτουργική τους απόδοση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.hpe.com.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights